Anițoiu, bucuros că joacă împotriva fostei sale echipe în prima etapă: „Vrem să câștigăm”

Marius ANGHEL 20 Aug. 2014, 18:37 Seria 2
Anițoiu, bucuros că joacă împotriva fostei sale echipe în prima etapă:**

Fortuna Poiana Câmpina va debuta în Liga a 2-a pe teren propriu împotriva formației Metalul Reșița, o echipă puternică, fie și numai pentru că a terminat campionatul trecut pe locul al patrulea în play-off-ul Seriei a II-a. Cu un stagiu de pregătire efectuat în Serbia, Metalul Reșița este o formație care – în mod cert – își va vinde foarte scump pielea la Poiana Câmpina.

La Metalul evoluează, printre alții, Florin Anițoiu, care a jucat în sezonul trecut chiar la Fortuna, și Alin Liuba, fost jucător la Tricolorul Breaza și Unirea Câmpina. De asemenea, antrenor secund este Cristian Apostol, care a ajutat la promovarea echipei Tricolorul Breaza în eșalonul secund. Câțiva jucători ploieșteni, Constantin Stoica și Sorin Ciobanu, dar și o serie de ex-petroliști cu Daniel Oprița, antrenorul reșițenilor, dar și portarul Zimmerman sau Dănuț Enescu, completează un lot valoros al formației din Caraș-Severin. Ultimele două mișcări făcute de Metalul sunt notabile, fiind aduși doi jucători cunoscuți, Vasile Buhăescu, care a trecut și pe la Petrolul, și Mădălin Ciucă.

Anițoiu: „Avem o formație de valoare care poate învinge orice adversar”

Fostul jucător al Fortunei, pentru care a jucat 175 de minute în retur și în play-off, înscriind și un gol, Florin Anițoiu, a declarat: „Mă bucur că am picat cu Fortuna în prima etapă a noului sezon. Am încredere în colegii mei de echipă înaintea unui meci pe care vrem să îl câștigăm. Avem o formație de valoare care poate învinge orice adversar. La Fortuna am traversat o perioadă OK. Chiar le mulțumesc oamenilor de la Câmpina că m-au ajutat să mă pun pe picioare după o accidentare foarte serioasă suferită la Târgu Mureș. Revin cu plăcere la Câmpina, dar cu imensa dorință de a câștiga disputa cu Fortuna.”

La rândul său, tehnicianul Fortunei, Florin Stăncioiu, a declarat în legătură cu acest prim meci: „Într-un fel îmi pare rău, pentru că am declarat dinaintea stabilirii programului că aș fi vrut ca prima etapă să jucăm cu Poli Timișoara. Nu a fost să fie, dar indiferent de numele adversarului, noi vom juca toate meciurile având ca obiectiv victoria. Mai ales în meciul de debut, nici nu ne putem gândi la altceva, având nevoie de un prim meci cu o victorie, care să ne dea moral și încredere în valoarea pe care o avem”.

Stăncioiu: „E mai bine că nu jucăm în Cupă”

În privința șansei de a se califica fără joc în faza următoare a Cupei României, Florin Stăncioiu a adăugat: „Sincer, pentru noi este mai bine așa, pentru că un meci oficial cu numai 3-4 zile înaintea debutului în campionat nu știu cât de benefic ne-ar fi putut fi. Astfel, având această șansă, ne putem pregăti după un program pe care l-am stabilit pentru prima etapă a campionatului și vom avea un singur meci de câștigat pentru a ne îndeplini un alt obiectiv – accederea în 16-imile Cupei României, dorindu-ne foarte mult să aducem o echipă din primul eșalon, pentru un meci oficial, aici, pe stadionul nostru”.

Sursa: Sport Câmpina

Marius ANGHEL 20 Aug. 2014, 18:37 Seria 2
Pe aceeași temă