Marica s-a pus în pielea lui Becali și a explicat de ce nu se implică în deciziile staffului tehnic de la Farul. Cum decurge relația cu prietenul Ianis Zicu, antrenorul echipei

Marius ANGHEL 20 Aug. 2019, 12:50 Campionat
Marica s-a pus în pielea lui Becali și a explicat de ce nu se implică în deciziile staffului tehnic de la Farul.** Cum decurge relația cu prietenul Ianis Zicu, antrenorul echipei

Ciprian Marica (33 de ani) a dat un exemplu demn de urmat la ProSport Live, ca punct de vedere față de ceea ce se întâmplă cu antrenorii la FCSB, că nu sunt lăsați de Gigi Becali să ia decizii singuri, ci le impune jucători în primul „11” și face și schimbările. Fostul atacant, actualul finanțator al clubului Farul Constanța a explicat de ce alege să nu se implice în alcătuirea echipei și să influențeze deciziile staffului tehnic, condus de prietenul Ianis Zicu (35 de ani).

„Eu sunt adeptul unei folosofii pe termen lung, o filosofie de bază de la care toți antrenorii care vin trebuie să plece. Nu sunt adeptul că trebuie să te impui în fața antrenorului, să-ți impui criteriile tehnice. A, poți să-i spui: «Asta e filosofia clubului. Cam așa vreau să trasez linia». Să știe foarte clar de unde plecăm.

Îmi aleg antrenorul de așa manieră încât să fie pe criteriile pe care clubul meu vreau să funcționeze. Dar, mai departe, nu cred că e normal să-mi asum responsabilitatea lui. E plătit să-și facă meseria și să o facă bine, ca apoi să pot să-l trag la răspundere dacă lucrurile nu merg. Altfel, îmi asum că eșecul îmi aparține 100 la sută, ceea ce nu este normal, pentru că, repet, nu stau eu cu ei pe teren 100 la sută, nu mă implic la tactică, la formă fizică, la pregătire fizică”, a spus Marica, la ProSport Live.

Cum decurge relația cu prietenul Ianis Zicu, antrenorul echipei

Totodată, a descris și cum este relația sa cu Ianis Zicu. Marica l-a numit în această vară antrenor pe unul dintre prietenii săi, însă spune că acest lucru nu afectează relația profesională. Când se vorbește la stadion sau despre Farul, atunci cei doi nu mai sunt prieteni, ci finanțator – antrenor.

„Despre echipă și relația cu Ianis, atunci când am decis să colaborăm, am hotărât că în afara terenului și în afara clubului suntem prieteni. Când suntem împreună și vorbim despre lucruri care se întâmplă la Farul, să uităm de prietenie și să luăm cele mai bune decizii pentru club, profesionist, responsabil și înțelept. Să lăsăm parti-pris-urile și faptul că ne leagă o prietenie de ani de zile, din copilărie și să fim realiști și să ne gândit că clubul e prioritar, lui trebuie să-i fie bine. Că noi suntem bine, mulțumim lui Dumnezeu, și avem o relație de prietenie, dar clubului trebuie să-i fie bine. Indiferent că eu, poate, mâine nu mai sunt, tu, poate, mâine nu mai ești. Important e ca acest club să fie solid și să construim ceva solid.

E foarte adevărată vorba aia că să nu faci afaceri cu prietenii. Sper să contrazic regula și să reușim să împărțim foarte clar lucrurile. Ce se întâmplă la Farul să rămână strict pentru Farul, și cu asta basta. Iar relația noastră de prietenie, i-am spus, vorbim cu totul despre altceva, dacă ne întâlnim ca prieteni, vorbim orice, nu de Farul. Când vorbim de Farul și vorbim la stadion, o lăsăm strict pentru ceea ce avem de făcut acolo și să fim cât se poate de profesioniști”, a declarat Ciprian Marica la ProSport Live.

Întreaga emisiune în care a fost invitat Ciprian Marica poate fi urmărită mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Aug. 2019, 12:50 Campionat
Pe aceeași temă