Daniel Pancu, cu ochii pe Liga 2! Trei jucători din divizia secundă, convocați la naționala U21 a României pentru următoarele meciuri din preliminariile EURO

Andrei PASCU 13 Nov. 2023, 16:46 Naționale
Daniel Pancu, cu ochii pe Liga 2! Trei jucători din divizia secundă, convocați la naționala U21 a României pentru următoarele meciuri din preliminariile EURO

România U21 și România U20 vor avea acțiuni în această lună noiembrie, cu meciuri oficiale, respectiv meciuri amicale, ultimele din 2023. Tricolorii sub 21 de ani, antrenați de Daniel Pancu, vor disputa alte două partide din preliminariile EURO 2025, iar pe listă au fost trecuți și fotbaliști din Liga 2!

Dacă la reprezentativa sub 20 de ani vor merge șase jucători, din lotul României U21 vor face parte trei.

Jucătorii din Liga 2 convocați la acțiunea naționalei României U21

Portarul Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr) și fundașii Cristian Ignat (CS Mioveni) și Mario Tudose (Campionii FC Argeș, foto principal) au primit convocări de la Daniel Pancu.

Ei i-au atras atenția selecționerului în urma evoluțiilor din Liga 2, fiind oameni de bază la echipele la care sunt legitimați. Alexandru Roșca (foto articol) a evoluat în toate cele 13 partide disputate de sibieni în campionat, încasând doar șase goluri și închizând poarta în opt dueluri, Cristian Ignat a bifat 10 meciuri în Liga 2, iar Mario Tudose a jucat și el în toate partidele avute de echipa sa în campionat, în cele 13 etape scurse.

Daniel Pancu, analiza partidelor României U21 din preliminariile EURO

România U21 face parte din Grupa E a preliminariilor EURO 2025, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Acum, în acțiunea din noiembrie, le va întâlni pe Albania U21 (acasă) și cu Elveția U21 (deplasare).

Daniel Pancu a făcut analiza celor două partide.

Sunt sigur că vor fi două finale. Nu ne gândim încă la al doilea meci. Toată atenția noastră e pe meciul cu Albania, de vineri.  Aveam nevoie de omogenitate și am plecat cu handicap în această campanie. Am compensat-o într-un fel cu prezența la Campionatul European.

Jucătorii care au participat la acest turneu final au acumulat o experiență pe care nu o poți acumula doar în jocurile din grupele de calificare. Nu știu dacă am fi avut mai multe puncte, dar cu siguranță că nu am fi pierdut în Albania.

În meciul tur cu Albania, timp de o oră, a existat o singură echipă pe teren, o echipă agresivă, care a recuperat multe mingi în careul advers și care și-a creat ocazii de a marca. 

Din păcate, nu am reușit să închidem meciul. Am avut două ocazii mari de a face 3-0. Cred că în acel moment s-ar fi încheiat totul. Am făcut o greșeală și au avut puterea să revină pe tabelă. Nu trebuie să mai facem greșelile de acolo și sunt convins că asta nu se va mai întâmpla. 

În ziua de azi nu mai există niciun meci câștigat dinainte. În meciurile cu Armenia și Finlanda adversarii și-au creat foarte puține ocazii, semn că jucătorii au înțeles mesajul pe care l-am transmis. 

Albania nu ne poate surprinde. Îi cunoaștem bine. La fel de bine ne cunosc și ei pe noi. Trebuie să ne ridicăm la starea lor de spirit, la naționalismul de care dau dovadă. 

Sună ciudat, dar cred că ordinea din grupa asta se va decide în ultimele meciuri. În cazul unei victorii vineri drumul nostru către ocuparea primelor două locuri ar fi mult mai ușor. Elveția este principalul nostru adversar din grupă. Noi și ei suntem singurii care am participat la EURO.

Îi simt pe jucători mult mai încrezători, mult mai puternici, personalitatea lor e alta când intră pe teren. Simt că au încredere când îmbracă tricoul echipei naționale. Elveția are cei mai valoroși jucători, nici nu se discută asta, pentru că au fotbaliști care evoluează în campionatele din vest. Valoarea fotbalistului ți-o dă un campionat din vestul Europei. 

Elveția este pe hârtie cel mai valoros adversar. Dacă obținem două victorii din aceste două meciuri, calificarea ar fi într-un procent foarte mare acontată”, a punctat Daniel Pancu.

România U21 întâlnește Albania U21 și Elveția U21 în luna noiembrie

Întâlnirea cu Albania U21 se va disputa vineri, 17 noiembrie, pe Stadionul Giulești, iar duelul cu Elveția U21 va avea loc marți, 21 noiembrie, în deplasare.

România U21 a debutat în luna septembrie în preliminariile Campionatului European din 2025. A pierdut duelul cu Albania U21, din deplasare, scor 2-3, deși avea 2-0 pe tabelă în minutul 60, dar apoi au venit două victorii la rând, 2-0 cu Armania U21 (acasă) și 1-0 cu Finlanda U21 (acasă), scor 1-0.

Clasamentul Grupei E:

  1. Albania U21– 9 pct. (patru meciuri)
  2. Elveția U21 – 7 pct. (trei meciuri)
  3. ROMÂNIA U21 – 6 pct. (trei meciuri)
  4. Finlanda U21 – 3 pct. (trei meciuri)
  5. Muntenegru U21 – 3 pct. (trei meciuri)
  6. Armenia U21 – 1 pct. (patru meciuri)

Lotul complet convocat de Daniel Pancu:

Portari: Răzvan Sava (CFR Cluj), Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Cristian Ignat (Mioveni), Mario Tudose (Campioniii FC Argeș), Umit Akdag (Göztepe / Turcia), Matei Ilie (CFR Cluj), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);

Mijlocai: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Constantin Grameni (Farul Constanța), Luca Mihai (CFR Cluj), Adrian Mazilu (Farul Constanța), Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Rareș Ilie (Lausanne / Elveția), Octavian Popescu (FCSB);

Atacanți: Louis Munteanu (Farul Constanța), Vladislav Blănuță (FCU 1948 Craiova Fotbal Club).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zilele-lui-vasile-miriuta-la-chindia-sunt-numarate-19292793

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sase-jucatori-din-liga-2-convocati-la-romania-u20-pentru-meciul-cu-germania-19292785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/boison-wynney-e-convocat-la-nationala-liberiei-19292780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-suparat-dupa-ce-csc-selimbar-a-castigat-greu-cu-progresul-spartac-m-am-temut-putin-19292757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-impresiile-partidei-metaloglobus-viitorul-pandurii-scor-2-1-in-etapa-13-din-liga-2-19292750

Andrei PASCU 13 Nov. 2023, 16:46 Naționale
Pe aceeași temă