Daniel Pancu, după victoria Rapidului la Reșița: „Este o impresie din afară că nu am fi pregătiți de promovare. Eu nu văd în Liga a 2-a o echipă care să domine clar campionatul”

Marius ANGHEL 02 Sep. 2019, 12:52 Campionat

Rapid s-a întors de la Reșița cu toate punctele puse în joc. Echipa lui Daniel Pancu a avut însă un mare avantaj în partida cu CSM, după ce adversarul a rămas în inferioritate numerică încă din minutul 25. După aceea, alb-vișiniii au reușit să egaleze și pe final să marcheze golul victoriei. Giuleștenii au obținut un succes important pe un teren unde nu foarte multe echipe vor reuși să ia puncte în acest sezon.

În fața a circa 8000 de spectatori, CSM Reșița a început promițător meciul cu Rapid, iar Poiană (18) a lovit transversala cu un șut din dreapta, iar Marco Ehmann (19) avea să deschidă scorul cu o execuție acrobatică din fața careului mic, cu exteriorul. Momentele de dominare s-au spulberat odată cu intrarea din postura de ultim apărător a lui Marco Ehmann asupra lui Labeau, astfel că fundașul a luat drumul vestiarelor, însă nu înainte ca arbitrul să creeze câteva clipe de confuzie, după ce cartonașul roșu i l-a arătat inițial unui alt jucători. Giuleștenii au profitat de superioritate și au reușit egalarea prin Sandro Djuric (40), care a pus capul în gheta lui Banac și a înscris din 5 metri, după o centrare din dreapta a lui Roskopf.

În partea secundă, rapidiștii au controlat jocul, însă nu au dominat atât de autoritar, având în vedere că aveau un jucători în plus. Hlistei, Sefer sau Dodoi au încercat să înscrie cu șuturi de la distanță, însă nu au fost aproape. Tot Roskopf (77) a fost mai eficient și ar fi putut marca din 7 metri cu capul, după o centrare din dreapta a lui Hlistei, însă Zimmermann a parat. Ulterior, Dodoi (82) s-a aflat într-o poziție și mai bună, la 6 metri, însă a trimis ca la rugby. În minutele de final, după o lovitură de colț, mingea a ajuns cu noroc la Matias Roskopf (88), care n-a ratat cu capul din 5 metri. Totuși, Reșița a mai avut o ultimă sforțare, prin Marius Coman (90+4), care a nimenit doar bara din stânga cu o lovitură de cap, fază la care Tătaru era bătut.

S-a terminat 2-1, iar Rapid a ieșit cu o victorie din internul din Valea Domanului, obținând, totodată, și primul succes în meciurile desfășurate în deplasare în acest sezon.

„Din momentul eliminării, jocul s-a desfășurat într-o singură direcție”

La final, antrenorul Daniel Pancu a spus că eliminarea lui Ehmann, pe care a considerat-o corectă, a influențat din acel moment desfășurarea meciului. „A fost un meci foarte greu, împotriva unei echipe foarte bune pe teren propriu. Reșița a stat foarte bine din punct de vedere fizic. Am intrat în ritmul meciului după eliminarea lui Ehmann, iar, după părerea mea, eliminarea jucătorului Reșiței a fost una meritată. Din acel moment, jocul s-a desfășurat într-o singură direcție. E normal când ești 10 contra 9. Revenim în repriza a doua, ne creăm câteva ocazii bune, dintre care două foarte clare. Reușit să marcăm la un corner, iar în minutul 94 gazdele au avut șansa să egaleze, motiv pentru care am fost foarte supărat pe jucătorii mei”, a spus antrenorul Rapidului.

Întrebat cum a regăsit Reșița, Pancu a spus că a văzut-o la fel cum o știa din perioada în care era jucător, dar și că e un oraș care îi poartă noroc. „Reșița a fost la fel de neschimbată ca atunci când eram jucător. Are un public cald, o atmosferă extraordinară și o echipă care merită cu siguranță să fie în Liga 2, dacă nu în Liga 1. Am venit la Reșița pentru prima dată în postura de antrenor și mă bucur că mă întorc la București cu o victorie. E un loc care, se pare, îmi poartă noroc, ținând cont de bara din minutul 94”, a declarat fostul atacant, care a apreciat faptul că pe stadion au fost prezente trei galerii, dar a spus și că ora de desfășurare a partidei a influențat jocul, unul care nu s-a ridicat la nivelul tribunelor.

„Având în vedere că au fost prezente trei galerii la stadion (cea a Reșiței, a Rapidului și a lui Poli Timișoara, aceasta din urmă încurajând Rapidul) atmosfera a fost extraordinară. Din păcate, e foarte cald la ora 13:30, iar ritmul de joc lasă mult de dorit. În astfel de momente, e presiune mare și pe jucători. Trebuie să-i înțelegem și pe ei când au evoluții mai puțin reușite, dar în tribune a fost extraordinar. Nu cred că jocul s-a ridicat la nivelul tribunelor, spectatorilor”, a mai spus Pancu.

„Noi nu visăm la promovare, noi vom promova”

Antrenorului Rapidului a devenit puțin iritat atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă visează la promovare, precizând că toți cred despre echipa sa că nu e pregătită pentru Liga 1.

„Noi nu visăm la promovare, noi vom promova. Încă nu suntem bine din multe puncte de vedere, mai avem jucători de recuperat. Nu văd în Liga a 2-a o echipă care să domine clar campionatul sau o echipă cum e Reșița. Este o impresie din afară că Rapid nu ar fi pregătită de promovare. Vom vorbi la finalul campionatului. Suntem după cinci etape, mai sunt 33 de disputat. Deci nu văd o echipă în campionatul Ligii a 2-a, pe Petrolul, UTA sau pe cine doriți dumneavoatră, dintre echipele care vor să promoveze, care să domine de o manieră categorică adversarii și campionatul. E un campionat echilibrat, toate lumea o să piardă puncte, toate lumea o să aibă probleme. Vom vedea la final”, a spus Daniel Pancu.

Cu 10 puncte acumulate după cinci etape, Rapid a urcat pe locul 5 și e la cinci, respectiv trei puncte în spatele echipelor clasate pe locurile promovabile direct, Turris-Oltul și CS Mioveni. În etapa următoare, Rapid joacă acasă, cu Viitorul Pandurii, sâmbătă, de la ora 17:45.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 02 Sep. 2019, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă