VIDEO | Penalty clar ca lumina zilei, refuzat Mioveniului la București! Oprița se revoltă și face scandal: „Cine are nevoie de puncte cu noi, îi ajută arbitrul”

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 15:38 Campionat

Meciurile cu miză din Liga 2, atât la promovare, cât și la retrogradare, adus cu ele, din ce în ce mai des, și decizii ciudate din partea unor persoane care ar trebui să fie echilibrate și să împartă dreptatea.

După scandalul de la Timișoara de ieri, când arbitrul băimărean Cristian Codrea a înventat un penalty pentru „U” Cluj în primele minute de joc cu ACS Poli, o altă mare eroare de arbitraj a avut loc în această etapa a 33-a a Ligii 2 și i-a făcut pe defavorizați să izbucnească. S-a petrecut la București, în meciul Daco-Getica – CS Mioveni (scor 1-0), în care gazdele luptă pentru evitarea retrogradării. Numai că, de data aceasta, faza litigioasă a fost invers ca la Timișoara. A fost o fază foarte clară, la care arbitrul Andrei Moroiță (Ploiești)(foto) s-a făcut că nu vede penalty pentru Mioveni.

În minutul 4 al jocului de pe stadionul Juventus, terminat 1-0, atacantul Valentin Balint, de la CS Mioveni, a pătruns în careu pe stânga și a fost împins clar din spate de George Călințaru în momentul în care se pregătea să tragă, chiar sub ochii centralului Andrei Moroița din Ploiești, aflat la doar câțiva metri de fază. Jucătorul Mioveniului a fost dezechilibrat evident, picând în față, iar arbitrul a făcut semn că jocul poate să continue, deși se impunea penalty.

După meci, antrenorul Mioveniului, Daniel Oprița, a răbufnit, enumerând o serie de greșeli mari de arbitraj luate împotriva echipei sale în jocurile din acest an.

Oprița a amintit de un gol anulat la Metaloblogus, pe motiv de fault în atac (scor final 2-0 pentru bucureșteni), de primul gol primit la Pitești, cu FC Argeș, în minutul 90, după un fault în atac sesizat și transmis centralului de arbitrul de rezervă (scor final 2-0 pentru piteșteni), de un gol anulat pentru un fault în careu, inexistent în meciul cu Petrolul, la 1-0 pentru argeșeni (scor final 2-1 pentru ploieșteni), de o eliminare gratuită în minutul 30 în meciul de la Luceafărul Oradea (scor final 2-2) și de acest penalty neacordat la Daco-Getica (scor final 1-0 pentru gazde).

„Și în meciul cu Luceafărul, și cu Petrolul, și cu Metaloglobus au fost decizii împotriva noastră. La Metaloglobus am avut gol valabil, m-am întâlnit acum cu ei, iar acum recunosc toți și spun: «Hai, că voi nu aveți nevoie…» Nouă, însă, chiar ne-a scos mingea din poartă! La Luceafărul, ne dă roșu și vede toată lumea că nu era de roșu… Chiar și cu FC Argeș, la gol, rezerva de arbitru îi strigă «Fault, fault», la jumătate, nu dă și iese golul… Acum, cu Daco-Getica, am dominat și în minutul 4 puteam pleca cu 1-0. Arbitrul este la câțiva metri, nu e departe, e clar intenție, se vede clar cum e împins Balint. Pierzi puncte și primești același răspuns: «Voi n-aveți nevoie!» Și ei pot să te ciupească… Când pleci cu 1-0 e altceva… Poate nu dădeam gol din penalty, dar dacă a fost, de ce nu îl dă? După meciul cu Luceafărul am spus că gazdele au avut penalty clar, dar și la noi nu trebuia eliminat Beța și, 11 la 11 pe teren, la cum a decurs jocul, puteam să câștigăm. Și tot aici, nu se știe, a fost gol, nu a fost gol… Sunt foarte multe greșeli de arbitraj împotriva noastră, chiar putem vorbi despre viciere de rezultat, pentru că în aceste meciuri am pierdut sau am făcut egal. Contează la nivelul acesta astfel de decizii. Acest 11 metri cu Daco-Getica nu ai cum să nu-l vezi, a fost clar! De-aia m-am manifestat așa pe margine, pentru că am fost sigur că a fost 11 metri. Și după meci, persoane apropiate lor au zis că așa penalty n-ai cum să nu îl dai… Am tăcut până acum, dar este al cincilea sau al șaselea meci în care se întâmplă lucruri clare. Văd că, cine are nevoie de puncte cu noi, îi ajută arbitrul!”, a declarat Daniel Oprița pentru Liga2 ProSport.

Daniel Oprița, antrenorul Mioveniului, a pierdut la revenirea în Colentina, împotriva echipei pe care o promova din Liga 3 în Liga 1.

După această înfrângere cu Daco-Getica, CS Mioveni a ajuns astfel la al patrulea meci consecutiv în care nu câștigă, astfel că rămâne cu 49 de puncte și e pe locul 7.

Etapa următoare, CS Mioveni joacă joi, de la ora 19:00, pe teren propriu, cu SSC Farul Constanța.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 15:38 Campionat
Pe aceeași temă