Daniel Pancu, noul selecționer al României U21. ”E o zi importantă, cea mai importantă din cariera mea de antrenor de până acum”. Obiectivul pe care îl are

Marius ANGHEL 25 Jul. 2023, 14:23 Special

Daniel Pancu (45 de ani) este alesul Federației Române de Fotbal pentru naționala Under 21 a României.

Fostul atacant, care în urmă cu aproape un an era anunțat ca selecționer al naționalei Under 20, îi ia locul lui Emil Săndoi (58 de ani), cel căruia i-a fost component în stafful tehnic pe durata EURO 2023, competiție în care și România a fost gazdă.

Daniel Pancu, noul selecționer al naționalei U21 a României

Daniel Pancu avansează, astfel, în postura de selecționer, de la naționala U20 a României la cea U21, ultima înainte de cea a seniorilor.

Fostul antrenor al echipelor Rapid și Poli Iași, pe care le-a condus în Liga 3 și Liga 2, respectiv în Liga 1, are ca obiectiv la România U21 calificarea la EURO 2025.

”Aş dori să mulţumesc tuturor celor din federaţie pentru încrederea acordată, pentru că mi s-a dat şansa să continui această muncă începută acum un an. La început nu eram foarte încrezător într-o colaborare pe termen lung, dar m-am adaptat repede, este un mediu în care m-am simţit foarte bine. E o zi importantă, cea mai importantă din cariera mea de antrenor de până acum şi îmi doresc foarte mult să reuşim să ne bucurăm împreună de a patra prezenţă la un turneu final a echipei naţionale de sub 21. Obiectivul este clar calificarea la turneul final, pentru că, vrem nu vrem, echipa naţională U21 obligă în acest moment. După trei prezenţe, nu se gândeşte nimeni decât la calificare. Cu siguranţă nu va fi uşor, este o grupă grea, complicată. Calificările se pot obţine şi cu un penalty apărat în minutul 97 şi cu un rezultat de egalitate împotriva unei echipe deja calificate la turneul final, s-a obţinut o calificare şi datorită organizării acestui turneu final. Sper ca eu la rândul meu să fac astfel încât să reuşim să avem continuitate”, a declarat Pancu la prezentarea sa, citat de Agerpres.

”Fostul atacant a preluat naționala Under 21, pe care o va conduce pentru următorii doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la EURO 2025 din Slovacia.

Daniel Pancu are 27 de selecții în echipa națională, pentru care a marcat de 9 ori. În cariera de fotbalist a evolut la cluburi precum Rapid București, Beșiktaș, Cesena sau ȚSKA Sofia. A cucerit 8 trofee: titlul în Liga 1, de trei ori Cupa României, două Supercupe ale României, titlul în Turcia și Cupa Turciei.

Ca antrenor, a activat la Rapid, Poli Iași și la România Under 20, acolo unde a pregătit chiar actuala generație Under 21.

Pancu a fost prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul FRF și la care au mai participat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, și Marius Niculae, director sportiv al lotului Under 21.

Viitoarea națională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2025, găzduit de Slovacia, în luna septembrie. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Meciurile tricolorilor din preliminariile EURO 2025 vor fi în direct la Pro Arena, iar campania de calificare se va încheia în octombrie 2024”, a informat FRF.

Pancu: ”Mi-aş dori foarte mult să imprim un stil, să aibă o identitate echipa naţională de U21”

În luna iunie a acestui an, România U21 cu Emil Săndoi selecționer a participat la EURO 2023, în care țara noastră și Georgia au fost gazde. ”Tricolorii” nu au trecut de faza grupelor, după ce au pierdut cu Spania (scor 0-3) și Ucraina (scor 0-1) și au remizat cu Croația (scor 0-0), toate partidele având loc pe stadionul Steaua.

”Echipa vine după un turneu final în care imaginea nu a fost una foarte bună, dar nu din cauza rezultatelor. Pentru că România a plecat cu şansa a patra la valoarea lotului, dar la capitolul agresivitate, atitudine, altruism, disciplină am avut de suferit şi sunt primele valori de la care plecăm în perioada următoare. La mine jucătorul de fotbal mă interesează şi contează doar pe terenul de fotbal, pentru ceea ce face în antrenament şi în jocuri. În rest nu îi cunosc, poate că au fost staruri, dar la acest campionat european au lăsat de dorit. Mi-aş dori foarte mult să imprim un stil, să aibă o identitate echipa naţională de U21. În campionatul nostru echipele au stiluri diferite, majoritatea un sistem mai echilibrat. Mi-aş dori ca echipa naţională U21 să aibă o identitate, să nu pregătim jocurile în funcţie de adversari şi să ne intereseze mai multe evoluţia noastră. O calificare ar fi fantastică pentru mine şi ne dorim acest lucru. Sunt convins că va fi o colaborare foarte bună cu Edward Iordănescu, prioritate întotdeauna va avea echipa naţională. Am vorbit de atitudine pozitivă, de altruism, de disciplină, plus respectul pentru tricoul echipei naţionale, şi jucătorii trebuie să ştie de acum, că nu voi ezita să-i trimit direct din antrenament acasă, înapoi la clubul lui. Nu voi ezita să fac lucrul ăsta, o spun public şi sper să nu fiu pus în situaţia asta. Astea sunt valorile pe care le promovez, la care avem de recuperat, după care trecem în sistem tehnico-tactic, adversari şi alte lucruri”, a spus Daniel Pancu.

Acesta a precizat și faptul că, deocamdată, nu se gândeşte la postul de selecţioner al echipei naţionale de seniori, unde în funcție este Edward Iordănescu.

”Nu mă gândesc nicio secundă acum la postul de selecţioner al naţionalei de seniori, poate că va veni momentul, dar acum sunt bucuros, onorat, mândru, orgolios şi responsabil pentru această funcţie de selecţioner al U21 şi îmi doresc o calificare”, a mai declarat Pancu.

  • Cu Pancu selecționer, naționala U20 a României a înregistrat următoarele rezultate: 1-2 cu Cehia, 0-1 cu Germania, 1-2 cu Italia, 2-0 cu Polonia, 1-1 cu Portugalia și 0-4 cu Norvegia.

Videoclipul de prezentare a lui Daniel Pancu ca selecționer al naționalei U21 a României:

https://www.youtube.com/watch?v=FieGqWir6CU&t=1s

Conferința de presă în care Daniel Pancu a fost prezentat ca selecționer al naționalei U21 a României:

https://www.youtube.com/watch?v=Mp7CVUqdsr0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/liga-4/un-antrenor-din-alba-iulia-face-voluntariat-in-tanzania-din-dragoste-de-fotbal-si-de-copii-face-parte-dintr-un-grup-de-20-de-romani-printre-care-este-si-un-fost-presedinte-al-politehnicii-iasi-19277587

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

Marius ANGHEL 25 Jul. 2023, 14:23 Special
Pe aceeași temă