Respiro pentru „Șepcile roșii”! Meciul „U” – UTA, programat pentru vineri, a fost amânat de FRF la solicitarea clujenilor. Cum au reușit să scape de întâlnirea cu arădenii

Marius ANGHEL 02 Sep. 2019, 11:47 Campionat

Convocarea de ultim moment la naționala de tineret a României a portarului Cosmin Dur-Bozoancă în locul lui Andrei Vlad (FCSB), care s-a accidentat, a picat la țanc pentru Universitatea Cluj.

Groggy după ce sâmbătă a încasat o nouă înfrângere în campionat, 0-2 la București cu Metaloglobus, ajungând astfel la patru eșecuri în cinci meciuri și menținându-se pe loc retrogradabil, „U” Cluj a profitat de convocarea lui Dur-Bozoancă și a cerut Federației Române de Fotbal să-i amâne meciul programat vineri, de la ora 19:30, cu UTA, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2, lucru care s-a și întâmplat în această dimineață. Partida cu arădenii ar fi trebuit să se desfășoare la Târgu Mureș, fără spectatori, din cauza sancțiunii primite după barajul cu FC Hermannstadt.

Amânarea a fost posibilă, deoarece FRF a modificat de curând regulamentul, iar un club poate solicita să nu joace în cazul în care are doi jucători convocați la naționale, nu trei cum era până acum. „U” Cluj se încadrează la acest punct de regulament, deoarece îl dă pe Cosmin Dur-Bozoancă la naționala U21, iar pe Tudor Telcean la naționala U19.

Pentru „U” Cluj, această amânare vine ca o gură de oxigen, pentru a-și rezolva problemele interne. În plus, a scăpat pentru moment de un meci foarte greu cu UTA, în fața unei echipe în formă și care cel mai probabil i-ar fi administrat un nou eșec în campionat, rezultat care ar fi tensionat și mai mult relația cu suporterii.

Cel mai probabil, meciul dintre „U” Cluj și UTA va fi amânat pentru luna noiembrie, așa cum se va întâmpla și în cazul jocului Petrolul – FK Csikszereda, care ar fi trebuit să se dispute în etapa a 5-a, însă a fost amânat pentru a proteja gazonul de pe „Ilie Oană”, acolo unde urmează să joace România cu Malta.

Reprogramarea meciului îi dezavantajează pe arădeni. Meciul dintre „U” Cluj și UTA nu se va mai juca la Târgu Mureș, ci pe Cluj Arena, cu spectatori. Până atunci, clujenii își vor ispăși cele patru etape în care nu au voie să joace cu public pe teren propriu.

În urma acestei amânări, programul etapei a 6-a a Ligii 2 a suferit modificări. Astfel, vineri, de la ora 19:30, în schimbul derby-ului „U” Cluj – UTA a fost mutat meciul CS Mioveni – Metaloglobus, care era programat inițial să aibă loc sâmbătă, de la ora 11:00. Acesta va fi televizat acum. În rest programul rundei rămâne la fel.


În programul etapei a 6-a a Ligii 2 de pe site-ul FRF, meciul „U” Cluj – UTA e trecut cu roșu, semn că a fost amânat. CS Mioveni – Metaloglobus se joacă acum vineri.

Foto: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 02 Sep. 2019, 11:47 Campionat
Pe aceeași temă