Romario Moise și Viorel Lică vorbesc de ”șanse nule” sau ”dumnezeieşti” pentru ca Petrolul să mai prindă play-off-ul de promovare. Cum explică jucătorii situația în care s-a ajuns

Marius ANGHEL 21 Mar. 2021, 14:54 Liga 2

Petrolul mai are doar șanse matematice să prindă play-off-ul Ligii 2, după eșecul din penultima etapă a sezonului regular, 0-1 pe teren propriu cu CS Mioveni, după un gol primit la o fază în care asistentul Cosmin Vatamanu n-a dictat offside la poziția în afara jocului a lui Ștefan Blănaru.

În ultima rundă, echipa ploieșteană joacă la Cluj-Napoca, cu Universitatea Cluj, are nevoie de o victorie, cât și de jocul rezultatelor pentru a prinde măcar locul 6, de play-off. Altfel, va rata pentru al treilea an la rând promovarea, de această dată urmând să joace în play-out, unde echipele au ca obiectiv menținerea în Liga 2.

Romario Moise și Viorel Lică nu-i mai dau șanse Petrolului la play-off

Mijlocașul Romario Moise (25 de ani) și fundașul Viorel Lică (25 de ani), două dintre achizițiile făcute de Petrolul în această iarnă, nu mai cred în realizarea obiectivului.

”Practic, șansele la play-off sunt foarte foarte mici, adică spre nule. Ne doare pentru că, zic eu, puteam mai mult. Puteam mult mai mult. Cred că tot sezonul, nu numai astăzi. Din păcate, am ajuns să jucăm pe muchie de cuțit în ultimele meciuri în urma unor greșeli de dinainte. Dar asta nu scuză faptul că am pierdut. Nu scuză cu nimic. Poate a fost și presiune, dar noi suntem obișnuiți cu presiunea. Nu știu dacă pot să vorbesc în numele tuturor. Dar suntem obișnuiți cu presiunea, Petrolul e o echipă mare și trebuie să câștige indiferent de adversar. Dar probabil s-a simțit și presiunea asta. Dacă stăm să vedem ultimele două jocuri, Petrolul n-ar merita în Liga 1, dar, așa, din punctul meu de vedere, pentru că sunt încrezător și am încredere în băieți și îi văd zilnic, asta nu este fața echipei. Cea de astăzi”, a spus, la microfonul DigiSport, Romario Moise la finalul jocului de pe ”Ilie Oană”.

Moise a evoluat în patru meciuri de Liga 2 pentru Petrolul și a marcat un gol, în victoria cu Pandurii (scor 4-0). Tot patru partide de eșalon secund în tricoul ”găzarilor” are și Viorel Lică. În jocul cu CS Mioveni, Moise a fost integralist, în timp ce Lică a fost schimbat în minutul 79 cu Marian Huja.

”Este o zi neagră pentru noi, pentru club, pentru suporteri. Ne-am dorit să obţinem cele trei puncte, nu le-am obţinut. Şansele s-au diminuat de a prinde play-off-ul. A fost un offside incredibil, nu sunt în măsură să comentez arbitrajul, dar a fost offside.
Domini adversarul de la început până la sfârşit, te prinde pe contraatac cu toate că golul a fost marcat din offside. E frustrant, e foarte greu de digerat. Sper să obţinem cele trei puncte la Cluj şi şanse dumnezeieşti să ne legăm de play-off”, a declarat și Viorel Lică, citat de TelekomSport.

Matematic, Petrolul încă mai are șanse la play-off

În acest moment, cu încă trei meciuri rămase de disputat din etapa a 20-a a Ligii 2, în care vor evolua echipe implicate în lupta pentru play-off, Petrolul ocupă locul 9, cu 28 de puncte, fiind la două puncte în spatele celor de la Metaloglobus, situați pe poziția a 6-a, ultima care asigură accederea în play-off.

În funcție de rezultatele din aceste trei jocuri, plus cele din ultima etapă a sezonului regular, în care Petrolul va juca la ”U” Cluj (locul 8, 29 de puncte), ”găzarii” păstrează șanse mici să acceadă în play-off.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-descumpanit-dupa-ce-petrolul-a-pierdut-cu-cs-mioveni-si-si-a-luat-adio-de-la-play-off-si-promovare-antrenorul-a-dat-vina-si-pe-arbitraj-si-nu-stie-ce-urmeaza-pentru-el-si-club-iar-l-19175306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-ca-si-calificata-in-play-off-dupa-victoria-cu-petrolul-alexandru-pelici-despre-tactica-folosita-pe-ilie-oana-si-teama-pentru-jocul-cu-modesta-aerostar-speram-19175426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-omul-negru-pentru-petrolul-a-semnat-victoria-mioveniului-cu-gol-din-offside-si-a-diminuat-aproape-de-zero-sansele-ploiestenilor-la-play-off-nu-se-iau-cele-19175407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1230-ambele-echipe-au-sabia-deasupra-capului-formatiile-de-start-19175214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-20-penultima-a-sezonului-regular-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-insa-doar-o-echipa-care-intra-la-joc-mai-are-sanse-la-play-off-19175206

Marius ANGHEL 21 Mar. 2021, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă