Argeșul vizează victoria în deplasarea de la „U” Cluj. „O să vedeți o echipă care are un mod de supraviețuire și se apără, dar și una care domină partidele de la cap la coadă”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2020, 14:16 Campionat
Argeșul vizează victoria în deplasarea de la

Campionii FC Argeș e una dintre echipele care joacă în meciul de deschidere a părții a doua a sezonului Ligii 2, ediția 2019/2020. Vineri, de la ora 20:00, trupa piteșteană joacă pe Cluj Arena cu Universitatea Cluj, în primul joc al etapei a 22-a. Antrenorul Ionuț Badea a vorbit în conferința de presă în care au fost prezentate transferurile perfectate în această iarnă și despre întâlnirea cu „U” Cluj.

Două dintre echipele importante ale Ligii 2, „U” Cluj și Campionii FC Argeș, joacă în deschiderea etapei a 22-a, prima programată în noul an. Dacă trupa ardeleană e departe de obiectivul pe care și l-a dorit la începutul sezonului, promovarea, formația din Muntenia e în graficul pentru accederea în Liga 1, astfel că are nevoie de un început cu dreptul în meciurile oficiale din 2020 pentru a mări șansele de a ajunge în elita fotbalului românesc.

Ionuț Badea, despre jocul cu „U” Cluj: „Este foarte dificil meciul”

Chiar dacă Argeșul nu s-a descurcat deloc bine în meciurile amicale desfășurate în Turcia, în toate patru pierzând, antrenorul Ionuț Badea e încrezător că același lucru nu se va repeta și în campionat și speră ca jucătorii săi să obțină o victorie în deplasarea de la Cluj-Napoca, chiar dacă vor avea o misiune ușoară.

„Legat de meciul cu „U” Cluj, pot spune că este un început și fiecare început are tendința de a egaliza valorile, iar pentru noi fiecare meci este foarte important, la fel și pentru competitoarele noastre. Indiferent de situație, mergem să jucăm la victorie, rămâne de văzut ce reușim să facem. „U” Cluj s-a întărit cu poziții țintă, au luat patru titulari în această perioadă, Ștefănescu, Mailat, Mureșan și Barbu, jucători cu experiență, cu evoluții în Liga 1. Pentru noi este o situație de analiză și de strategie. Este foarte dificil meciul, pentru că „U” Cluj este o piață unde greu se câștigă, mai ales la început când dorința e mare. Entuziasmul e de partea publicului, însă pentru noi dorința de a da totul pe teren e foarte mare pentru noi. Dacă vom reuși să câștigăm, dăm valoare muncii pe care am făcut-o până acum, dacă nu, asta e. Conducerea clubului face eforturi mari pentru echipă. Importanța meciurilor e cea morală. Este un campionat destul de echilibrat, iar puncte se vor pierde”, a spus Ionuț Badea.

„Îmi e greu să aleg un prim 18, nu neapărat primul 11”

Pentru partea a doua a sezonului, Campionii FC Argeș a făcut cinci achiziții: Sylvain Boris Nabil Deslandes, Nedo Turkovic, Andrei Mirică, Ovidiu Rasoveanu și Mihai Leca. Ionuț Badea a explicat care a fost strategia de transferuri și de ce a optat pentru jucătorii aduși, dar și faptul că va avea o misiune dificilă să aleagă lotul de 18 pentru fiecare meci.

„A fost o listă lungă cu jucători pe care i-am evaluat. Pe unii nu i-am putut lua, deoarece erau sub contract cu alte cluburi. Toate transferuri au fost făcute țintă. Cu Mihai Leca am mai lucrat la Chiajna și ne cunoaștem foarte bine. Am avut norocul să-l putem lua. Pentru că o bună perioadă de timp a fost indisponibil. Ovidiu Rasoveanu vine să completeze lotul în ideea în care va exista întotdeauna o nevoie de mijlocași laterali, pe 2002. Mirică vine ca să dubleze poziția lui Matiș, cei doi sunt cu potențial foarte mare. Nedo vine să blocheze poziția lui Vasile Buhăescu și va fi o concurență loială. Îmi e greu să aleg un prim 18, nu neapărat primul 11”, a spus Badea.

„O să vedeți o echipă FC Argeș care are un mod de supraviețuire și se apără, dar o să vedeți și o echipă care domină partidele de la cap la coadă”

Echipa piteșteană se află la două puncte de Rapid, clasate pe loc de baraj, și la patru de CS Mioveni, a doua situată pe locurile direct promovabile. Argeșul țintește să ajungă în Liga 1 la vară, iar Ionuț Badea a comunicat că va utiliza strategii diferite în această parte a doua a sezonului pentru a-și îndeplini obiectivul.

„Chiar dacă am fi avut mai mulți bani, ar fi trebuit să riscăm. Spun acest lucru pentru că o echipă ce suferă mai mult de patru-cinci modificări în intersezon are puține șanse de reușit. Jucătorii au nevoie de adaptare și de omogenitate. Excepție fac grupările care sunt foarte jos și nu mai au nimic de pierduit, atunci aduc 10-15 jucători. Noi nu suntem în această poziție, suntem pe un loc ce ne dă speranțe de promovare, însă echilibrul campionatului este unui stabil și puternic, primele nouă competitoare au șanse reale de a promova. Pentru mine este prematur să vorbesc, deși așteptările sunt foarte mari. Prefer să iau lucrurile pas cu pas, așa am făcut de la început, din 8 octombrie, de când am preluat echipa. Toate meciurile vor fi abordate la fel, dar strategia va fi diferită. O să vedeți o echipă FC Argeș care are un mod de supraviețuire și se apără, dar o să vedeți și o echipă care domină partidele de la cap la coadă. E o strategie clară pentru jocul de vineri, gândim antrenamentele în funcție de maniera și stilul de joc al adversarului. Și în antrenamente echipele sunt mixte, nu sunt mari diferențe, jucători vor face echipa, eu doar îi ajut să se dezvolte individual”, a mai declarat Ionuț Badea.

După 21 de etape, Campionii FC Argeș se află pe locul 4 în Liga 2, cu 33 de puncte. Primul meci oficial din 2020 îl are vineri, de la ora 20:00, la Cluj-Napoca, împotriva Universității Cluj.

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 20 Feb. 2020, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă