Curtuiuș și Gligor, salvatorii arădeni în derby-ul cu Juventus. Primul a readus UTA în joc, iar căpitanul a adus victoria cu o revanșă la penalty-ul ratat: ‘Norocul ține cu cei puternici’

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 13:42 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a început cât se poate de prost derby-ul din Capitală cu liderul invincibil pe teren propriu Juventus București. Echipa lui Daniel Oprița a deschis scorul încă din minutul 5, după ce Liviu Băjenaru a marcat direct în vinclu dintr-o lovitură liberă din fața careului, iar arădenii își făceau deja gânduri de înfrângere. Golgheterul gazdelor, Chipirliu, îi putea readuce în joc pe utiști după ce a făcut un henț în propriul careu, însă căpitanul Alin Gligor (34) a trimis de la 11 metri pe lângă poarta lui Relu Stoian. Totuși, jucătorii lui Laurențiu Roșu au egalat înainte de pauză, în prelungiri, după ce Marius Chindriș (45+1) a reluat o minge cu capul sub transversală după o centrare din dreapta a lui Dumitru Copil.

Imediat de la ieșirea de la cabine, arădenii au preluat controlul pe tabela de marcaj și l-au menținut până la final, pentru a produce prima înfrângere a lui Juventus pe teren propriu după doi ani și patru luni. În minutul 48, Copil a executat o lovitură liberă, i-a trimis lui Alin Gligor, care a rămas singur cu portarul Relu Stoian și l-a învins din fața careului mic, reparându-și greșeala de la penalty-ul ratat și marcând acum golul ce a decis victoria pentru UTA.

Chindriș: „E un succes important în lupta pentru promovare”

Cu golurile lui Chindriș și Gligor, UTA a obținut o victorie foarte importantă cu Juventus și s-a menținut la un punct în spatele ocupantei locului doi promovabil direct, ocupat de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Arădenii sunt acum pe locul 3, care duce la barajul pentru promovare.

„Un meci foarte important, cei de la Sepsi ar fi mers la patru puncte, dar ne-am mobilizat și am reușit să rămânem în cursa pentru Liga 1. Eu muncesc tot timpul pentru echipă, dau sută la sută în orice meci, iar dacă muncești, până la urmă îți iese. Nu îmi făceam probleme din chestia asta, că nu reușeam să marchez, ci pentru că am făcut mulți pași greșiți și poate era nevoie să marcăm mai mult”, a spus la final de meci Marius Curtuiuș (27 ani), care a marcat 7 goluri pentru UTA în acest sezon.

„Suntem foarte bucuroși pentru că am reușit să câștigăm, e un succes important în lupta pentru promovare. Trebuie să câștigăm și restul jocurilor rămase pentru că la începutul returului am făcut câțiva pași greșiti. Le mulțumim suporterilor pentru susținere. Nu sunt de Liga 1, sunt de cupele europene!”, a mai spus Curtuiuș.

Gligor: „M-a scos Marius când a egalat”

Celălalt jucător care a contribuit din plin la victoria UTA-ei a fost căpitanul Alin Gligor (33 ani). Fundașul arădean a ratat un penalty în meciul cu Juventus, însă s-a revanșat cu un gol decisiv.

„Am întâlnit o echipă foarte bună. Mă bucur că am reușit să luăm cele trei puncte. Suntem singurii care am bătut aici, la Juventus București. A fost un meci nebun, cu ocazii de partea lor, am ratat penalty, dar am sperat. La pauză am vorbit cu băieții și cu Mister. M-a scos Marius (n.r. – Marius Curtuiuș) când a egalat, apoi s-a întâmplat! Norocul ține cu cei puternici, mă bucur că am înscris și că am învins!”, a spus Gligor după meci, fundașul reușind al treilea gol pentru UTA în 2017, singurele marcate în acest sezon.

Cu cele trei puncte, UTA (53 pct.) rămâne în spatele celor de la Sepsi (54 pct.), învingători vineri cu ASU Poli, și urcă pe locul 3, care duce la barajul de promovare, asta după ce CS Mioveni (51 pct.) s-a împiedicat sâmbătă pe teren propriu de Foresta, obținând doar un punct. FC Brașov (52 pct.) stă și ea aproape de arădeni.

Etapa viitoare, în intermediară, UTA joacă marți, de la ora 17:00, acasă cu Olimpia Satu Mare.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax Foto)

 
Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă