Jucătorii echipelor argeșene din Liga 2 au trecut cu bine peste testele medicale

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 14:26 Pregătiri, amicale

Ambele echipe argeșene care vor activa în noul sezon al Ligii 2, CS Mioveni și SCM Pitești, au efectuat zilele trecute controalele medicale.

Fotbaliștii de la viitorul FC Argeș au efectuat, miercuri, vizita medicală la Centrul de Medicină Sportivă Craiova. 21 de jucători au fost testați de doctori care au verificat în cele mai mici amănunte starea de sănătate a fiecăruia pentru a vedea dacă sunt apți de efort.

Lotul de jucători a fost însoțit în Bănie de maseurul Valentin Melu care a supervizat îndeaproape testele la care au fost supuși sportivii. După câteva ore de testări, medicii au dat verdictul. Oficialul clubului din Trivale ne-a spus cum au decurs testele: „Băieții au făcut examenul EKG, au dat probe de sânge, li s-a luat tensiunea și au trecut pe la mai multe cabinete unde au fost supuși la mai multe probe fizice. Aceste teste sunt necesare pentru a obține viza medicală pentru noul sezon competițional. Vrem să facem totul ca la carte pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Au fost cazuri și în fotbalul românesc când din cauza acestor teste medicale, probabil tratate superficial, s-au în­­tâmplat adevărate tragedii. Nu ne pu­­tem juca cu asemenea lucruri, pentru că în joc este viața sportivilor. To­tul a decurs bine, iar medicii mi-au confirmat că toți băieții sunt apți de efort”, a declarat Valentin Melu.

În schimb, jucătorii de la CS Mioveni au fost la doctor marți, la o zi după reunire. Elevii lui Florin Marin au făcut vizita pe plan local, iar controlul medical s-a efectuat în două etape. Prima etapă a fost dimineață, la laboratorul de analize Sanovital, acolo unde au fost recoltate probele biologice (sânge) pentru analize. Rezultatele acestora urmează să vină în câteva zile. După-amiază a fost făcut restul controlului medical, la Grupul Școlar Colibași, unde s-a deplasat echipa mobilă de la Kinetoclinic Live Real – condusă de șeful clinicii, medicul Viorel Nicola. Fotbaliștii au trecut cu această ocazie prin examenele clinice specifice avizului medico-sportiv: măsurători antropometrice, somato­­­metrie (dezvoltarea corporală),  EKG, examen cardiologic, probă de efort.

La finalul vizitei medicale, doctorul Viorel Nicola a explicat cum a decurs examenul medical: „Vizita medicală a decurs bine, toată vizita, fără probleme. Rezultatele de sânge vin în zilele următoare. În urma examinării făcute, la jucătorii noi, am stabilit să le facem și analize suplimentare, un control mai amănunțit, de rutină, pentru a fi completă baza de date cu istoricul lor medical. Nu avem însă probleme”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 14:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă