FC Buzău, pusă într-o situație rușinoasă la Iași! A jucat în echipamentul vechi al Politehnicii. Cum s-a ajuns la această întâmplare de amatori

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 12 Sep. 2021, 15:53 Liga 2
FC Buzău, pusă într-o situație rușinoasă la Iași! A jucat în echipamentul vechi al Politehnicii. Cum s-a ajuns la această întâmplare de amatori

Situație penibilă pentru FC Buzău la meciul din deplasarea de la Poli Iași, din etapa a 6-a a Ligii 2. Echipa antrenată de Cristian Pustai a evoluat într-un echipament vechi al clubului gazdă, cu emblema Politehnicii acoperită cu leucoplast, după ce s-a deplasat în Copou cu două echipamente de culori asemănătoare cu cel folosit de adversară, cu care arbitrul nu a fost de acord să fie folosite.

FC Buzău a îmbrăcat tricourile vechi ale Politehnicii Iași la meciul din deplasare din Copou

FC Buzău s-a deplasat la Iași cu două rânduri de echipament, de deplasare și acasă, însă arbitrul Andrei Moroiță (Ploiești) nu a fost de acord cu utilizarea lor, având în vedere că Poli Iași utiliza echipamentul de acasă, care era unul cu culori asemănătoare.

Un echipament al buzoienilor era albastru (tricouri) cu alb (șorturi), iar altul era complet alb, cel folosit de cele mai multe ori în acest debut de sezon. Cum Poli Iași a decis să folosească la acest meci de acasă echipamentul alb-albastru, în dungi verticale, arbitrul nu a permis oaspeților să utilizeze cele două variante avute la dispoziție.

În această situație, pentru ca meciul să se dispute totuși, oficialii Politehnicii au fost de acord că le împrumute buzoienilor tricourile vechi ale echipei, din sezonul trecut.

Ovidiu Mihalache, primul din stânga, într-un meci al Politehnicii Iași când echipa juca în Liga 1 și îmbrăca echipamentul negru. Alexandru Munteanu, primul din dreapta, jucător la FC Buzău echipat cu tricoul vechi al Politehnicii Iași, în jocul disputat în Copou.

Echipamentele avute de buzoieni nu au fost acceptate la acest meci

Astfel, pentru a nu pierde la ”masa verde”, jucătorii de la FC Buzău, cu excepția portarului Relu Stoian, îmbrăcat în verde complet, s-au echipat cu tricourile negre Joma ale Politehnicii Iași din campionatul trecut, iar sigla clubului a fost acoperită cu leucoplast. Acestea au fost ușor de recunoscut și cu sigla acoperită, pe piept aflându-se sponsorul Superbet, pe care Iașiul nu-l mai are acum, iar în partea de jos era situat calul de pe emblemă.

Buzoienii și-au menținut șorturile lor albe, astfel că pe spatele tricourilor au avut un anumit număr, iar pe șort au avut altul. De altfel, trupa din Crâng a fost nevoită să refacă și foaia de arbitraj, pentru a corecta numerele pe care le-au avut, mai nou, pe spate jucătorii.

  • În meciurile de fotbal, echipa gazdă poate utiliza ce echipament dorește, iar formația oaspete trebuie să folosească unul din dotare care să nu creeze confuzie pe teren, ca de exemplu să nu aibă aceleași culori ca cel al adversarei.
Echipamentele pe care le are FC Buzău, neacceptate a fi utilizate la meciul cu Poli Iași.

Erau pregătiți să meargă la magazin să cumpere tricouri, dacă Poli Iași nu-i ajuta

Antrenorul echipei FC Buzău, Cristian Pustai, a mulțumit gazdelor pentru ajutor și spune că la fel ar fi procedat și formația sa, dacă ar fi fost într-o situație asemănătoare pe teren propriu. Pustai spune că s-ar fi mers la mall să se cumpere tricouri dacă Poli Iași nu le-ar fi oferit pe cele negre.

”Aș vrea să mulțumesc gazdelor că ne-au ajutat cu acel tricou negru cu care am jucat. Am avut un echipament alb cu roșu, nu s-a putut juca cu el, am mai avut un set de echipament albastru. Ne-au ajutat, au dat dovadă de fair-play și le mulțumim. Am avut două seturi, e acel albastru cu dungi roșii. Dacă nu ne ajutau ieșenii fugeam la mall și luam niște tricouri. Nu poți să pierzi cu 3-0. Sunt situații în care echipele dau dovadă de fair-play. Și dacă eram la Buzău făceam același lucru”, a spus Cristian Pustai după joc.

Costel Enache: ”Doar în teorie puteam să câștigăm cu 3-0. Dar nu ne-am gândit la lucruri mărunte”

De partea cealaltă, Costel Enache, antrenorul Politehnicii Iași, a spus că echipa sa nu s-a gândit că poate câștiga la ”masa verde” acest meci și declară că s-a decis ajutarea Buzăului și din respect pentru spectatori, telespectatori sau pentru clubul din Copou.

Enache a explicat și de ce Poli Iași nu a îmbrăcat ea alt echipament, cel portocaliu, de exemplu, utilizat în alte meciuri.

”Aveam datoria față de voi, care veniți la stadion, față de suporteri, de televiziuni, să jucăm fotbal, asta ne este meseria. Nu puteam să nu-i ajutăm. Doar în teorie puteam să câștigăm cu 3-0. Dar nu ne-am gândit la lucruri mărunte. Probabil se rezolva situația într-un fel sau altul. Rolul nostru este să jucăm fotbal. Nu cred că a fost cineva cu gândul din club să profităm de lucrurile astea. În schimb nu am vrut să schimbăm noi echipamentul, pentru că nu era normal să-i dezbrăcăm pe jucători și am vrut să jucăm în culorile care reprezintă Iașiul, alb cu albastru, am ținut să jucăm cu culorile noastre. Am ținut să ajutăm în schimb cu tot ce putem, să ducem meciul la bun sfârșit. Nu ne-ar fi făcut cinste să profităm de pe urma unei astfel de situații. Chiar dacă am pierdut, am făcut-o cu demnitate, trebuie să jucăm fotbal”, a comentat Enache situația ivită.

FC Buzău, un oaspete ”nerecunoscător”!

Meciul din Copou a fost câștigat cu 1-0 de FC Buzău, cu un gol norocos marcat de Serge Ekollo în minutul 78. Partida a fost influențată însă și de decizia arbitrului Andrei Moroiță de a-l eliminat pe Okan Chatziterzoglou în minutul 50, la o fază la care cartonașul roșu a părut acordat exagerat.

Glumind, se poate spune și că FC Buzău nu a fost deloc un oaspete recunoscător, după ce gazdele și-au oferit tricourile, chiar și cel vechi, pentru ca partida să se dispute.

Cu acest rezultat, FC Buzău a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 7, în timp ce Poli Iași a rămas cu 6 puncte și e pe locul 13.

Etapa viitoare, Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Unirea Constanța, iar FC buzău joacă în același interval de timp acasă, cu Metaloglobus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-enache-si-pustai-au-echipe-in-revenire-de-forma-19200397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 12 Sep. 2021, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă