Buhăescu și-a reziliat contractul cu Metalul, Anițoiu pleacă în Croația

Problemele financiare pe care le întâmpină în acest an Metalul Reșița îi determină pe jucători să nu-și mai dorească să continue la clubul din Valea Domanului. Golgheterul echipei și al doilea al Seriei a II-a, Vasile Buhăescu (27 ani), și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu rosso-nerii.

Atacantul care a înscris 9 goluri pentru Metalul în sezonul recent încheiat nu a mai putut fi păstrat în lot, Cătălin Rufă acceptând rezilierea pentru a-și reduce din datorii. În iarnă, fostul jucător al lui FC Vaslui sau Petrolul a avut oferte de a merge în Liga 1 sau la Timișoara, însă nu a fost lăsat, în speranța că se va reuși promovarea sau că se vor obține mai mulți bani de pe urma unui viitor transfer.

„M-am înțeles cu domnul Rufă, am renunțat la banii pe care îi mai aveam de primit, iar acum sunt jucător liber de contract. Nu am plecat în iarna trecută, când am avut mai multe oferte, dar chiar nu mai puteam continua în atmosfera care e acum la Reșița. Am discutat deja cu câteva echipe, dar nu am luat deocamdată nicio decizie. Acum mă bucur de câteva zile de vacanță”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Buhăescu.

„A trebuit să-i dau drumul lui Buhăescu, nu am avut încotro. Am făcut economie de 300 de milioane!”, a explicat și Cătălin Rufă, patronul Metalului, despărțirea de jucător.

Anițoiu poate fi salvarea Metalului

Alături de Buhăescu, un alt jucător care ar putea pleca de la Reșița în această vară este și Florin Anițoiu (21 ani). Internațional de tineret al Metalului pleacă în Croația, acolo unde va da probe la o echipă din prima ligă. Potrivit lui Cătălin Rufă, fundașul de bandă stângă ar putea ajunge la HNK Rijeka, echipa de pe locul doi din Croația, cea care va juca în Europa League.

„Anițoiu pleacă astăzi la Rijeka, să dea probe. El mai are oferte de la vreo patru echipa de Liga 1, dar și de afară. Prețul cerut de noi este de 100.000 de euro. Dacă îl dăm, cu acești bani achităm toate datoriile. Din cauza problemelor financiare, a faptului că nu am primit banii de la Consiliul Local, am pierdut jucători și pierdem în continuare, apar alte litigii și așa mai departe”, a mai spus, pentru expressdebanat.ro, Rufă.

În iarnă, Anițoiu a dat probe la Astra Giurgiu, însă conducerile celor două cluburi nu au ajuns la un acord de transfer.

Pe aceeași temă