Foresta Suceava vrea în Liga 2! E nemulțumită de hotărârea luată la Liga 3 și solicită FRF să o promoveze. Ciutac: ”Nu putem decât să așteptăm și să sperăm”

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2020, 16:46 Liga 3
Foresta Suceava vrea în Liga 2! E nemulțumită de hotărârea luată la Liga 3 și solicită FRF să o promoveze. Ciutac: ”Nu putem decât să așteptăm și să sperăm”

Hotărârea oficială luată de Federația Română de Fotbal cu privire la sezonul 2019-2020 din Liga 3 nemulțumește multe echipe din cele cinci din serii, în special pe cele aflate pe podium, care din cauza diferenței mari de puncte față de prima poziție, nu pot spera la barajul pentru Liga 2. În această situație se regăsește și locul secund din Seria 1, Foresta Suceava, care nu acceptă decizia FRF și a decis să facă un prim demers prin care să promoveze alături de liderul Aerostar Bacău.

Foresta Suceava speră ca Liga 2 să se oprească definitiv, iar din sezonul următor să se revină la formatul cu două serii

Concret, președintele Forestei, Andrei Ciutac, a afirmat că echipa a înaintat o cerere oficială, prin care solicită să promoveze în Liga 2. Se bazează, în mare parte, pe posibilitatea ca eșalonul secund să fie suspendat definitiv. Acest lucru ar putea duce la un scenariu în care Liga 2 revine la un campionat format din două serii și, automat, ar avea nevoie de echipe, care ar veni, astfel, din Liga 3.

Dacă, totuși, sezonul nu va fi suspendat definitiv și se va relua, atunci posibilitatea ca cererea semnată de Foresta Suceava să fie luată în calcul este foarte mică. FRF a stabilit ca, din stagiunea următoare, divizia a treia să însumeze 90 de cluburi, cinci serii a câte 18 echipe. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că actualul sezon de Liga 3 a fost ”înghețat” și nu vor exista echipe retrogradate.

”Am trimis hârtia la Federația Română de Fotbal și așteptăm să primim un răspuns oficial. Oricum, totul depinde de ceea ce se va hotărî în videoconferința cu cluburile de Liga a 2-a, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Încă nu se știe cu exactitate dacă se va întrerupe sau nu și campionatul eșalonului secund. Circulă fel de fel de variante, iar părerile sunt împărțite. Cert este că condițiile impuse de Guvern pentru reluarea activităților sportive sunt draconice, și vor fi greu de îndeplinit la acest nivel. Situația este complicată momentan, și nu putem decât să așteptăm și să sperăm”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Forestei Suceava, pentru Monitorul Suceava.

Cererea Forestei a fost, de fapt, planul a opt cluburi 

Cererea formulată de echipa antrenată de Petre Grigoraș are la bază o idee propusă în urmă cu câteva zile, chiar pe 11 mai, în aceeași zi în care propunerea Departamentului Competiții al FRF a fost adoptată de Comitetul de Urgență.

Opt cluburi din Liga 3, Aerostar Bacău, Foresta Suceava (Seria 1), Unirea Slobozia, Mostiștea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac, CSM Slatina (Seria 3), Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare (Seria 5) au făcut un plan prin care solicitau FRF să renunțe la ideea barajului pentru promovarea în Liga 2 și să urce direct primele două clasate.

Cererea trebuia trimisă pe data de 12 mai, dar verdictul Federației Române de Fotbal a dat peste cap toată strategia, luând decizia în privința Ligii 3 pe 11 mai.

”O să trimite o hârtie către Federația Română de Fotbal, în care cerem să promoveze primele două locuri din seriile Ligii 3. Să nu mai retrogradeze nimeni de la Liga 2 și să se facă două serii de 14 echipe din sezonul următor. Din Liga 2, nu ar vrea să retrogradeze nimeni, să continue și sezonul următor.

Am discutat noi, cele opt cluburi de pe primele două locuri… O echipă de pe primele locuri, Șoimii Lipova, nu dorește să promoveze, iar cu Craiova nu am vorbit, pentru că nu a răspuns la telefon domnul Mititelu. Noi am făcut o adresă către FRF, iar azi sau mâine va fi trimisă. Urmează să vedem ce decizie se ia. Dacă promovează primele două bine, dacă se merge pe varianta barajului, acceptăm. În cazul propunerii noastre s-ar termina sezonul definitiv. Acum rămâne să vedem dacă va fi realizabilă.

Deja a fost semnată de câteva cluburi și va fi semnată și de celelalte care și-au dat acordul. Avem confirmarea celor opt cluburi că vor să semneze această cerere. Dacă se va lua în considerare, vom vedea. Sunt și echipe din Liga 2 care nu vor să retrogradeze. Vor să rămână acolo (n.r. – se referă la Pandurii, care vrea înghețarea sezonului de Liga 2 fără să se retrogradeze. Dar cine nu și-ar dori să nu retrogradeze). Noi am discutat cu FRF despre asta, ni s-a spus că putem să trimitem cererea și se ia în calcul. Nu a spus nimeni că e gata și trece. Am vorbit cu reprezentanții noștri din Liga 3, am vorbit și cu domnul președinte Răzvan Burleanu și va fi luată în calcul. Acum nu depinde doar de noi, va depinde și de Liga 2”, declara Ilie Lemnaru, managerul echipei Unirea Slobozia, pentru Liga2.ro, cu câteva ore înainte să vină motivarea de la FRF.

Foresta Suceava a terminat sezonul 2019-2020 pe locul 2 în Seria 1 din Liga 3. Echipa pregătită de Grigoraș a acumulat 35 de puncte după consumarea a 16 etape, cu șapte puncte mai puțin decât primul loc, Aerostar Bacău.

Mai nou, Aerostar Bacău a anunțat astăzi că are probleme financiare, că nu se bucură de această promovare în Liga 2 și că mai bine se anula sezonul și că ia în considerare să nu se înscrie în noua ediție a eșalonului secund.

Foto: ACS Foresta Suceava Oficial

https://liga2.prosport.ro/liga-3/declarata-direct-promovata-in-liga-2-aerostar-bacau-anunta-ca-are-mari-probleme-financiare-si-ca-ia-in-calcul-neinscrierea-in-editia-viitoare-a-esalonului-secund-ce-asteapta-de-la-frf-si-cand-va-lua-19132389

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-opt-echipe-din-liga-3-trimit-cerere-la-frf-prin-care-solicita-sa-promoveze-direct-in-liga-2-sa-nu-se-mai-organizeze-baraj-ilie-lemnaru-am-discutat-cu-frf-despre-asta-ni-s-a-spu-19132150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bursa-transferurilor/primul-transfer-efectuat-de-fc-u-craiova-pentru-liga-2-e-un-international-de-tineret-valceanul-ii-calca-pe-urme-lui-florin-costea-la-echipa-lui-mititelu-imi-doresc-sa-am-a-19132333

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2020, 16:46 Liga 3
Pe aceeași temă