Argeșul, la al 11-lea meci consecutiv fără înfrângere în Liga 2, după remiza cu „U” Cluj. Ionut Badea: „Asta este ce am putut să facem astăzi”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 13:48 Campionat

În primul meci al Ligii 2 din 2020, „U” Cluj și Campionii FC Argeș au încheiat la egalitate, scor 1-1, vineri seară, pe Cluj Arena, în debutul etapei a 22-a. Andrei Blejdea a deschis scorul pentru piteșteni în minutul 43, după o gafă a portarului Dur-Bozoancă, iar Sebastian Mailat a egalat pe final, în minutul 77, după ce l-a învins pe colțul portarului pe Ducan.

Partida dintre „U” Cluj și Argeș a fost una de luptă, cu puține situații de gol în prima parte și cu ceva mai multe în partea secundă, când gazdele au fost nevoite să iasă mai mult la joc pentru a marca. Ocazii mari de gol au fost de ambele părți, însă puține la număr, astfel că rezultatul înregistrat se poate spune că a fost unul echitabil.

Pentru Campionii FC Argeș, acesta a fost al 11-lea meci consecutiv (5 victorii și 6 egaluri) în care nu pierde. Ionuț Badea conduce echipa de 12 jocuri.

Ionuț Badea: „Ne-a lipsit un pic, pe final, dorința aia de a închide jocul”

La finalul jocului de la Cluj, antrenorul Argeșului, Ionuț Badea, a fost mulțumit de jocul echipei sale în special din prima repriză, ca pe cel din partea a doua să-l considere ușor mai scăzut. Acesta a comentat și schimbările din echipele de start ale celor două echipe, survenite în urma transferurilor efectuate în această iarnă.

„A fost un meci de luptă, un meci disputat, de început. Mă așteptam să existe încrâncenare. Am propus un fotbal bun, spre foarte bun în prima repriză. În repriza a doua nu am mai avut aceeași conotație. Suntem o echipă care muncește foarte mult pentru punctele puse în joc. Numai așa ne-am câștigat, cel puțin în ultimele 11 etape, invincibilitatea. Nu suntem în poziția celor de la „U” Cluj, în ideea în care nu prea mai aveau ce să piardă și au schimbat foarte mulți jucători în această pauză, jucători cu nume, jucători care au adus valoare incontestabilă echipei, din ce am văzut și astăzi, dar nu numai astăzi. Noi eram însă cu ideea de a păstra ceea ce am acumulat până acum și de a pune încă ceva în plus pentru obiectivul pe care îl avem. Într-o măsură oarecare, spre mare, să zicem, am reușit astăzi. Ne-a lipsit însă, un pic, pe final, dorința aia de a închide jocul, pentru că am avut situații în care dacă făceam 2-0 lucrurile ar fi fost deja stabilite, clare. Nu am făcut acest lucru și pe o greșeală de tranziție negativă s-a ajuns la unu contra unu și am primit golul egalizator”, a spus Ionuț Badea.

Acesta a considerat câștigat punctul obținut cu „U” Cluj. „Până la urmă, e un punct câștigat, dacă mă uit per ansamblu. Îmi doream mai mult, dar asta este ce am putut să facem astăzi. Nu l-am avut nici pe căpitanul nostru, Prepeliță, care a suferit o accidentare și încă nu și-a revenit. La fel, dinamica lui Nini Popescu ne-ar fi trebuit astăzi mult mai mult, dar am câștigat în viteză prin Blejdea și Grecu în benzi. Așadar, am un lot, cel puțin deocamdată, omogen, cu care încercăm să ne atingem obiectivul”, a mai declarat Badea.

În meciul de pe Cluj Arena, Campionii FC Argeș s-a bazat pe: Ducan – Tofan, Turda, Deslandes, Mușat – I. Șerban, Moihedja – Rob. Grecu (I. Năstăsie 46′, Andr. Panait 86′), Matiș (Mirică 73′), Blejdea – Buhăescu (cpt). Rezerve neutilizate au fost: Agachi – Șerbănică, Oancea și Motroc.

În această iarnă, Campionii FC Argeș a perfectat cinci achiziții: Sylvain Deslandes, Nedo Turkovic, Andrei Mirică, Ovidiu Rasoveanu și Mihai Leca. În lotul pentru acest meci au fost Deslandes, singurul care a fost titular, și Mirică, intrat pe final după ce a fost rezervă.

Cu punctul obținut la cluj, Campionii FC Argeș a ajuns la 34 de puncte acumulate în total și se menține, cel puțin până marți, pe locul 4, la un punct în spatele Rapidului.

Rezumatul meciului „U” Cluj – Campionii FC Argeș 1-1:

Concluziile lui Ionuț Badea după meciul cu „U” Cluj:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto și Sport Pictures
Video: FC Arges TV

Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă