Farul joacă la Dorohoi fără golgheterul Marco Enciu

Mihai Andries 08 Oct. 2014, 09:53 Campionat

FC Farul se confruntă cu ceva probleme de lot înaintea partidei din etapa a șaptea a Ligii a II-a, pe care o va disputa sâmbătă, 11 octombrie, în deplasare, cu FCM Dorohoi. Echipa constănțeană a avut unele indisponibilități la confruntarea cu ACS Berceni, de la Constanța, încheiată la egalitate, 0-0. Pe lângă mijlocașul Cristian Bardu, indisponibil de mai mult timp, Marian Pană, antrenorul Farului, nu s-a putut baza pe alți doi titulari, portarul Vlad Neagu și stoperul Bogdan Straton (căpitanul echipei), ambii cu probleme la spate. Mai mult, în timpul meciului s-a accidentat și mijlocașul Dănuț Ivănică (care a fost înlocuit în minutul 25), iar golgheterul Marco Enciu a încasat un cartonaș galben care-i aduce suspendarea la Dorohoi.
 
Principalul Farului s-a arătat nemulțumit de numărul mare de „galbene” pe care li le-a arătat arbitrul bucureștean Cătălin Marian Pană fotbaliștilor constănțeni în partida cu ACS Berceni. „E incredibil, primim cartonașe cât iau alții într-un an. Nici nu știu câte am încasat, șase-șapte… Pe arbitru îl chema ca pe mine, ce să-i zic? Cu Dorohoi nu-l vom avea pe Enciu. Încercăm să câștigăm următorul meci, cu toate că ne confruntăm cu ceva probleme și o să mai apară, pentru că avem foarte mulți la limită, cu trei cartonașe galbene. Cu ACS Berceni, ne-au lipsit Neagu și Straton, iar apoi Ivănică s-a accidentat. Plus că pe Bardu nu-l am de la începutul campionatului, dar asta e situația. Eu nu o să dau vina niciodată pe jucători sau pe accidentări”, a declarat Marian Pană.

Marco Enciu: „Am văzut mingea în poartă”

 Autor a cinci goluri în șase meciuri de campionat, Enciu a văzut cu ACS Berceni al patrulea cartonaș galben. „Îmi pare foarte rău că nu voi putea juca la Dorohoi, într-o partidă pe care ne-am propus s-o câștigăm. Sunt supărat și pentru că nu am reușit să marchez sâmbătă la niciuna dintre ocaziile mari pe care le-am avut. La prima cel puțin, am văzut mingea în poartă”, a declarat Enciu. FCM Dorohoi e ultima în clasament, fără victorie până acum și cu doar un punct agonisit, în vreme ce Farul ocupă poziția a opta, cu șapte puncte. Meciul se joacă sâmbătă, de la ora 11.00.

Marian Pană e mulțumit de jucători

 Întrebat dacă nu se simte lipsa unei a doua soluții în atac, pe lângă Enciu, Marian Pană a spus: „Haideți să nu mai discutăm de soluții în atac, n-am adus? I-am adus pe Arotăriței, pe Plămadă… Am adus ce-am putut, ca să știți. Pe Enciu eu l-am adus, după ce l-am avut la Metalul Reșița. Restul, să mai muncească, dacă vor să joace în Liga a II-a. Asta e, acesta e lotul nostru, cu acesta mergem. Dar eu sunt mulțumit de jucători. Se vede că vor. E adevărat că sunt și momente în care avem slăbiciuni, însă, cu muncă, eu zic că putem să facem o echipă competitivă. Există această presiune a calificării în play-off, să nu joci în play-out. Vom încerca să facem meciuri frumoase. Strângem punct cu punct și mergem mai departe. La meciul cu FC Voluntari, am încercat să surprind o echipă care se confrunta cu probleme. Am jucat 3-4-3, însă nu a fost un experiment. În această așezare, am egalat la Bacău”. Pană s-a referit și la suprafața de joc a stadionului „Farul”: „Terenul e greu, se vede că se aleargă greu, dar e la fel și pentru adversar. Asta nu e o scuză pentru noi, poate fi și un aliat, că nici adversarul nu are posibilitatea să joace foarte rapid, pe contră. Fiind gazde, încercăm să construim, dar când putem și noi, ce să facem?”

Principalul Farului: „Să-i încurajeze pe băieți, nu să-l înjure pe Pană”

Marian Pană s-a arătat iritat de faptul că, pe finalul partidei cu ACS Berceni, un suporter de la tribuna întâi a avut ceva de comentat la adresa sa, existând în acest sens un schimb de replici. „Dacă pretențiile sunt mai mari din partea acelor spectatori din tribună care vin să mă înjure pe mine, e problema lor. Eu cred că ar fi frumos să-i încurajeze pe băieți, nu să-l înjure pe Pană. De când a plecat Pană de la Constanța, s-a cam dus în cap echipa asta. Așa că n-are rost să mai discutăm”, a arătat antrenorul „marinarilor”.

Sursa: Ziua Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Mihai Andries 08 Oct. 2014, 09:53 Campionat
Pe aceeași temă