Promovare cu emoții pentru Unirea Câmpina!

22 Jun. 2012, 12:34 Ligi județene
Promovare cu emoții** pentru Unirea Câmpina!

Câștigătoarea ultimei ediții a Ligi A Prahova, Unirea Câmpina, a avut emoții în a se impune în meciul care a permis promovarea în Liga a III-a. În ultimul act, echipa antrenată de Costin Plăvache și Marius Palancianu a dispus cu scorul de 2-1 și a păstrat tradiția ultimilor ani în care campioana Prahovei și-a câștigat dreptul de a evolua în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țări.

Meciul cu FC Chitila nu a fost unul reușit de formația câmpineană, emoțiile și miza partidei spunându-și cuvântul, mai ales că munca de un an sezon se poate nărui în 90 de minute. Este adevărat că nici adversarul întâlnit nu a avut, de asemenea, o evoluție convingătoare, astfel că jocul din prima repriză a fost unul, mai degrabă, plictisitor. Doar un singur șut pe spațiul porți s-a expediat în decursul primelor 45 de minute, acesta fiind „reușit” de câmpineanul A. Stoica de la 30 de metri (minutul 38). Până atunci, fotbaliști ambelor grupări „au stat la cutie”, încercând în unele momente să rupă echilibrul prin șuturi de la distanță, dar care nu și-au atins ținta. De la prahoveni s-a remarcat Bărăgan (16, 44 – lovitură liberă care a trecut de puțin de vinclul porții lui Alecu), în timp ce la bucureșteni și-au încercat norocul prin Iordache (16) și Pisău (42), dar ambele au trecut peste transversala porții apărate de Daniel Șandu.

Repriza golurilor

Actul secund a fost mult mai animat decât primul, iar un argument la cele afirmate anterior sunt și cele trei goluri izbutite în acest mitan. După un început bun al prahovenilor, în care Cernea a încercat o semifoarfecă de la 20 de metri, dar care a trecut puțin peste transversală (48), au urmat două șanse de gol ale celor echipierilor formației din Chitila. Într-un interval de doar 60 de secunde, Marinescu și Nicolau au trimis pe lângă stâlpul drept al porții lui Daniel Șandru (54).

În cele din urmă avea să vină și primul gol al partidei, reușită venită în contul prahovenilor. După ce mingea a circulat pe traseul Zecheru, Cernea, Ciobanu, ultimul a marcat de la 10 metri poziție centrală, cu un șut în forță care a trecut printre picioarele lui Alecu (59). Condusă cu 1-0 pe tabela de marcaj, trupa din Chitila s-a năspustit spre poarta prahovenilor și după numai 7 minute a restabilit egalitate prin mijlocașul Iordache. Acesta din urmă a marcat la capătul unui contraatac perfect efectuat de bucureșteni, șutul său de la 8 metri lateral stânga fiind deviat, ușor, de Bogdan Șandru în poarta apărată de fratele său. După ce au fost egalați, prahoveni au avut câteva momente de panică în defensivă, de care echipa din Capitală nu a știut să profite (70 – Pisău șut de la 20 de metri, puțin alături) sau au avut în față un portar în zi bună (85 – Dincă a șutat de la 8 metri, lateral dreapta, dar a respins Daniel Șandru cu un reflex de zile mari).

Când mai erau de jucat doar două minute din timpul regulamentar, fundașul stânga al prahovenilor, Ionuț Filip (unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei) a găsit energia să efectueze o cursă impetuoasă pe partea stângă și a centrat perfect pentru Dobrescu. Atacantul intrat pe teren de puțin timp a încercat un șut în forță, dar pe direcția balonului s-a interpus Liviu Cernea care a trimis mingea în bara transversală și de acolo a intrat în poartă. Reușita mijlocașului câmpinean a venit într-un moment când nu se mai putea schimba nimic, astfel că promovarea, este adevărat cu emoții, a fost adjudecată de Unirea Câmpina.

Liviu Cernea: „Am întâlnit o echipă bună”

Omul care a decis promovarea Unirii Câmpina în Liga a III-a a fost mijlocașul de bandă stânga Liviu Cernea, cel care a marcat un gol și a fost autor la prima reușită a întâlniri. „Meciul a fost unul foarte greu, în care am întâlnit o echipă foarte bună. A fost, poate, cel mai dificil adversar întâlnit de o echipă prahoveană la baraj, în ultimele sezoane. Nici noi nu am evoluat foarte bine, căldura sufocantă punându-și amprenta pe prestația noastră. Până la urmă am scos-o la capăt și am promovat”, ne-a spus Cernea, cel care mai are alte două promovări la activ: cu Chimia Brazi în Liga a II-a (2006) și Petrolul Teleajen Ploiești în Liga a III-a (2009). Mai trebuie adăugat și faptul că același jucător a decis și derbiul sezonului trecut de Liga A Prahova, atunci când a marcat unicul gol al partidei de la Blejoi, în jocul cu localnici de la Vispești.

Al doilea succes pentru Cojocaru

Directorul sportiv al formației Unirea Câmpina, Ion Cojocaru, se află la a doua promovare consecutivă, după ce vara trecută a reușit să acceadă în Liga a III-a cu Prahova Tomșani. Despre meciul cu FC Chitila ne-a declarat: „A fost un joc foarte greu, în care am reușit cu multă șansă să promovăm. De această dată norocul a ținut cu noi, dar în fotbal mai este nevoie și de așa ceva. Pot spune că adversarul nostru a jucat fotbal pe toată durata partidei, a ratat mai multe ocazii de gol, dar calificarea a fost de partea noastră. Au fost uni jucători care nu au prins o zi prea bună, poate și din cauza emoțiilor, a tracului, a călduri destul de sufocante. Una peste alta e bine că am reușit să promovăm și suntem extrem de bucuroși”. Sezonul trecut, alături de Cojocaru s-au mai aflat jucătorii Filip și Bărăgan.

Un campion european în lotul Chitilei

Echipa FC Chitila a abordat meciul cu Unirea Câmpina cu un campion european în formula de start. Este vorba de pompierul Dumitru Comșa, cel care la finele săptămâni trecute a câștigat trofeul pe stadionul „Ilie Oană”, meci în România a întâlnit reprezentativa similară a Franței. Comșa a fost căpitanul Chitilei și în urmă cu doi ani de zile a suferit arsuri grave pe corp în timpul unei intervenții la complexul Dragonul Roșu, de la marginea Bucureștiului. Arsurile de gradul II și III suferite pe 25% din suprafața corpului, mai ales pe mâini și pe față, au lăsat urme grave pe corpul tânărului jucător, astfel că el poartă un bandaj pe brațul stâng.

Nu trebuie uitat nici marcatorul primului gol al partidei, Andrei Ciobanu, cel care a fost prezent în lotul României B de la europeanul desfășurat în Prahova, reprezentativă care a pierdut în semifinala în fața Franței.

Unirea Câmpina – FC Chitila 2-1 (1-0)
Stadion: „Dumitru Mătărău”, Ștefănești. Spectatori: circa 900. Au marcat: Ciobanu (59), Cernea (88) / Iordache (66).

Unirea: D. Șandru – Zecheru, B. Șandru, Neagu (cpt), Filip – A. Stoica (90+2 Ghiță), Bărăgan (81 Ungureanu), Lambă, Cernea – Bica (67 Nichifor), Ciobanu (87 Dobrescu). Rezerve neutilizate: Ionescu – Coman, Fl. Stoica. Antrenori: Costin Plăvache (p), Marius Palancianu (s).

Chitila: Alecu – Dincă, Militaru, Comșa (cpt), Cristofor – Manea (90 Sabou), Pisău, Iordache (76 Ibe), Nicu – Nicolau, Marinescu. Rezerve neutilizate: Mirică – Grigoroșcuță, Barbu, Boancă, Arsenie. Antrenor: Petruș Pârvu.

Arbitri: Marius Bocăneală (Galați) – Liviu Burlacu (Urziceni) și Adrian Ionescu (Târgoviște). Observatori: Adrian Rămureanu (București, pentru joc) și Ion Coman (Tâgoviște, pentru arbitraj).
Cartonașe galbene: Lambă (61)/Iordache (33), Pisău (43), Nicolau (60), Nicu (86).
Jucătorul meciului: Liviu Cernea (Unirea).

Sursa: Ziarul Prahova
Foto: Cristi DAMIAN

22 Jun. 2012, 12:34 Ligi județene
Pe aceeași temă