Sfântu Gheorghe, la un punct de istorie! Sepsi a câștigat de la distanță lupta cu UTA pentru promovarea directă. Doar o minune îi mai scapă de arădeni de barajul imposibil

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 21:56 Campionat

Înfrângerea suferită surprinzător de UTA Bătrâna Doamnă pe teren propriu, 1-2 cu CS Balotești, în antepenultima etapă a campionatului Ligii 2 (a 36-a) a clarificat în proporție de 99 la sută situația în fruntea clasamentului. Juventus București va promova de pe primul loc, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va ajunge și ea direct în Liga 1, de pe locul 2, în timp ce UTA se va clasa pe locul 3 și va juca din nou baraj pentru promovare, așa cum a făcut-o și sezonul trecut.

În așteptarea unui pas greșit al covăsnenilor de la Sepsi, UTA a fost ea cea care a pierdut puncte în acest final de campionat și care e nevoită să își ia adio de la promovarea directă. Cu două etape rămase de disputat în Liga 2, arădenii au două puncte în spatele formației din Sfântu Gheorghe și nu o mai pot depăși, fiindcă au un meci în plus disputat, iar în caz de egalitate stau mai prost la rezultate directe.

În etapa din weekend, a 37-a, UTA stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu ACS Berceni și nu va câștiga niciun punct, iar diferența față de Sepsi s-ar putea mări la 5 puncte, dacă a doua clasată va câștiga duminică, de la ora 12:30, meciul de la Metalul Reșița, „lanterna roșie”. Covăsnenilor le este îndeajuns și un egal, fiindcă apoi nu mai pot fi depășiți de arădeni. În meciurile directe, Sepsi a câștigat pe teren propriu cu 4-1, iar UTA s-a impus la rândul său acasă, doar cu 2-1.

În etapa a 38-a, ultima a campionatului, UTA Bătrâna Doamnă și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe erau programate să joace amândouă de la aceeași oră, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 14:00, în speranța televiziunii care are drepturile tv că atunci se va decide cine va ocupa locul 2. Cum UTA va ieși din calcule, meciurile ar putea fi reprogramate. Arădenii urmează să întâlnească pe teren propriu pe Chindia Târgoviște, iar Sepsi tot acasă, pe CS Mioveni.

Singura variantă ca UTA să mai ocupe locul 2 promovabil direct este să își câștige singurul meci pe care îl mai are, cu Chindia, iar Sepsi să nu ia niciun punct din jocurile cu Metalul și Mioveni, însă e puțin probabil să să întâmple așa ceva.

Juventus și Sepsi OSK, promovate consecutiv din Liga 3 până în Liga 1

Ediția actuală a campionatului Ligii 2 va produce și un eveniment istoric. Două echipe nou-promovate în Liga 2, Juventus București și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, vor reuși să promoveze din nou la braț, de această dată în Liga 1. În trecut, dar în ani diferiți, echipe precum Corona Brașov, Victoria Brănești și Voința Sibiu au reușit să promoveze consecutiv din Liga 3 până în Liga 1.

Mai mult, Juventus și Sepsi sunt în fața unei alte premiere, promovare pentru prima dată în Liga 1.

UTA, pentru a doua oară consecutiv la barajul pentru promovare

Cât o privește pe UTA Bătrâna Doamnă, aceasta se va lupta pentru a doua oară consecutiv pentru promovarea în Liga 1 într-un baraj de promovare/menținere în primul eșalon.

Sezonul trecut, UTA a câștigat barajul ocupantelor locurilor 2 din Liga 2 cu Dunărea Călărași (5-4 la general: 1-3 la Călărași și 4-1 după prelungiri la Arad), iar în barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu FC Voluntari a pierdut cu 1-3 la general (0-3 la Voluntari și 1-0 la Arad).

Acum, UTA poate juca la baraj cu una dintre echipele: ACS Poli Timișora, Concordia Chiajna sau Pandurii Târgu Jiu, în play-out-ul Ligii 1 urmând a se mai disputa încă două etape.

Datele acestui baraj încă nu au fost stabilite, însă sunt șanse mari ca acestea să fie 7 iunie – turul și 11 iunie – returul.

Clasament play-out-ul Ligii 1:

1.  CSM Poli Iași     11     6     5     0     13-3     38 pct.
2.  Gaz Metan     12     4     5     3     15-9     37
3.  FC Voluntari     12     6     3     3     16-14     36
4.  FC Botoșani     11     3     5     3     12-8     30
5. Pandurii     12     4     4     4     11-16     26
6. ACS Poli     12     4     4     4     11-11     23
7. Concordia     12     2     4     6     11-17     23
8. ASA Târgu Mureș     12     1     4     7     3-14     13

*locurile 7 și 8 retrogradează direct
**locul 6 merge la baraj cu UTA

Meciuri rămase de jucat în play-out-ul Ligii 1:

Etapa 13

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș
ACS Poli Timișoara – ASA Târgu Mureș
Concordia Chiajna – FC Botoșani

Etapa 14

Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara
FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu
FC Voluntari – Concordia Chiajna

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 21:56 Campionat
Pe aceeași temă