Dulca recunoaște că situația de la „U” Cluj e dificilă: „Nu am crezut că se poate ajunge aici”. Antrenorul cere schimbări în conducere și echipă: „Trebuie făcut ceva”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 17:00 Campionat

„U” Cluj își continuă parcursul modest din acest debut de sezon, astăzi, în etapa a 5-a a Ligii 2, pierzând al patrulea meci. Echipa antrenată de Cristian Dulca a cedat cu 0-2 jocul de la București cu Metaloglobus, cele două reușite aparținându-i lui Ovidiu Herea.

După un început în care Florescu (10) ar fi putut deschide scorul dacă ar fi reluat cu mai multă încredere din 6 metri, Nedelcovici prinzând pe linie, meciul de la București s-a echilibrat, iar Metaloglobus a avut și ea o bună situație de a înscrie. Claudiu Herea (17) a trimis pe poartă, însă Dur-Bozoancă a prins pe centru. Același jucător l-a pus pe portarul clujenilor în dificultate direct dintr-o lovitură de colț (41), parcă anunțând apoi ceea ce avea să urmeze. Același Claudiu Herea bătea perfect o lovitură liberă din dreapta careului, mingea a lovit transversala, a ricoșat în față, l-a surprins pe Florescu, iar din acesta a sărit la Ovidiu Herea (42), care a punctat din 3 metri.

La prima ocazie din repriza secundă, după un un-doi între Ciocâlteu și Ciubotaru, Ovidiu Herea (47) a marcat cu capul din 6 metri, la prima bară, pe lângă portarul Dur-Bozoancă. Imediat după aceea, atacantul ar fi putut realiza hat-trick-ul, însă a lovit prost mingea din 4 metri, cu poarta goală, iar Dur-Bozoancă s-a redresat și a prins pe linie. Clujenii s-au pus greu în mișcare, iar încercările lui Takacs (55), Taub (74) sau Rafa Miranda (77) nu l-au pus deloc în situație grea pe Nedelcovici. În schimb, cei care puteau marca au fost tot bucureștenii. După ce Ghenovici și Lungu au făcut șah-mat apărarea clujenilor, Lungu a rămas singur cu Dur-Bozoancă, însă nu l-a putut învinge pe portar din 8 metri, trimițând direct în el.

S-a terminat 2-0 pentru Metaloglobus, iar „U” Cluj a rămas cu trei puncte acumulate până acum și se menține pe locul 17, retrogradabil, în timp ce bucureștenii au ajuns la 9 puncte strânse în cinci etape și au urcat pe locul 5.

Pentru Universitatea se anunță o nouă săptămână grea, în care se vor lua decizii în privința conducătorilor, antrenorilor și jucătorilor. Clujenii nu au timp mult de gândire, pentru că vineri urmează meciul cu UTA, iar situația în clasament este una dezastruoasă.

Dulca: „Trebuie să se facă ceva. Nu știu, la nivel de conducere, la nivel de echipă, dar trebuie făcut ceva”

La final, antrenorul Cristian Dulca a încercat să dea vina pe faptul că jucătorii au acuzat o intoxicație alimentară după înfrângerea cu SCM Gloria Buzău și că nu s-au putut antrena decât două zile. Nu a găsit explicații pentru acest nou eșec și a cerut schimbări, inclusiv în conducere.

„Multe explicații nu sunt. Sigur că, în această săptămână, ne-am antrenat doar două zile, pentru că am avut probleme foarte mari după ultimul meci, în care am avut 12 jucători, inclusiv din stafful tehnic, cu probleme medicale, o enterocolită. S-au simțit foarte rău. Nu pot să pun acest rezultat pe seama acestui lucru.

Nu știu. Nu pot să-mi dau explicații. Este o situație destul de grea. Trebuie să se schimbe ceva. Nu pot să îmi explic, pentru că în prima repriză am jucat foarte bine, am avut ocazii, am dominat jocul. Pot să spun că și în a doua repriză am dominat jocul. Am primit acel gol dintr-o lovitură liberă în care s-a plimbat mingea pe bară și nu am fost atenți. În a doua repriză, la fel. Am luat un gol în debutul reprizei a doua și nu am reușit să marcăm. Chiar dacă jucătorii au avut atitudine și pot să spun că am întâlnit o echipă cu mulți jucători buni, care au jucat în Liga 1, pe acest teren, foarte prost, zic eu, dar… nu mai e loc de scuze. S-a pierdut acest joc. E o situație foarte dificilă”, a spus Dulca la microfonul DigiSport.

La meciul de la București a asistat din tribună și Dinu Gheorghe, cel care în timpul săptămânii a fost la Cluj-Napoca și și-a negociat venirea la club. Despre acesta se spune că ar veni director sportiv și că ar aduce un nou antrenor, Bogdan Andone fiind o variantă. Cristian Dulca nu se teme, spunând că el a venit la Universitatea pentru a ajuta.

„Trebuie să se facă ceva. Nu știu, la nivel de conducere, la nivel de echipă, dar trebuie făcut ceva. Ce să urmeze? Trebuie văzută situația, să vină toată lumea lângă echipă, cei care sunt în conducere. Să se stabilească anumite lucruri, de văzut ce jucători mai putem să aducem în aste două zile și vedem în continuare. Eu aș fi ultima problemă la club, pentru că eu clar am venit să lucrez, și mi-am dorit, și nu am crezut că se poate ajunge aici. S-au făcut multe schimbări. Asta e o altă discuție. Dar vom vedea”, a mai declarat Dulca.

Mircea Cojocaru, lăsat la Cluj de Dulca

Cu echipa nu a făcut deplasarea la București Mircea Cojocaru. Potrivit site-ului numaiu.ro, decizia i-a aparținut lui Cristian Dulca. Acesta refuză să mai lucreze cu „secundul” său după eșecul din etapa trecută, după ce Cojocaru i-ar fi contestat calitățile profesionale, la fel cum în sezonul trecut a făcut-o atât cu Bogdan Lobonț, cât și cu Ioan Ovidiu Sabău, cu acesta din urmă nemaivorbind de câteva luni, deși până atunci erau prieteni buni.

Imediat după înfrângerea de la Târgu Mureș cu Buzăul, Dulca s-a plâns apropiaților că este „lucrat” de Cojocaru, sugerând că în aceste condiții nu i se pot reproșa rezultatele. Răbufnirea lui Dulca vine după o perioadă în care Cojocaru, s-a exprimat disprețuitor în privința calităților profesionale ale superiorului său.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă