FCM Baia Mare încheiat primul sezon în Liga 2 cu o înfrângere în fața Chindiei. Viitorul clubului e incert: „Nu știu dacă sunt șanse să nu se desființeze”

Marius ANGHEL 29 May. 2016, 13:23 Campionat

Sâmbătă, 28 mai, s-a încheiat play-off-ul sezonului competițional 2015-2016 pentru echipele din Liga 2. La Baia Mare, FCM a primit vizita Chindiei Târgoviște, o echipă care păstra șanse la promovare, însă nu mai depindea numai de ea. Dâmbovițenii au realizat ce și-au propus, au câștigat cu 4-2, însă victoria UTA-ei de la FC Brașov a menținut-o pe locul 3 și nu i-a mai dat nicio șansă la barajul de promovare.

Jucătorii clubului de sub Dealul Florilor au început partida de pe teren propriu în forță, iar Vasilache (16) a șutat la colțul lung de la 12 metri, dar mingea s-a dus peste bara transversală. Atacurile băimărenilor s-a concretizat în minutul 17, când Păcurar a executat un corner, iar mingea a ajuns la Munteanu, care a marcat primul gol al partidei. Șter (48) a avut să-l învingă și el pe portarul Aioani, a șutat periculos de la 25 de metri, dar mingea s-a dus pe lângă bară. Al doilea gol al băimărenilor a fost marcat de Vasilache (65) care a reușit să treacă de fundașii Chindiei și a șutat la colțul lung. Elevii lui Dorin Toma ar fi putut înscrie și al treilea gol, însă Oltean (76) a trimis cu capul din 8 metri în bara transversală, mingea a revenit în teren, Străuț a șutat din vole, dar a respins Aioani. Chindia a punctat însă de patru ori prin Popa (44, 53, 54) și Honciu (60) și și-a asigurat toate cele trei puncte puse în joc.

Toma: „Baia Mare merită o echipă de Liga 2″

„Mă bucur că jucătorii mei au dus această luptă până la capăt, adică s-au prezentat și în ultima etapă. Le mulțumesc pentru tot parcursul pe care l-au avut în acest an, eu zic că a fost un an foarte bun. Dar, din păcate, ce e frumos se termină cam repede. Asta este. Le doresc vacanță plăcută, baftă tuturor. Mulțumim tuturor spectatorilor care au fost alături de noi și m-aș bucura ca această echipă să nu se desființeze. Nu știu dacă sunt șanse să nu se desființeze. Ar fi mare păcat pentru că Baia Mare merită o echipă de Liga 2. Ce am făcut noi aici în patru ani de zile este un lucru foarte mare. Nu știu dacă va mai reuși cineva în viitori ani. Sper să nu mai treacă 20 de ani până când se va ajunge din nou aici. Puteam mult mai mult, dar, din păcate, ceea ce s-a întâmplat în jurul nostru nu face față fotbalului de performanță. Deocamdată sunt la final de contract. Vreau să mă bucur de vacanță și vom vedea ce va fi. Sunt destui antrenori în Baia Mare. Poate vor fi contactați, poate nu. Eu dacă voi fi contactat de cineva voi răspunde solicitării și ne vom pune la masă cu oricine. Îmi doresc pentru fiecare jucător pe care l-am antrenat să ajungă la mai bine. Sunt jucători care au ajuns la campioana României, sunt jucători care vor ajunge sper că și în Liga 1 sau, dacă nu, cel puțin la Liga 2 la echipele unde este stabilitate”, a declarat, la finalul meciului, Dorin Toma, antrenorul echipei FCM Baia Mare.

Anițoiu: „Sperăm să continue acest club”

Pentru jucătorii băimăreni sezonul competițional 2015-2016 a fost lung, plin cu satisfacții, dar și cu probleme care și-au pus amprenta asupra evoluției lor. Acum că a venit vacanța, ei speră să se rezolve problemele de la club, iar cei care și-au terminat contractul să prindă un transfer favorabil în altă parte.

„Un meci greu. Din fericire pentru noi, nu s-a accidentat niciun coleg. Am terminat cu bine pot să zic. Asta este înfrângerea, iar acum fiecare își vede de drumul lui și sperăm să continue și acest club. Perioada petrecută la Baia Mare a fost bună. M-am pus pe picioare, pot să zic, am avut meciuri în picioare. Pentru asta am venit. Acum sunt cu gândul să plec undeva la un nivel mai bun. Urmează o perioadă dificilă pot să zic. Aștept să primesc oferte. Am câteva vorbe, dar, deocamdată, sunt doar vorbe”, a mărturisit fundașul Florin Anițoiu.

Ignea: „La final am dat cu bățul în baltă”

„Cum să fie? Nicio explicație. Nu știu ce să zic. A fost un sezon bun, dar la sfârșit am dat cu bățul în baltă, la tot ce am făcut frumos, din mai multe puncte de vedere. Fiecare s-a motivat singur, că până la urmă asta e meseria noastră. Părerea mea e că am făcut un campionat bun, dar la sfârșit am stricat tot ce a fost frumos. Nu știu ce urmează pentru mine. Abia aștept să ajung acasă să mă liniștesc că e foarte greu în condițiile care le-am avut. UTA-ei îi doresc baftă, să promoveze că a jucat cu noi în serie și mai ales că am o relație bună cu unii de acolo”, a spus și Alin Ignea, căpitanul echipei FCM Baia Mare.

FCM Baia Mare a terminat sezonul competițional 2015-2016 pe locul 6 în play-off-ul Seriei a II-a cu 13 puncte, asta și din cauza depunctărilor dictate de FRF ce au însumat 12 puncte. Soarta clubului din Baia Mare este instabilă din cauza problemelor financiare pe care le are.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 29 May. 2016, 13:23 Campionat
Pe aceeași temă