Managerul Politehnicii Iași pune tunurile pe arbitrul Andrei Moroiță după eșecul cu FC Buzău: ”A fost o greșeală gravă de arbitraj, care a influențat cursul partidei. Nu poate fi roșu niciodată”

Narcis POHOAȚĂ 13 Sep. 2021, 19:10 Liga 2

Poli Iași a suferit duminică al doilea eșec pe teren propriu în acest sezon al Ligii 2, 0-1 (0-0) cu FC Buzău, rezultat ce a pus punct unei serii pozitive de trei victorii consecutive.

Golul victoriei formației din Crâng a fost marcat de Serge Ekollo, în minutul 78, oaspeții profitând în cele din urmă de avantajul numeric de care au beneficiat încă din minutul 50, când Okan Chatziterzoglou a fost eliminat direct de arbitrul Andrei Moroiță.

Grecul l-a faultat pe Adi Chică Roșă la 30 de metri de poarta Iașiului, iar arbitrul Moroiță a considerat că mijlocașul grec al lui Poli a comis faultul în postură de ultim apărător, deși în lateral mai avea doi coechipieri.

Florin Briaur îl atacă pe arbitrul Andrei Moroiță: ”E o eroare gravă, care a influențat cursul jocului”

După antrenorul Costel Enache, care după meci a criticat decizia arbitrului, managerul general al ieșenilor a reacționat și el dur la adresa ”centralului” Moroiță. Florin Briaur consideră că arbitrul a greșit grav în favoarea oaspeților și spune că la faza din minutul 50 nu se putea dicta niciodată eliminare.

”A fost o greșeală gravă de arbitraj. Nu poate fi roșu niciodată la această fază. E o eroare gravă, care a influențat cursul jocului. Dar asta nu înseamnă că punem eșecul pe seama arbitrului. În ciuda înfrângerii, sunt mulțumit de modul cum au luptat băieții. I-am și felicitat la final pentru atitudinea din timpul meciului. Eu zic că suntem pe un drum bun. S-a văzut însă că ne-au lipsit mai mulți jucători importanți, iar după ce am rămas în inferioritate numerică ne-a fost și mai greu”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul general al Poli Iași, Florin Briaur.

Florin Briaur, primul din stânga sus, a urmărit meciul cu FC Buzău alături și de primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica (la costum).

Rezumat Poli Iași – FC Buzău 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=WTv4R2p_WA8

Nouă puncte în următoarele trei meciuri

Oficialul din Copou a adăugat că obiectivul echipei pentru următorul calup de trei partide este obținerea a nouă puncte. Ieșenii au două deplasări consecutive, cu Unirea Constanța și Dunărea Călărași, formații care încă nu au câștigat în acest sezon, după care vor întâlni pe teren propriu una dintre fruntașele campionatului, Metaloglobus București.

”Urmează două deplasări pentru noi, din care trebuie să obținem șase puncte, după care vom juca acasă cu Metaloglobus București. Eu îmi doresc nouă puncte din aceste trei meciuri și sunt convins că le putem obține. Obiectivul nostru rămâne reconstrucția echipei, dar dacă vom câștiga cele trei partide și vom intra cu încă nouă puncte în următoarea pauză competițională cred că ne putem agăța de un loc de play-off. Să nu uităm că ne lipsesc câțiva jucători importanți, iar cu ei în teren echipa va arăta cu siguranță mult mai bine”, a spus Briaur.

Dintre cei șase absenți în meciul cu FC Buzău, doar Pop și Stoenac vor absenta o perioadă mai lungă. Francisc Cristea, suspendat în etapa trecută, va reveni în primul ”11” la Constanța, la fel și Pușcaș, în timp ce Deretti și Târșa sunt și ei apți de joc.

Poli Iași a rămas cu 6 puncte și e pe locul 13 în Liga 2. Etapa viitoare, a 7-a, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Unirea Constanța (locul 19, cu 1 punct).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-il-critica-pe-arbitrul-andrei-moroita-pentru-eliminarea-lui-chatziterzoglou-cartonasul-rosu-a-fost-foarte-exagerat-ce-spune-despre-esecul-cu-fc-buzau-si-cine-este-19200638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-convins-ca-fc-buzau-a-castigat-meritat-la-iasi-am-fost-echipa-care-a-atacat-mai-mult-echipa-mai-periculoasa-ce-spune-despre-eliminarea-lui-chatziterzoglou-19200586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-pusa-intr-o-situatie-rusinoasa-la-iasi-a-jucat-in-echipamentul-vechi-al-politehnicii-cum-s-a-ajuns-la-aceasta-intamplare-de-amatori-19200442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-enache-si-pustai-au-echipe-in-revenire-de-forma-19200397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-indragostit-de-romania-vrea-cetatenia-si-sa-joace-pentru-tara-noastra-serges-ekollo-camerunezul-buzaului-decis-sa-faca-un-pas-important-in-cariera-in-cativa-ani-vreau-sa-joc-la-nati-19200667

Narcis POHOAȚĂ 13 Sep. 2021, 19:10 Liga 2
Pe aceeași temă