Codoban lasă FC Brașov pentru rivala FCM Baia Mare. Liderul din Seria 2 a ajuns la nouă achiziții în această iarnă

Arestarea lui Ioan Neculaie și schimbările nenumărate de la FC Brașov nu i-au dat mare încredere unuia dintre cei mai talentați jucători pe care Mihai Stere îi avea în lot. Claudiu Codoban (foto principal, în dreapta) a cerut și a primit astăzi rezilierea contractului de gruparea transilvăneană, mijlocașul urmând a semna cu o contracandidată la promovare din Seria a II-a. Jucătorul de 27 de ani va merge la FCM Baia Mare, acolo unde a ajuns și Florin Anițoiu (foto mic 1), un fundaș care în vară era dorit de Astra, însă nu s-a putut despărți de Metalul Reșița.

„M-am simțit foarte bine la FC Brașov, unde am făcut parte dintr-un grup extraordionar. Îmi pare puțin rău că plec, dar toate problemele și incertitudinea din ultima vreme m-au făcut să fac acest pas. Vă spun sincer că m-am gândit și la viitorul meu. Îi mulțumesc din suflet lui Vasile Dochița pentru sprijinul și încrederea acordată. Le doresc multă baftă foștilor mei colegi”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Codoban, care a spus și cine l-a dorit la Baia Mare: Cei de la FCM Baia Mare m-au dorit cu adevărat, în special antrenorul Dorin Toma”.

Codoban a fost cel care a cerut conducerii FC Brașov să-l lase să plece, iar, după o discuție cu șefii clubului, cele două părți au ajuns la un acord. „Codoban ne-a cerut să-l lăsăm să plece. Deși am încercat să-l convingem să rămână nu a fost posbil, astfel că am semnat actele pentru rezilierea contractului”, a declarat Vasile Dochița, vicepreședintele CA al FC Brașov.

16 meciuri și 3 goluri a bifat Claudiu Codoban pentru FC Brașov în prima parte a sezonului Ligii 2. În cariera sa, mijlocașul originar din Oradea a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, Forex Brașov, Luceafărul Oradea, Șimleu Silvaniei, Inter Clinceni, CS Buftea, FC Clinceni și FC Botoșani.

În această iarnă, după ce și-a reluat pregătirile cu întârziere și a scăpat de problemele financiare, FCM Baia Mare i-a mai transferat și pe Emil Dică, Ciprian Vasilache, Cristian Daminuță, George Cârjan, Sorin Bușu, Tudor Sbârcea și Sergiu Jurj.

Au câștigat la scor amicalul cu CSM Sighetu Marmației

Altfel, sâmbătă, FCM Baia Mare a câștigat la scor de neprezentare, 3-0, amicalul împotriva echipei SCM Sighetu Marmației, joc în care au debutat și noile achiziții Jurj și Anițoiu.

Băimărenii au deschis scorul în minutul 12 după ce portarul advers a scăpat în plasă o minge deviată de propriul coechipier Novoselenszki, la capătul unei centrări de pe dreapta a lui Vasilache. Același Vasilache avea să majoreze rezultatul de pe tabelă în minutul 20, dintr-un penalty controversat, iar scorul final a fost stabilit de Sîrbu (55), după o gafă în lanț a apărării sighetene.

FCM Baia Mare: Ormenișan – Străuț, Fl. Ilie, Daminuță, Duruș, Ignea, Păcurar, E. Dică, Jurj, Sîrbu, Vasilache. Au mai intrat: Bota – Sg. Oltean, Urs, Giurgiu, Leonte, Anițoiu, Deac, Cârjan, D. Munteanu, Șter, V. Pop. Antrenor: Dorin Toma.

CSM Sighetu Marmației: Gordin – Turda, Al. Novoselenszki, Ferariu, Groza, M. Pop, Cârstoiu, H. Chiacu, Onyeka, Taciuc, D. Lemac. Au mai jucat: Radu, Bucur, B. Lemac, Jianu. Antrenor: Valentin Sinescu.

Pe aceeași temă