Etapa a doua, prima muștruluială pentru jucători. Pelici, după înfrângerea Ripensiei în fața Buzăului: „Au fost și jucători de care sunt puțin dezamăgit. Nu trăim din amintiri”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Aug. 2019, 19:18 Campionat

Ripensia a pierdut primul meci de pe teren propriu din acest sezon, 1-2 cu SCM Gloria Buzău. Alexandru Pelici nu a fost negru de supărare, dar a ținut să declare după meci și că unii jucători trebuie să fie mai concentrați și dedicați echipei. Altfel, antrenorul timișorean considera că un egal era mai echitabil și spune că roș-galbenii se simt foarte bine pe Electrica.

Pelici spune că cei doi Valentini, Alexandru și Munteanu, au decis meciul în favoarea Gloriei. „Îmi pare rău pentru această înfrângere. Din păcate, ce am luat la FC Argeș cu atâta trudă am pierdut astăzi foarte, foarte ușor. E păcat de munca noastră și de faptul că am pierdut acest joc. Nu știu dacă am fi meritat să câștigăm, per total. Dar în niciun caz nu meritam să pierdem. Am avut situațiile noastre bune imediat după 0-1. Cred că dacă am fi făcut 2-0, meciul ar fi fost cumva închis. Din păcate, din două execuții ale unui jucător de excepție, Valentin Alexandru… Astăzi, Buzăul ne-a bătut prin execuțiile a doi jucători, Valentin Munteanu și Valentin Alexandru, doi jucători de excepție la nivelul acesta, care pot să destabilizeze oricare apărare. Cam așa s-a scris istoria jocului. Era clar că pe căldura aceasta că bateriile se epuizează, și nu am mai avut luciditate, cel puțin pe final, să atacăm cum trebuie. Deși chiar și pe final am avut o șansă de a restabili egalitatea. Cred că un rezultat de egalitate era echitabil astăzi. Nu meritam să câștigăm, dar nici să pierdem. A trebuit să facem și o schimbare forțată. Nu trebuia să lum primul gol. Era un gol foarte simplu făcut de doi jucători, o minge sărită peste. Trebuia să oprim jocul acolo. O tranziție pozitivă foarte bine făcută. Până la urmă, pe asta erau periculoși. Au mai avut două situații și în a doua repriză. Îmi pare rău pentru suporterii noștri”, a punctat Pelici.

Antrenorul Ripensiei nu ar fi dorit să dezamăgească fanii. „A fost lume, a fost o atmosferă frumoasă și meritam să scoatem un punct din jocul acesta. Chiar așa încâlcit, pentru că a fost un joc de luptă în a doua repriză, ei s-au mulțumit să se aglomereze și să prindă pe atac rapid și contraatac. Iar noi n-am găsit soluții. Deși am avut două trei situații bune. Dar jocul s-a jucat în prima repriză. Probabil și ei știau că noi venim după trei zile de la ultimul joc și că bateriile noastre odată cu trecerea timpului se vor termina. Și au intrat cum nu se poate mai bine. Noi eram obligați să alergăm după egalare și le-a convenit lucrul acesta”, a adăugat Pelici despre joc.

Reproșuri pentru inconstanță și rezervele îmbufnate

Pelici a vrut să le atragă atenția jucătorilor care nu au mai arătat forma bună de la Pitești, cum a fost și Fotescu, înlocuit la pauză, sau rezervelor supărate că nu sunt titulari. „Vreau să le atrag atenția jucătorilor care au intrat și n-au fost folosiți până acum. Nu e destul să intri doar și să fii supărat că nu ești titular. Toată lumea, în momentul când intră, trebuie să-și facă datoria. Au fost și jucători de care sunt puțin dezamăgit, care au făcut un joc foarte bun meciul trecut. Dar asta nu ajunge, nu trăim din amintiri. Trebuie meci de meci să fim acolo unde trebuie și să ținem ștacheta sus”, a precizat „Pelicanul”.

Despre mutarea pe baza Electrica, tehnicianul spune că echipa se simte bine pe arena din cartierul Fabric. „Am avut la dispoziție un teren foarte, foarte bun, o suprafață foarte bună de joc. Ne-au pus la dispoziție absolut tot. Le mulțumesc pe această cale pentru deschiderea lor și pentru bunăvoința lor de a ne lăsa să jucăm aici”, a mai spus Pelici, cu referire la proprietair bazei, societatea de transport în comun din Timișoara.

În următoarea etapă, a 3-a, Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus, echipă care astăzi a pierdut fără drept de apel la Miercurea Ciuc, 0-3 cu FK Csikszereda.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Aug. 2019, 19:18 Campionat
Pe aceeași temă