Are balta pește! Dacia Unirea Brăila și-a prezentat, din nou, echipamentul pentru noul sezon. Ce sponsori are echipa nou-promovată în Liga 2

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 19:18 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a fost prima echipă din noul sezon de Liga 2 care și-a prezentat echipamentul de joc pe care urma să îl îmbrace jucătorii ei. O făcea la 15 iunie, cu o lună și jumătate înainte de startul campionatului, însă atunci arăta suporterilor simple machete.

Acum, după disputarea deja a primului meci oficial, clubul a prezentat din nou întregul set de echipament pentru ediția 2021-2022, de această dată fizic, îmbrăcat de jucători și inscripționat cu sigla, sponsori și numele clubului!?

Dacia Unirea Brăila și-a prezentat din nou echipamentele de joc. În primul meci a utilizat în deplasare echipamentul de acasă

Același sponsor tehnic care a îmbrăcat echipa brăileană în ultimele sezoane, Acerbis, o va face și în noul campionat, de Liga 2. Echipamentul de acasă va fi albastru-alb, cel din deplasare va fi alb-albastru, iar cel de rezervă va fi negru-alb. Cel puțin teoretic!

Însă, după cum s-a putut observa încă din primul meci al sezonului, desfășurat la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-3), deci în deplasare, Dacia Unirea a îmbrăcat echipamentul pe care în mod normal îl va purta la jocurile de acasă. Deci nu este obligatoriu ca echipamentul de deplasare să fie îmbrăcat neapărat în jocurile de afară.

CJ Brăila, cu 600 de mii de lei, e principalul sponsor al clubului

Tricourile sunt inscripționate pe față, pe lângă sponsorul tehnic și sigla clubului, cu trei sponsori ai echipei: Consiliul Județean Brăila, Comision Trade și Al Dahra – Agricost.

La modul cum sunt prezentați sponsorii, CJ Brăila fiind poziționat central și cu litere aproape duble față de ceilalți doi, acesta se dovedește a fi principala sursă de venit a echipei, cu cei 600 de mii de lei aprobați de curând. Rezultă că marea companie cu firma mamă în Emiratele Arabe Unite, inscripționată în partea inferioară a tricoului, nu este chiar atât de darnică cu echipa nou-promovată în Liga 2. Dacia Unirea a anunțat cu mare tam-tam parteneriatul cu firma agricolă, însă nu a și spus în ce constă acest acord.

Pe jucători îi cheamă pe toți ”Dacia Unirea Brăila”

Pe spatele echipamentului, deasupra numărului, Dacia Unirea a optat pentru o variantă poate deloc întâlnită în alte părți. A pus chiar numele clubului, ”Dacia Unirea Brăila”, nu vreun alt sponsor sau numele jucătorului, cum se obișnuiește. În partea inferioară numărului apare încă un alt sponsor al echipei: Blasova Brăila, o baltă cu pește.

Numele jucătorilor care vor îmbraca echipamentul nu apare nicăieri pe noile tricouri, semn că acestea nu sunt prea importante pentru conducători, cei care au decis acest model.

”Era de ajuns blazonul echipei pe tricou, ca o echipă serioasă, nu trebuia scris și numele echipei pe spate ?‍♂️ .. acolo trebuia trecut numele jucătorului..”, este un comentariu lăsat de Sabin Lovin la postarea clubului cu echipamentele, făcând referire la faptul că Dacia Unirea Brăila a preferat să-și numă numele pe statele tricoului în loc de cel al jucătorilor.

Șorturile sunt simple, sunt de culoarea tricoului și au inscriționate numărul, sigla sponsorului tehnic și un alt sponsor: WDP.

Echipamentele de portar sunt într-o singură culoare, gri, galben sau verde.

Debut de coșmar în Liga 2 pentru echipa din Brăila

Altfel, Dacia Unirea Brăila a avut un început promițător de meci în prima etapă din Liga 2. A condus cu 1-0 la pauză, prin reușita din minutul 12 a lui Raphael Stănescu, în jocul din deplasare cu CS Comunal Șelimbăr, o altă nou-promovată. Numai că, în repriza secundă, echipa lui Florentin Petre a avut un moment de ”blackout”. În doar patru minute, Brăila a primit trei goluri, de la Andrei Roșu (56′) și Nicolas Antone (57′, 59′), când s-a trezit fiind deja prea târziu.

Dacia Unirea a pierdut, astfel, cu 3-1 primul meci din noul sezon, la revenirea în eșalonul secund.

În etapa a 2-a, formația antrenată de Florentin Petre va evolua pe teren propriu, la 7 august, de la ora 11:00, cu FC Brașov, tot o nou-promovată. Poate la acest joc, Dacia Unirea va îmbrăca echipamentul din deplasare sau cel de rezervă! Cine știe, poate se dovedește mai norocos!

Dacia Unirea Brăila în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Cr. Andrei – Cocîrlă, Stănciulescu, Paliu, Apostolache, Fl. Lungu (cpt.)(Voinescu 81′), N. Ioniță (Pătlăgică 61′), Petrache, Val. Robu (Taciuc 46′), R. Stănescu, Duțu (Răducan 61′). Rezerve neutilizate: Duță – Moroianu, G. Apostol.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-debut-de-vis-in-liga-2-cu-trei-goluri-date-in-decurs-de-patru-minute-echipa-sibiana-a-invins-dacia-unirea-braila-cu-doi-marcatori-aflati-si-ei-la-primul-joc-in-liga-secunda-19193915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-braila-parteneriat-cu-o-companie-agricola-care-opereaza-cea-mai-mare-ferma-din-europa-19193495

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă