Scandalul uriaș de la ACS Poli – „U” Cluj continuă! Președintele bănățenilor acuză că s-au întâmplat lucruri necurate. Ce a văzut de pe margine

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 09:31 Campionat

Scandalul de la partida ACS Poli Timișoara – „U” Cluj, câștigată duminică de oaspeți cu 3-0 după ce arbitrul Cristian Codrea a inventat un penalty pentru clujeni la 0-0, continuă cu acuzații foarte grave.

Radu Birlică, președinte la ACS Poli, spune că a primit semnale că urmează să se petreacă lucruri urâte la meci încă de acum câteva zile: „M-am gândit că e posibil să fie ceva, dar nu în halul ăsta. Domnule, a fost ca pe vremea lui Jean Pădureanu! Brigada toată e din Maramureș, arbitrul de centru și-a făcut toate studiile la Cluj… Eram între băncile de rezerve și, la un moment dat, prin minutul 80, tușierul Despa Radu, de pe partea noastră, care nu avea treabă cu copilul ăla de la noi cu numărul 10, Dorin Codrea, care avea deja galben, îl cheamă pe central și-i spune: ‘Dă-i roșu lu” ăla, să-l scoți!’. Eu am auzit, de la un metru de el! Nu mi-a venit să cred. Am sărit toți cu gura pe ei, se și vede pe imaginile transmise la televizor, i-am zis lui Vivi (n.r. – Răchită, antrenorul gazdelor), l-am chemat. Li s-a făcut frică, nu l-au mai dat afară. A intervenit arbitrul de rezervă și le-a zis că nu e bine”.


Arbitrul băimărean Cristian Codrea a dictat un penalty inexistent în minutul 17 al meciului de la Timișoara

Oficialul timișorenilor spune că arbitrul de linie Despre Radu comunica pe furiș cu antrenorul oaspeților: „Tușierul vorbea cu Lobonț cu mâna la gură, să nu se vadă ce-și spun. Am vrut să protestăm după penalty, să-i ținem pe jucători trei minute pe culoar, și a venit arbitrul de rezervă la mine, mi-a spus: ‘Dați-le drumul să intre, că ne faceți greutăți!’. I-am răspuns: ‘Păi, voi ce ne faceți?’. Mi-a zis: ‘Nu e vina mea, vorbiți cu centralul!’. Domnule, e șocant ce-am pățit, suntem în lumea a 7-a!”.


Oficialii clubului timișorean au trimis profilul arbitrului de centru de la meciul cu U Cluj pentru a arăta că acesta are legături cu echipa pe care a ajutat-o duminică.

Cu 69 de puncte acumulate, „U” Cluj s-a apropiat la un punct de Chindia (locul 2, promovabil direct), care joacă astăzi la Sportul Snagov (ora 18:00). ACS Poli a rămas pe locul 18, cu 26 de puncte, la 12 puncte sub prima echipă care se salvează, și e ca și retrogradată cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 09:31 Campionat
Pe aceeași temă