Echipele timișorene nu performează, autoritățile vin cu soluții radicale! Liderul județului Timiș propune fuziunea între ASU Poli și Ripensia: „Haideți să depășim orgoliile”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 17:36 Campionat
  • Sezonul 2019-2020 se anunță unul cu adevărat infernal pentru fotbalul timișorean la nivel de seniori.
  • După ce ASU Politehnica s-a situat pe locul 10 în ediția recent încheiată a Ligii 2, Ripensia – pe locul 13, iar ACS Poli a retrogradat de pe poziția a 18-a, perspectivele par și mai grele, în condițiile în care multe echipe vor avea un buget bun și își anunță deja ca obiectiv promovarea.
  • Miercuri, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a somat public ca cele două formații timișorene rămase în liga secundă, ASU Poli și Ripensia, să fuzioneze. Între timp, primarul Nicolae Robu a părăsit-o, declarativ, pe ACS Poli.

 

Președintele CJT, Călin Dobra, membru PSD, nu a ratat ocazia să ironizeze implicarea primarului PNL, Nicolae Robu, la ACS Poli și a spus de ce el s-a retras de la fosta prim-divizionară retrogradată acum în Liga 3. „Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță. Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012, dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus. Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate. Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara”, a postat președintele CJ Timiș pe contul său de Facebook.

Dobra propune unirea cluburilor ASU și Ripensia: „Haideți să depășim orgoliile”

În postarea intitulată „Soluție radicală pentru fotbalul timișorean”, Dobra propune celor de la ASU Poli și Ripensia să formeze un singur club și spune că va da bani pentru activitatea la nivel de juniori, fără să își pună oameni în club.

„Dar, tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelalte echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, vor asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”, a adăugat Dobra, care este nașul de cununie al antrenorului lui ASU Politehnica, Cosmin Petruescu.

De-a lungul timpului, multe personalități din fotbalul românesc au recomandat cluburilor din Timișoara să lase orgoliile la o parte și să se umească


Președintele CJT, Călin Dobra (foto, în dreapta), împreună cu ministrul Dezvolătării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu, la o plimbare pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara înainte de alegerile europarlamentare

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă