Victoria cu FC Olt, echivalentă cu primul loc pentru ACS Poli.

Victoria cu FC Olt,** echivalentă cu primul loc pentru ACS Poli.

Timișorenii caută sâmbătă al cincilea succes consecutiv în B2. ACS Poli primește vizita lui FC Olt Slatina, echipă care are în componență foarte mulți jucători care au evoluat în zona vestică, inclusiv la alb-negrii. Dan Alexa e convins că în ciuda formei bune arătate de olteni în ultimele jocuri, echipa sa poate obține din nou toate punctele.

Victoria lui ACS Poli va însemna după această rundă și trecerea pe prima poziție în B2 deoarece a venit și rândul Metalului să stea.

„Ne aflăm în fața unui meci important. Important și prin prisma faptului că vom juca pentru prima poziție. Practic e la îndemâna noastră și doar a noastră să putem trece pe primul loc. Sigur, nu înseamnă foarte mult, suntem la jumătatea campionatului, exceptând play-off-ul. E o echipă experimentată, care a bătut pe Metalul cu 4-0, care are foști jucători de la noi. Echipă bine pregătită fizic, au și un moral bun. Nu va fi ușor, cheia meciului e la noi, e foarte important să avem atitudine, să intrăm determinați în joc. Echipa e într-un moment bun. Putem să câștigăm meciul”, a declarat Dan Alexa.

FC Olt se prezintă la Timișoara după o revenire de formă, dar și cu o serie lungă de jucători arădeni și timișoreni în lot. Trei dintre ei provin chiar de la ACS Poli: portarul Nuno Claro, ex-juniorul Rogoveanu și mijlocașul Dobricean. Mai mult, atacantul Ștefan Blănaru, ex-Giarmata, e într-o formă excelentă, marcând de trei ori cu Reșița.

„Au jucători rapizi în atac, experimentați. E Blănaru, care a jucat în zona noastră. E Verdeș, Curtuiuș care a jucat la Bistrița. Sunt jucători buni, care pot face diferența, cu calități fizice. O linie de mijloc agresivă. A început prost, dar și-a revenit, a bătut Satu Mare, a făcut egal la Bihor și au bătut clar Reșița”, a avertizat „Chirurgul”. Cât despre portarul lusitan, plecat supărat de la bănățeni Alexa a precizat: „Nuno Claro e un portar foarte bun, de mare experiență. A avut evoluții bune aici la Timișoara. Îl respect mult, pentru FC Olt e un mare plus”.

Timișorenii ar putea să-l menajeze și petru acest meci pe Ovidiu Petre, revenit din accidentare, în timp ce Ovidiu Popescu s-a refăcut după hematomul suferit la ochi în jocul cu Pâncota. Lazăr în schimb va rata restul anului și va reveni în 2015 pe gazon după operația de la genunchi.

Jocul ACS Poli – FC Olt Slatina se dispută sâmbătă, de la ora 11, în runda a XI-a a Ligii a II-a, ultima a turului (campionatul va continua cu primele runde din retur în 2014). Alb-negrii sunt la două puncte în spatele liderului Metalului (23 pt.), care avea un meci mai mult și va sta în weekend. FC Olt e pe 7 cu 11 puncte.

Sursa: Sport9
Foto de Sebastian TĂ‚TARU
 

Pe aceeași temă