VIDEO | Penalty inexistent pentru „U” Cluj în meciul cu ACS Poli. Axente a deschis scorul după o fază care l-a scos din minți pe Răchită. Antrenorul a vrut să scoată echipa de pe teren

VIDEO | Penalty inexistent pentru
  • Meciul dintre ACS Poli Timișoara și „U” Cluj a oferit un moment greu de înțeles pentru fotbalul profesionist. „Șepcile Roșii” au deschis scorul prin Mircea Axente, în minutul 19, dintr-un penalty inexistent acordat de arbitrul băimărean Cristian Codrea. Antrenorul gazdelor, Valeriu Răchită, a intenționat să-și scoată echipa de pe teren, dar a renunțat rapid la această idee, decizie care ar fi atras o amendă usturătoare de la FRF.

 

Momentul pe care nimeni nu l-a înțeles a avut loc în prima jumătate de oră a jocului de pe stadionul Electrica din Timișoara, în minutul 17. Atunci, Pîrvulescu a bătut o lovitură liberă din stânga careului, Bădăuță a respins simplu cu capul din 7 metri, iar arbitrul a dictat, incredibil, penalty, deși nu a existat niciun contact clar, niciun fault, nicio cădere sau simulare. Chiar și așa, fără vreo circumstanță de fault, centralul Cristian Codrea a indicat punctul cu var, spre stupefacția gazdelor și bucuria clujenilor.

Abrudan era în spatele lui Bădăuță și nici nu a sărit la minge sau să fi avut vreun contact cu atacantul. La prima bară, Munteanu și Giurgiu se țineau reciproc, dar nici vorbă de penalty.

Jucătorii lui Răchită au rămas șocați și au încercat să afle ce s-a întâmplat. Extrem de nervos, antrenorul gazdelor, Valeriu Răchită, și-a chemat jucătorii la marginea terenului.

Jocul s-a reluat după momente bune de parlamentări, iar Mircea Axente a trimis în plasă pentru 1-0 de la punctul cu var, portarul Iulian Moldovan sărind în partea opusă.

Clujenii n-au jucat mai nimic la Timișoara, au avut noroc la situații de gol ale jucătorilor adverși, însă, pe final, au mai marcat de două ori după faze de contraatac, prin Octavian Abrudan (58′) și Cristian Gavra (74′), și au câștigat cu 3-0, continuând astfel, lupta pentru promovare.

Cu 69 de puncte acumulate, „U” Cluj s-a apropiat la un punct de Chindia (locul 2, promovabil direct), care joacă mâine la Sportul Snagov (ora 18:00). ACS Poli a rămas pe locul 18, cu 26 de puncte, la 12 puncte sub prima echipă care se salvează, și e ca și retrogradată cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Pe aceeași temă