Dorin Toma, la prima victorie cu Poli Timișoara: ”Înseamnă foarte mult.” Zaluschi a luat un cartonaș înainte să intre pe teren din ”ambițul” arbitrului de rezervă

Anda DELIU 11 Aug. 2021, 10:04 Liga 2
Dorin Toma, la prima victorie cu Poli Timișoara: ”Înseamnă foarte mult.” Zaluschi a luat un cartonaș înainte să intre pe teren din ”ambițul” arbitrului de rezervă

Poli Timișoara s-a impus cu 3-1 în deplasare la Dunărea Călărași și, astfel, și-a ”pansat” rana de după înfrângerea cu 0-3 cu ”U” Cluj. Dorin Toma a remarcat în acest context importanța rezultatului obținut în Bărăgan.

Altfel, antrenorul a primit din eroarea centralului Andrei Moroiță un cartonaș galben, dat ulterior lui Adrian Zaluschi, la cererea expresă a arbitrului de rezervă Robert Avram, pentru un motiv ridicol.

Dorin Toma a vorbit despre victoria de la Călărași și în contextul înfrângerii suferite la Cluj

În etapa a doua a Ligii 2, Dorin Toma, antrenor venit vara aceasta la Poli, a bifat și primul succes cu alb-violeții. ”Înseamnă foarte mult, înseamnă un lucru pozitiv. Un joc pe care l-am câștigat venind după un joc greu la U Cluj și după un eșec usturător. Ne bucurăm pentru această victorie. Am avut astăzi o atitudine și o determinare pozitivă și acest lucru s-a văzut în jocul nostru”, a declarat Toma, după joc.

Poli Timișoara a urcat pe locul 9 cu acest succes care i-a adus primele 3 puncte în acest sezon de Liga 2. Duminică, 15 august, de la ora 11:30, are meci acasă cu FC Buzău (locul 16, 0 puncte).

Brătara, ambiția lui Robert Avram și cartonașul dat de Moroiță

Pe final de meci, în minutul 77, la Poli a intrat și Adrian Zaluschi. El a primit cartonașul galben de la intrarea pe teren, la cererea rezervei de arbitru, Robert Avram.

Piteșteanul a văzut că Zaluschi are o brățară și i-a cerut să o dea jos înainte de a fi introdus pe teren. Timișoreanul s-a întors la bancă și și-a acoperit-o cu bandă adezivă, cum mulți sportivi își și acoperă piercingurile, cerceii din urechi, sau chiar brățări sau verighete. Avram a fost însă zelos și i-a zis că îi dă ”galben”. A și cerut asta centralului Andrei Moroiță, cu un ”ambiț” demn de Caragiale. Centralul din Ploiești, fost fotbalist, nici nu a înțeles din prima solicitarea de cascadorii râsului și a arătat avertismentul spre Dorin Toma, aflat lângă jucător, pentru ca apoi să îi arate cartonașul, rectificat, lui Zaluschi.

Din informațiile Liga2.ro, Avram a mai sfidat ridicolul și când i-a spus lui Moroiță să îl sancționeze pe Zaluschi. Avram l-a și întrebat pe Toma dacă mai vrea să-l mai intrăducă pe teren pe Zaluschi în aceste condiții, cu un cartonaș deja în cont! Rezerva i-a spus centralului că jucătorul a avut o ”atitudine ireproșabilă”, într-o tentativă eșuată de ironie. Iar centralul, fără mare experiență, l-a ascultat pe coleg.

REZUMAT Dunărea Călărași – Poli Timișoara 1-3:

https://www.youtube.com/watch?v=sBQjYRsAnyI

Foto: Ștefan Martinescu / Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-succes-in-acest-sezon-pentru-poli-timisorenii-au-dominat-meciul-de-la-calarasi-si-au-marcat-trei-goluri-dintre-care-doua-spectaculoase-19195379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-poli-timisoara-se-disputa-de-la-ora-1700-cele-doua-echipe-au-jucat-in-sezonul-trecut-in-play-off-ul-ligii-2-19195294

Anda DELIU 11 Aug. 2021, 10:04 Liga 2
Pe aceeași temă