Ca și calificată în play-off, CSM Deva vrea să-i pună piedică Reșiței în drumul spre Liga 2! Ștefan Nanu: ”Mingea e rotundă, ne vom bate până la capăt.” Cherecheși spune când se va întoarce echipa pe ”Cetate”

Călin MNERIE 22 Dec. 2021, 10:33 Liga 3

La finalul sezonului 2018-2019, LPS Cetate Deva era una dintre grupările care retrogradau din Liga 3, ca ocupantă a poziției a 13-a în Seria 4. Totuși, formația de la poalele Cetății strânsese 35 de puncte și a fost reprimită de FRF în eșalonul terț, ca urmare a forfaiturilor declarate de alte echipe. A fost momentul în care autoritățile locale devene au mers pe mâna lui Ștefan Nanu, care ocupase funcția de team-manager la ACS Poli și care venea cu un proiect pe termen lung pentru LPS. În sezonul înghețat de pandemia de COVID-19, Deva s-a clasat pe locul 12, pentru ca în stagiunea precedentă ștacheta să fie ridicată până la poziția a 5-a, la egalitate de puncte (26) cu formația de pe locul 4, Gaz Metan Mediaș 2.

Alte două momente importante în viața clubului au fost schimbarea formei de organizare, din LPS în CSM, în august 2020 și numirea lui Daniel Cherecheși, fostul manager al celor de la Crișul Chișineu Criș, în funcția de director sportiv. Lucrurile au început să funcționeze tot mai bine la Deva, cu toate că echipa a fost obligată să plece de pe stadionul ”Cetate”, care a intrat în proces de refacere, la Simeria și apoi la Orăștie.

12 achiziții în vară, juniori din propria pepinieră

Sezoanele precedente l-au ajutat pe Ștefan Nanu să realizeze pe cine se poate baza și pe cine nu la începutul acestui campionat, în care Deva își propusese calificarea în play-off, într-o serie (a 7-a), în care CSM Reșița și Pandurii Târgu Jiu își propuneau promovarea. Exact cinci jucători au mai fost reținuți din lotul ce termina sezonul 2020-2021, respectiv căpitanul Doboș, Țoiu , Bogdanovici, Teodorescu și Sulea, așa că se impunea o campanie de achiziții stufoasă.

Nu mai puțin de 12 jucători au semnat cu Deva în vară, și anume: Alexandru Bădescu (portar, ex. Rapid), Ovidiu Jianu (portar, ACSO Filiași) Roland Kelemen (fundaș, CS Hunedoara), Narcis Plută (fundaș, Progresul Ezeriș), Alexandru Dobre (mijlocaș, U Craiova 2), Florin Stelea (mijlocaș, Măgura Cisnădie), Erwin Bloj (mijlocaș, CS Hunedoara), Cosmin Marinca (mijlocaș, CS Hunedoara), Patrick Peter (mijlocaș, Viitorul Șelimbăr), Cristian Creciunesc (mijlocaș, liber de contract), Alexandru Vasilescu (mijlocaș, liber de contract) și Mahadi Mahrez Kayondo (atacant, CSC Ghiroda și Giarmata Vii), acesta din urmă fiind și golgheterul formației cu 6 reușite.

Totodată, de la centrul de copii și juniori al cubului au fost promovați cinci jucători: Alexandru Iordache (2003), Daniel Branea (2003), Alexandru Iștoc (2003), Paul Sapta (2003) și Dan Boldor (2004).

CSM Deva e ca și calificată în play-off-ul Seriei a 7-a

Iar finalul lui 2021 îi găsesc pe ”alb-albaștrii” pe locul 2 în Seria a 7-a a Ligii 3, cu 31 de puncte, după 10 victorii, o remiză și patru înfrângeri.

În proporție de 99 la sută, CSM Deva se poate deja considerata în play-off, atâta timp cât diferența față de echipa de pe locul 5, Viitorul Șimian, e de 9 puncte și ajunge un punct din trei meciuri pentru certitudine, în condițiile în care și mehedințenii vor avea un parcurs perfect.

Sigură de play-off în această serie este și liderul CSM Reșița, cu 43 de puncte acumulate în cele 15 meciuri.

CLASAMENT SERIA 7 Liga 3

Ștefan Nanu: ”Am creat o echipă după chipul și asemănarea mea, ne vom bate până la capăt chiar și pentru promovare”

Din cele patru înfrângeri, două au venit în compania liderului incontestabil CSM Reșița (43 de puncte), 0-2 și 1-4, iar celălalte la Târgu Jiu, 0-1 cu Pandurii, și Petroșani, 0-2 cu CSM. Remiza a venit pe teren propriu cu Lupacul (0-0), formație care luptă și ea pentru play-off.

”Cel puțin meciurile cu Reșița, de acasă și Jiul, din deplasare, le-am pierdut, zic eu, nemeritat. Ca și joc am fost la nivelul adversarilor, poate și peste, dar nu am marcat și am fost dezavanatjați de decizii de arbitraj. Apoi, la acel 0-0 cu Lupacul, ne-au lipsit vreo cinci titulari, dar, una peste alta, echipa a făcut o primă parte de sezon bună spre foarte bună.

Mă bucur că am reușit să implementez un stil agresiv echipei, după chipul și asemănarea mea. Vorbesc despre o agresivitate pozitivă, bazată pe un pressing ridicat, făcut de toată echipa, ceea ce presupune o pregătire fizică bună și sacrificiu din partea tuturor. Practic, selecția din vară am făcut-o bazându-mă pe fotbaliști dispuși la efort, care aleargă și au dorință de afirmare. Și media de vârstă e destul de scăzută, în afara lui Sulea și Doboș, restul jucătorilor au sub 25 de ani. Mă bucur foarte mult că avem juniorii noștri, din pepiniera clubului, de care sunt și foarte mulțumit. De exemplu, Iordache e un fundaș central de 18 ani, de 1,97 metri, de picior stâng, care a jucat titular la noi și care, zic eu, în curând ne va aduce o sumă frumoasă în conturile clubului. Dar, repet, sunt mulțumit de toții copiii, dar și de restul băieților. Practic, suntem în play-off deja, am îndeplinit obiectivul stagional, dar ne-am dori și mai mult.

Ne propunem să prindem barajul de promovare, conștientizând că lupta va fi foarte grea în play-off cu Reșița sau Pandurii. Cel puțin CSM Reșița e de un alt nivel în acest campionat, are antrenor de Liga 1, încă alți 4-5 jucători de același nivel, e clar favorită de pe partea aceasta de tablou, aici incluzând și Seria a 8-a. Sunt echipe foarte bune și în Arad și Timiș, dar Reșița are de toate pentru a juca la anul în Liga 2-a. Dar, până la urmă, mingea e rotundă, cu siguranță vom lupta cu toții pentru locurile de baraj și apoi, chiar și pentru promovare. Pentru a fi și mai competitivi mi-aș dori câte un jucător cu experiență pentru axul central, fundaș, mijlocaș și atacant, dar nu ne grăbim, vrem să-i selectăm bine și să se încadreze în bugetul nostru de salarii. Dincolo de implicarea băieților, cel mai important lucru pentru mine este că am parte de liniște la echipă, fiindcă suntem la zi cu drepturile bănești, iar pentru asta nu pot decât să le mulțumesc domnilor consilieri locali și domnul primar, Florin Oancea. Nu avem un buget foarte mare, căci trebuie să se descurce și fetele de la handbal în Liga Florilor, dar suficient pentru a face performanță cu băieții pe care i-am ales. Un mare merit pentru liniștea și lucrurile bine făcute la echipă îl are și Dani Cherecheși, un conducător cu care mi-aș dori să lucrez în toată cariera mea de antrenor”, a spus Ștefan Nanu (53 de ani), ajutat pe banca tehnică de Dorian Gugu (secund) și Joszef Magyari (antrenor cu portarii).

Daniel Cherecheși: ”Autoritățile locale au înțeles potențialul sportiv al orașului Deva”

Înlăturat de la Crișul Chișineu Criș după mișcările de pe scena politică din oraș, Daniel Cherecheși a dat curs chemării lui Ștefan Nanu la Deva. Tot pentru clubul de la poalele Cetății activează și soția sa, Bianca, ca și componentă a echipei de handbal din Liga Florilor.

”Deva este un oraș cu potențial sportiv foarte mare, iar autoritățile locale au înțeles perfect acest lucru și ne susțin activitatea. În spatele echipei de seniori avem un centru puternic de copii și juniori, la care activează 15 antrenori și în jur de 300 de fotbaliști. Avem destule grupe bune, juniorii de la prima echipă sunt ai noștri, la Under 15, puștii lui Constantin Vișan sunt, de exemplu, primii în seria de Liga Elitelor.

La stadionul din Deva lucrările se îndreaptă spre final, noi zicem că din sezonul viitor o să ne întoarcem acasă. Până una alta, ne simțim bine și la Orăștie, unde am găsit oameni binevoitori, iar din primăvară vom putea avea și spectatori la meciurile noastre. Vor fi montate scaunele donate de CSM Deva terenul din Orăștie și ne așteptăm fanii la meciuri, măcar în play-off, unde vor vedea, sunt sigur, un fotbal de cea mai bună calitate.

Din punctul meu de vedere, obiectivul stagional e ca și realizat, dar – bineînțeles – că vom încerca să câștigăm cât mai multe meciuri în play-off. Dacă vom ajunge la baraj ne vom bate și acolo, cu Ghiroda, Crișul sau Lipova. Personal, cunosc bine aceste echipe, vor fi o nucă tare pentru cele din seria noastră”, susține Cherecheși.

Amicale cu Șelimbăr sau Ripensia, cantonament la Băile Herculane

Directorul sportiv al celor de la Deva a și încheiat conturile cu Patrick Peter și poartă discuții cu posibile achiziții.

Programul de amicale a iernii e bătut și el în cuie, împotriva unor echipe din zonă: Viitorul Șelimbăr (22 ianuarie), Ripensia (29 ianuarie), Universitatea Alba Iulia (12 februarie), CSM Lugoj (19 februarie), Inter Sibiu ( 26 februarie), CS Ineu ( 5 martie).

Reunirea lotului e prevăzută pe 17 ianuarie, iar în perioada 1-9 februarie echipa va fi cantonată la Băile Herculane.

Aurul Brad și Viitoruș Șimian (acasă), respectiv Progreseul Ezeriș (afară) sunt ultimii adversari ai trupei lui Ștefan Nanu în sezonul regular, iar apoi urmează play-off-ul din patru echipe, cu meciuri tur-retur-tur, la finalul căruia primele două clasate merg la barajele pentru promovarea în Liga 2.

Foto: Miruna Mihancea și CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-a-facut-primele-doua-transferuri-si-s-a-despartit-de-doi-jucatori-brazilianul-pedro-henrique-revine-in-fotbalul-romanesc-si-va-fi-antrenat-din-nou-de-dan-alexa-echipa-din-valea-domanului-19213942

https://liga2.prosport.ro/liga-3/nou-promovata-viitorul-simian-surpriza-finalului-de-an-in-seria-7-mehedintenii-n-au-pierdut-in-ultimele-patru-etape-ne-pare-rau-ca-se-intrerupe-campionatul-dar-aveam-nevoie-si-de-pauza-19213392

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-mario-gaman-n-a-reusit-sa-resusciteze-pandurii-in-cele-sase-etape-scurse-de-la-preluarea-echipei-dar-priveste-cu-incredere-meciurile-din-2022-obiectivul-ramane-promovarea-19213833

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cat-mai-costa-lupta-la-promovare-in-liga-3-bugetul-de-care-dispune-cs-hunedoara-una-dintre-favoritele-certe-la-accederea-in-liga-2-19214164

Călin MNERIE 22 Dec. 2021, 10:33 Liga 3
Pe aceeași temă