„Suntem pe locul 2 și suntem considerați eroi în astfel de momente.” Daniel Pancu le răspunde contestatarilor după ce Rapid a învins Buzăul: „Vorbeați de retrogradare acum ceva timp”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 14:19 Campionat

Rapid a fost condusă de două ori pe teren propriu în meciul cu SCM Gloria Buzău, însă a avut forța, și împinsă de la spate de o galerie exemplară, să revină de fiecare dacă și să câștige împotriva unui adversar puternic, care îi era superior în clasament înaintea jocului. S-a terminat 3-2 pentru echipa lui Daniel Pancu, iar giuleștenii le-au egalat la puncte pe UTA, SCM Gloria Buzău și CS Mioveni, ocupantele locurilor 2-4. Cătălin Hlistei (18′), Marian Drăghiceanu (58′) și Antonio Sefer (78′) au înscris pentru alb-vișiii, în timp ce pentru buzoieni au marcat Dragoș Huiban (10′) și Valentin Munteanu (52′).

La finalul partidei de duminică, desfășurate în Regie, Daniel Pancu a evidenția aspecte negative și pozitive din jocul echipei sale. „Știam că va fi un joc greu. V-am spus, e cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o până acum, pentru că are, pe lângă jucătorii valoroși și antrenor valoros, cel mai mare avantaj în fotbalul ăsta: joacă fără presiune. Deci orice făceau fără presiune, voiau să dribleze, driblau, voiau să centreze, centrau, voiau să tragă la poartă, trăgeau la poartă, fundașul lor Ioniță cred că are cele mai multe driblinguri pe teren astăzi. Se făcea că trage, o întorcea cu călcâiul. Nu același lucru e recomandat la fundașii mei, pentru că nu e prima dată și o să am o discuție. Plus, le spun să aibă atenție la faze fixe și luăm din fază fixă. Le spun, aveți grijă pe venirea lui Alexandru sau cine joacă vârf, pleacă Munteanu pe viteză foarte bine și luăm gol în același loc. Astea sunt lucrurile mai puțin plăcute. După care sunt din ce în ce mai multe momente într-un joc în care vedem lucruri lucrate, lucruri bune și de la ele încerc să dezvolt în fiecare săptămână. Lucrurile bune pe care le facem să le perpeturăm și să fie mult mai multe astfel de momente de joc”, a declarat Pancu, la microfonul DigiSport.

„S-a creat, așa, o impresie falsă, total falsă, că Rapid ar fi o echipă slabă”

Antrenorul Rapidului începe să vadă la echipa sa ceea ce și-a dorit încă de la început și spune că dacă ar fi beneficiat de un teren bun de joc ar fi pierdut maximum două puncte până acum. „Știu foarte bine munca pe care o depun aici, știu foarte bine potențialul jucătorilor acum și al grupului și veți vedea că veți ajunge într-un moment în care îmi veți da dreptate în ceea ce am spus la începutul campionatului. S-a creat, așa, o impresie falsă, total falsă, că Rapid ar fi o echipă slabă. Vorbeați de retrogradare acum ceva timp. Acum nu știu pe cât suntem, pe locul 2, și suntem considerați eroi în astfel de momente. Eu zic că maximum două puncte, un egal, am fi pierdut acasă, dacă am fi avut un gazon de calitate”, a mai spus Daniel Pancu.

Cu Poli Iași la Buzău: „Vor juca jucătorii care au jucat mai puțin până acum sau deloc”

Pentru Rapid urmează meciul din 16-imile Cupei României, joi, de la ora 18:45, cu Poli Iași, pe care îl va organiza chiar la Buzău. Pancu spune că va utiliza în această partidă eliminatorie jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc până acum în campionat, însă asta nu înseamnă că nu-și dorește o calificare în faza următoare a competiției.

„Jucăm la Buzău acum, cu Poli Iași, o revedere plăcută. Ce repede a trecut timpul. Sunt în postura de antrenor. Extraordinar cum au trecut anii. Aș fi preferat să jucăm aici, în Regie, cu publicul aproape. E primul meci cu o echipă de Liga 1 după câțiva ani buni în care am trecut prin faliment și prin toate nenerocirile care s-au abătut asupra Rapidului. Jucând la Buzău, oricum am în intenția mea și rămâne, să joace jucătorii care au dus greu până acum în Cupă. Asta nu înseamnă că e echipa a doua. Ați văzut și astăzi că jucătorii care intră de pe bancă, cel puțin în atac și la mijloc… e o concurență fantastică, pe care și-o dorește orice antrenor. Rapid are jucători de mare valoare, care pot câștiga oricând un meci, fie că e adversar de ligă a doua sau prima ligă. Deci vor juca jucătorii care au jucat mai puțin până acum sau deloc, dar nu înseamnă cu nu tratăm jocul foarte în serios și că nu ne dorim să trecem mai departe în Cupa României”, a declarat Pancu, la microfonul DigiSport.

Pancu preferă să joace în campionat tot în Regie

Apoi, pentru Rapid urmează un meci în deplasare cu Metaloglobus și după aceea primește vizita celor de la UTA. Daniel Pancu își dorește ca meciurile de acasă să se dispute tot în Regie, chiar dacă, spunând-o în glumă, va trebuie să joace pe sus, fiindcă terenul este cu dâmburi și gropi.

„După Buzău nu știu unde jucăm, că aici am înțeles că încă două-trei meciuri nu putem juca, cu UTA și Petrolul, în care avem nevoie de suportul publicului, care e foarte important. Ați văzut și astăzi cum au cântat, cum încurajează echipa, ce exemplu sunt pentru tot ce înseamnă noțiunea de suporteri în România. Nu știu cum facem, aducem un sintetic și eu prefer să jucăm aici. Dar asigurările sunt că vom juca aici. E mai important publicul decât terenul în astfel de meciuri. Cu UTA și Petrolul e mai important publicul, pentru că, până la urmă, pe dâmburile și pe gropile astea marcăm trei goluri, cu Dunărea Călărași am marcat trei goluri, cu Concordia Chiajna am dat trei goluri. Că puteau fi șapte-opt goluri și astăzi și cu Concordia, asta e altă problemă. Dar vom găsi soluții și jucăm pe sus”, a mai spus Daniel Pancu la finalul partidei cu SCM Gloria Buzău.

Cu 16 puncte acumulat în opt etape, Rapid ocupă locul 5, la egalitate cu următoarele trei clasate din fața sa, UTA, Buzău și Mioveni, însă are golaverajul cel mai slab. Lider este Turris-Oltul Turnu Măgurele, cu 22 de puncte.

În video-ul de mai jos puteți urmări un interviu realizat de Rapid cu fundașul Tano Bonnin, care a debutat la echipă în meciul cu Buzăul:

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă