CSM Reșița, la prima înfrângere pe teren propriu. Doană: „Echilibrul s-a rupt în minutul 25. Rezultatul de egalitate era echitabil”. Ce spune despre arbitraj

Marius ANGHEL 02 Sep. 2019, 13:59 Campionat
CSM Reșița, la prima înfrângere pe teren propriu.** Doană:

CSM Reșița începuse excelent meciul de pe teren propriu cu Rapid. Împinsă de la spate de circa 8000 de spectatori, echipa lui Leo Doană a lovit mai întâi transversala prin Poiană (18), iar apoi a deschis scorul prin Marco Ehmann (19), însă același jucător avea să fie eliminat pentru o intrare din postura de ultim apărător (25) și să își lase echipa în inferioritate. Giuleștenii au întors jocul în favoarea lor și au reușit să egaleze până la pauză prin Sandro Djuric (40), pentru ca lovitura de grație să o dea pe final, după golul cu capul al lui Matias Roskopf (88). Totuși, Reșița putea obține un egal la ultima fază, când Marius Coman (90+4) a nimerit cu o lovitură de cap doar bara. S-a terminat 2-1 pentru Rapid, iar Reșița a înregistrat primul eșec pe teren propriu în acest sezon și al doilea consecutiv.

La conferința de presă de la finalul jocului din Valea Domanului, antrenorul Leontin Doană a spus că după eliminarea lui Ehmann, faza care a rupt echilibrul, a permis adversarului să domine, sperând ca pe contraatac să se dea lovitura. N-a vrut să comenteze arbitrajul și crede că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil.

„Vreau să-mi felicit adversarul pentru victorie și îi urez Rapidului multă baftă în continuare. De asemenea, îmi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru dăruire. Din punctul meu de vedere, echilibrul s-a rupt în minutul 25, când Ehmann a primit cartonaș roșu. Din acel minut jocul s-a desfășurat într-o singură direcție. Am jucat cu un singur vârf, cu Ene, și l-am retras pe Poiană în linia de mijloc. Am jucat formula 4-4-1, permițându-i adversarului să vină peste noi. Din acel moment, noi ne-am apărat și am sperat ca pe contraatac să putem să înscriem. Am fi putut reuși acest lucru dacă în minutul 92 Coman ar fi înscris. După părerea mea, rezultatul de egalitate era echitabil. Nu vreau să comentez arbitrajul, eu mă gândesc la ce am de făcut în continuare și lăsăm specialiștii să discute despre arbitraj. Arbitrii poate voit sau nevoit au greșit, este problema lor, are cine să-i judece. Eu trebuie să-mi pregătesc echipa în continuare la fel de bine și să luăm fiecare meci în parte și să-l abordăm la victorie. Vreau să le mulțumesc spectatorilor și galeriei pentru sprijinul acordat. Mi-am amintit de anii 1997-1998, când eram jucător la CSM Reșița și evoluam împotriva jucătorului Daniel Pancu de la Rapid”, a spus Leo Doană, citat de Caraș Online.

Rămasă cu 7 puncte, CSM Reșița se află pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, în fruntea seriei celor cinci echipe cu același număr de puncte. Runda viitoare, CSM Reșița joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Concordia Chiajna, echipă cu care e la egalitate.

Marius ANGHEL 02 Sep. 2019, 13:59 Campionat
Pe aceeași temă