Cristi Dulca a plecat de la „U” Cluj. Ce antrenor vrea să aducă Dinu „Vamă”

Cristi Dulca a plecat de la

Cristian Dulca (46 de ani) și Universitatea Cluj au ajuns la un acord, astăzi, pentru rezilierea contractului, anunță site-ul oficial al echipei clujene.

Tehnicianul care a preluat echipa în pauza competițională părăsește „U” Cluj după patru înfrângeri (0-2 cu Reșița, 0-1 cu Argeșul, 0-2 cu Buzău și 0-2 cu Metaloglobus) și o singură victorie (3-0 cu Viitorul Pandurii), în actualul sezon. Așa cum Liga2.ProSport.ro a anunțat încă de săptămâna trecută, partida cu Metaloglobus, pierdută cu 0-2 la București, a fost ultima pentru Cristi Dulca în funcția de antrenor al „studenților”.

„FC Universitatea Cluj a ajuns astăzi la o înțelegere cu antrenorul principal Cristian Dulca privind rezilierea de comun acord a contractului.
Îi mulțumim pentru munca depusă la Cluj și îi dorim succes în continuare, în cariera de antrenor.
Baftă, Cristi! Haide ”U”!”
, a sunat anunțul Universității Cluj.

Cristian Dulca i-a luat locul pe bancă lui Bogdan Lobonț, demis după ce echipa a ratat promovarea în Liga 1, în urma clasării pe locul 3 și a disputării barajului cu FC Hermannstadt. În sezonul recent încheiat, „U” Cluj a fost antrenată de Adrian Falub, Mircea Cojocaru și Bogdan Lobonț. Dulca a mai pregătit-o pe „U” în ediția 2009-2010, la capătul căreia echipa a reușit promovarea în Liga 1, dar și în 2012.

După meciul cu Metaloglobus: „Eu aș fi ultima problemă la club”

La finalul jocului cu Metaloglobus, Cristian Dulca a cerut schimbări, inclusiv în conducere și spunea că plecarea sa ar fi ultima problemă pentru club.

„Nu știu. Nu pot să-mi dau explicații. Este o situație destul de grea. Trebuie să se schimbe ceva. Nu știu, la nivel de conducere, la nivel de echipă, dar trebuie făcut ceva. Ce să urmeze? Trebuie văzută situația, să vină toată lumea lângă echipă, cei care sunt în conducere. Să se stabilească anumite lucruri, de văzut ce jucători mai putem să aducem în aste două zile și vedem în continuare. Eu aș fi ultima problemă la club, pentru că eu clar am venit să lucrez, și mi-am dorit, și nu am crezut că se poate ajunge aici. S-au făcut multe schimbări. Asta e o altă discuție. Dar vom vedea, spunea Dulca la microfonul DigiSport.

La meciul de la București a asistat din tribună și Dinu Gheorghe.

Bogdan Andone, dorit de Dinu Gheorghe

În zilele următoare, clubul va fi preluat de către Dinu Gheorghe, care va ocupa funcția de președinte. Acesta încearcă să-l aducă la Cluj pe Bogdan Andone (44 de ani), fostul antrenor al lui FCSB, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Metaloglobus București, ASU Politehnica Timișoara, Olimpia Satu Mare și FC Voluntari.

Cu unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2 și cu pretenții de promovare, „U” Cluj este în acest moment pe locul 17 în clasament, retrogradabil. Următorul meci, cu UTA, pe care ar fi trebuit să-l joace vineri, la Târgu Mureș, și l-a amânat, profitând de faptul că are doi jucători convocați la echipele naționale. Astfel, următorul joc oficial al lui „U” va fi peste două săptămâni, în deplasare la Dunărea Călărași.

În noul sezon al Ligii 2, în afară de „U” Cluj, și-au mai schimbat antrenorul și Sportul Snagov (Valeriu Răchită, etapele 1-4 –> Daniel Dumitrache) și ASU Politehnica Timișoara (Cosmin Petruescu, etapele 1-5 –> Mugur Gușatu).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă