Ilie Stan, start perfect în Liga 2 cu Buzăul: „Sperăm să scriem istoria pe care o merită suporterii noștri”. Antrenorul, dezinteresat că SCM Gloria nu are drept de promovare

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Aug. 2019, 19:37 Campionat

SCM Gloria Buzău a obținut maximul din primele două jocuri ale Ligii 2. După ce s-a impus acasă cu Csikszereda (1-0), sâmbătă, a învins cu 2-1 și la Timișoara, pe Ripensia. Jucătorii lui Ilie Stan au făcut un adevărat chef pe teren la finalul partidei, pentru secundul Robert Panduru, care își aniversa ziua de naștere. Fostul stelist „Iliesta” spune că nu îl interesează că echipa nu are drept de promovare, deoarece Buzăul merită o echipă care să bucure fanii cu victorii.

Antrenorul principal al SCM Gloria Buzău și-a felicitat elevii pentru jocul tactic din partida cu Ripensia. „Îmi felicit echipa pentru dorința fantastică de a luat cele trei puncte, respectând ceea ce am pregătit de când suntem împreună, de două luni de zie de când am făcut această selecție. Jucătorii mei înțeleg de la meci la meci că fără sacrificiu și fără un spirit fantastic nu putem câștiga. Astăzi au făcut un joc bun, nu numai pentru cele trei puncte. Dar am avut momente în joc în care am arătat ca o adevărată echipă. Vreau să-i felicit pentru că am revenit imediat după 1-0 și am înscris două goluri din acțiuni lucrate. Mă bucur, îi felicit și spun că începând din acest sezon perăm să scriem istoria pe care o merită suporterii noștri”, a precizat antrenorul Gloriei.

Ripensia a condus cu 1-0 prin golul lui Călin Toma (11′), însă cele două reușite ale lui Valentin Alexandru (13′, 39′) au întors rezultatul și i-au adus Gloriei al doilea succes în tot atâtea meciuri jucate în Liga 2.

Un imbold la prima deplasare, una dintre cele mai lungi, a fost și aniversarea secondului Robert Panduru. Stan spune că echipa trebuie să fie motivată tot timpul. „Jucătorii i-au oferit colegului și prietenului meu Robert Panduru această aniversare. Până la urmă, importante sunt cele trei puncte. Motivația jucătorilor trebuie să fie și mai accentuată pe viitor. Sper că de la meci să facem spectacol și să câștigăm jocuri”, a mai spus fostul stelist.

Stan speră ca și SCM Gloria Buzău să devină club de drept privat

Tehnicianul echipei nou-promovate în liga secundă spune că abordarea meciurilor nu îi este influențată defel de faptul că organizarea sub forma unui club de drept public, prin urmare, buzoienii nu au drept de promovare în prima ligă.

„Pe mine nu mă interesează dacă promovăm sau nu. Eu vreau să-mi fac treaba ca un profesionist adevărat și încerc ca cei care se ocupă de această echipă să găsească o soluție. Și numai rezultatele îi vor forța să facă lucrul acesta”, a precizat despre acest aspect Ilie Stan.

Stan a avut nemulțumiri, dar situația a fost depășită

Vara aceasta, la un moment dat, Stan era deranjat de anumite aspecte din club, în condițiile în care la SCM Gloria s-au dat salarii foarte mari în Liga a 3-a, din informațiile Liga2.ProSport.ro, inclusiv de 5000 de euro. Ilie Stan spune că cei din club au înțeles că urcarea cu un eșalon mai sus înseamnă altceva.

„Au fost niște discuții, dar au trecut. Nu au înțeles oamenii că suntem la alt nivel și trebuie alte sacrificii atât din punct de vedere al organizări și al gesitonări acestei situații. Eu sper că oameni au înțeles și s-a văzut în ultima perioadă. Dacă suntme uniți, vom face lucruri frumoase la Buzău”, a admis Stan.

Momentan, cu trei meciuri rămase de disputat din etapa a doua, SCM Gloria Buzău și Turris Oltul Turnu Măgurele au punctaj maxim după două jocuri disputate. Petrolul sau UTA mai pot acumula șase puncte, cele două urmând a juca luni.

SCM Gloria Buzău joacă în următoarea etape pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU
Foto:Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Aug. 2019, 19:37 Campionat
Pe aceeași temă