CS Mioveni, pentru a șasea oară consecutiv în 16-imile Cupei României. Argeșenii au eliminat Flacăra Moreni cu toate că au jucat aproape tot meciul în inferioritate

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 20:13 Stiri

CS Mioveni a ajuns din nou în 16-imile Cupei României, pentru a șasea oară consecutiv, după ce a eliminat, marți, în deplasare, pe Flacăra Moreni, echipă din Liga 3. Galben-verzii s-au impus cu 2-1, după ce a jucat din minutul 27 cu un jucător în minus, după eliminarea lui Simon Măzărache.

Meciul de la Moreni a avut două reprize diferinte. Prima, în care argeșenii au fost la controlul jocului și au marcat de două ori, și a doua, în care lipsa unui om și-a spus cuvântul, iar echipa lui Marius Stoica a avut ceva emoții pentru calificare.

Robert Gherghe a deschis scorul în minutul 25, cu un șut-centrare din stânga, fază la care Măzărache a trimis în plasă, însă balonul deja trecuse de linie. Ulterior, după doar două minute, Mioveniul a rămas în inferioritate numerică. Măzărache și-a lovit cu cotul adversarul direct, la o fază la care mingea era în altă parte, iar arbitrul central l-a eliminat direct. Chiar și așa, italianul Davide Massaro a majorat diferența înainte de pauză, cu un șut din 4 metri, după o pasă de pe dreapta de la Ișfan.

În partea secundă, argeșenii au încercat să își mențină avantajul de două goluri, însă Tiberiu Calofir a reușit să reducă din diferență în minutul 73, cu un șut puternic de la 13 metri, sub transversală. Flacăra a forțat egalarea în ultimele minute, însă n-au mai putut marca, astfel că Mioveniul a obținut calificarea în 16-imi.

Pentru a șasea oară în ultimii ani cel puțin în 16-imi

Pentru CS Mioveni, aceasta a fost a șasea calificare consecutivă în cel puțin faza 16-imilor Cupei României. Ultima dată când nu a ajuns în 16-imi a fost în sezonul 2013/2014, atunci când argeșenii erau eliminați încă din faza a patra, după eșecul de la Petrolistul Boldești (scor 0-2).

Ulterior, CS Mioveni a ajuns de două ori până în sferturi, de alte două ori a ajuns în optimi, iar o dată s-a oprit în 16-imi.

Când a ieșit CS Mioveni din Cupa României în sezoanele trecute:

2018/2019 – CS Mioveni – Sepsi 0-5 (optimi)
17/18 – CS Mioveni – Gaz Metan 0-1 (optimi)
16/17 – CS Mioveni – FC Voluntari 1-2 (sferturi)
15/16 – CS Mioveni – FC Botoșani 1-2 (16-imi)
14/15 – CS Mioveni – CFR Cluj 3-4 (sferturi)
13/14 – Petrolistul Boldești – CS Mioveni 2-0 (turul 4)

FLACĂ‚RA MORENI – CS MIOVENI   1-2
Tiberiu Calofir 73′ / Robert Gherghe 25′, Davide Massaro 38′

C-tin. Duță – Zidăroiu (Iul. Drăgan 56′), Eug. Matei, Oaie, Cernea – Negrea, Cr. Constantin, Vîrtej (Lețu 53′), T. Calofir, I. Ilie – Andr. Iliescu
Rezerve: Chiran – Andr. Costache, M. Niță, Ciculeascu, Petculescu
Antrenor: Gabriel Paraschiv

Val. Sima – Ct. Alexe, Trașcu, Rob. Gherghe, Burnea – M. Șerban, R. Enache (Anghelina 46′) – Ișfan (Șimăndan 88′), Massaro (Celea 56′), Măzărache – Val. Balint
Rezerve: Bg. Preda – Mih. Vintilă, Zamfirescu, A. Călin
Antrenor: Marius Stoica
Eliminat: Simon Măzărache 27′ (roșu direct)

Stadion: Flacăra (Moreni – Dâmbovița); Arbitru: Valentin Porumbel (Oltenița); Asistenți: Răzvan Claudiu Tudor și Daniela Constantinescu (ambii din Craiova); Observatori: Marcel Savaniu și Mihail Băcescu (ambii din Brașov).

Foto: Flacăra Moreni

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 20:13 Stiri
Pe aceeași temă