FC Brașov a suferit o nouă rușine, la Baia Mare. „Nici măcar un joc de vacanță nu pot să-l numesc”

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 11:00 Campionat
FC Brașov a suferit o nouă rușine, la Baia Mare.**

Când spui FC Brașov în ultima vreme, te gândești automat la probleme de tot felul. Toată lumea vorbește de lipsă de atitudine și motivație, dar principala problemă pare a fi una de caracter. Sunt mulți jucători care în acest play-off au arătat că nu respectă culorile și emblema clubului pe care îl reprezintă și ce este mai grav este faptul că nu se respectă nici pe ei! Partea bună în meciul de la Baia Mare de duminică este faptul că Adrian Szabo a început jocul cu trei juniori în formula de strat: Căucă, Pamfile și Alupoaie. Poate ar mai fi fost locul și de alți câțiva, pentru că pe bancă se mai aflau alți trei juniori: Manole, Negotei și Livan.

Au luat trei la Baia Mare

Referitor la jocul de la Baia Mare, gazdele au început în forță și au avut câteva ocazii la poarta lui Căucă. Conform cursului jocului, băimărenii au intrat în avantaj la cabine, grație golului marcat de Vasile Pop, cu un șut de la circa 14 metri lateral stânga la colțul lung (”37). „Stegarii” au încercat ceva în ofensivă prin Andor, un jucător care la fiecare meci din play-off cel puțin punctează la capitolul atitudine. Băimărenii au tranșat soarta meciului în ultimele 25 de minute, atunci când Balaure și Sîrbu au profitat de lipsa de marcaj și au înscris din apropiere.

În runda a 8-a din play-off, FC Brașov va juca joi, de la ora 20.00, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș, un meci cu o miză importantă doar pentru medieșeni.

„Deznădejdea se instalează în sânul echipei”

La finalul jocului de la Baia Mare, antrenorul Adrian Szabo a recunoscut că „sunt puține lucruri de spus în ceea ce privește aportul nostru în teren”. „Nici măcar un joc de vacanță nu pot să-l numesc. Nu vrea să fac referiri la echipa gazdă, ci doar la echipa noastră. Liniile au fost depărtate, am lăsat prea multe spații, mai ales după ce am primit și al doilea gol. După ce că avem puține situații de a înscrie, nici nu le valorificăm. Sunt puține lucruri de spus în ceea ce privește aportul nostru în teren. Este vorba de respectarea unui statut. Jucătorul să fie conștient că indiferent ce se întâmplă, atâta timp cât intră pe teren, lumea așteaptă să vadă ceva de la el, iar antrenorii trebuie să-și facă treaba atât la antrenamente, cât și în timpul jocurilor. Dacă noi mergem pe această linie a înfrângerilor, e clar că deznădejdea se instalează în sânul echipei. Mai sunt trei etape, trei jocuri cu echipe din fruntea clasamentului, toate cu șanse la promovare. Noi trebuie să jucăm și să încercăm să punem probleme”, a declarat Szabo.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 11:00 Campionat
Pe aceeași temă