Chindia, noul lider al Ligii 2. Echipa lui Viorel Moldovan a câștigat cu Pandurii, după un meci în care portarul gorjenilor a făcut minuni o oră

Marius ANGHEL 14 May. 2019, 17:56 Campionat
Chindia, noul lider al Ligii 2.** Echipa lui Viorel Moldovan a câștigat cu Pandurii, după un meci în care portarul gorjenilor a făcut minuni o oră
  • Chindia Târgoviște e noul lider al Ligii 2, cel puțin până joi, când Academica Clinceni, echipa pe care a depășit-o cu două puncte, joacă pe teren propriu cu „U” Cluj, ocupanta locului 3.
  • Echipa dâmbovițeană a jucat astăzi la Târgu Jiu, unde a câștigat cu 2-0 meciul cu Pandurii, în deschiderea etapei a 35-a, prin golurile marcate de Daniel Florea (65) și Liviu Mihai (68).
  • Trupa lui Viorel Moldovan e tot mai aproape de promovarea în Liga 1, cu trei meciuri rămase de disputat înainte de finalul sezonului.

 

În ciuda faptului că Chindia a pus stăpânire pe meci încă din minutele de start, Pandurii a avut primele ocazii la poarta lui Aioani. Oiță (4), Vasilescu (7) și Blejdea (7) au avut încercări de a înscrie, însă doar primul a reușit să reia spre țintă. Leca și Șandru (10) au fost și ei într-o situație bună la aceeași fază, însă niciunul nu a putut înscrie din careul mic.

Cherchez (20) părea că va simplifica meciul pentru Chindia după ce a fost faultat în careu de Oiță, însă căpitanul n-a putut înscrie din penalty. Costache și-a început evoluția foarte bună când a parat lovitura de pedeapsă. Nici Liviu Mihai nu s-a concentrat îndeajuns când a primit mingea la 6 metri, însă a trimis cu latul peste transversală.

Atacurile au continuat, iar după o fază frumoasă, cu multe pase rapizi în fața careului, Florea tras, dar Costache, ieșit în față, a respins. În minutul următor, același Florea a ajuns din nou în poziție de finalizare, însă Costache a intervenit salvator la picioarele atacantului și a respins în lateral. Prima repriza s-a încheiat cu reluarea cu capul a lui Liviu Mihai (45) pe lângă poartă, la colțul lung.

Zece minute le-a dat Viorel Moldovan jucătorilor săi să schimbe scorul pe tabelă și, cum nu au făcut-o, a mutat de două ori. Cherchez și Mihaiu le-au lăsat locurile lui Neguț și Neicuțescu, iar decizia antrenorului avea să se dovedească plină de inspirație. Presingul Chindiei a continuat și s-a materializat prin golul lui Daniel Florea (65), după o preluare la 14 metri și un șut din întoarcere la colțul lung.

Costache a mai parat o dată în fața lui Neicuțescu (67), însă nu a mai avut ce face apoi la o fază încâlcită în careu, când Liviu Mihai (68) a înscris din apropiere, după ce portarul a respins în față la un alt șut din dreapta. Gorjenii i-au reproșat arbitrului că nu a dictat fault în atac la Trancă, jucător care avea să și fie schimbat.

Tudoran (75) a avut singura mare ocazie a gorjenilor în partea secundă, însă Aioani s-a întins bine și a reținut în doi timpi mingea trimisă aproape lângă bară. A fost și ultima șansă de gol a meciului, fiindcă Leca și Liviu Mihai (89), în aceeași fază, și Liviu Mihai (90+3) nu i-au mai dat emoții lui Costache.

Cu această victorie, Chindia a acumulat 79 de puncte și a urcat pe locul 1, cel puțin până joi, când Academica Clinceni o întâlnește pe teren propriu pe „U” Cluj. Pandurii rămâne pe locul 15, ultimul care asigură menținerea, cu doar două puncte peste Energeticianul, care joacă mâine, de la ora 12:00, la Balotești.

În etapa următoare, Chindia joacă duminică, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Metaloglobus, iar Pandurii o întâlnește duminică, de la ora 11:00, la Petroșani, pe Energeticianul.


 

Etapa a 35-a a Ligii 2, intermediară, începe astăzi, cu meciul programat la ora 16:00, la Târgu Jiu, între Pandurii și Chindia Târgoviște. Întâlnirea dintre cele două echipe este una cu o miză foarte importantă. Gazdele luptă pentru evitarea retrogradării și au doar două puncte pentru ultima poziție care duce în Liga 3, în timp  ce oaspeții pot urca pe primul loc, cel puțin până joi, dacă vor câștiga. Totodată, fac încă un pas mare spre Liga 1.

Patru etape au mai rămas de desfășurat până la finalul sezonului Ligii 2, iar lupta pentru promovare, cât și pentru retrogradare este una mai echilibrată ca niciodată. Înaintea desfășurării etapei a 35-a, Pandurii se află pe locul 15, ultimul care asigură menținerea în acest eșalon, cu 38 de puncte, în timp ce Chindia se află pe poziția a 2-a, cu 76 de puncte.

Chindia vine după un succes clar cu CS Balotești, 6-0, în care și-a menajat și o parte dintre jucători, dar și după o serie de șapte meciuri consecutive fără înfrângere, în care singurul pas greșit a fost un egal, 2-2 cu UTA. În schimb, Pandurii a încasat un 6-0 la Metaloglobus și se află într-o situație dramatică, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar.

Antrenorul oltenilor, Adrian Bogoi, a spus înaintea meciului că s-ar mulțumi și cu un rezultat de egalitate. „Echipa din Târgoviște a avut un parcurs perfect până acum, este una solidă, favorită certă în confruntarea cu noi. Sperăm să facem un joc bun, chiar și un punct luat din această partidă ne-ar ajuta foarte mult. Dacă reușim să facem chiar jocul din prima repriză cu Metaloglobus și să-l ținem pe toată durata partidei putem scoate ceva din acest meci. Este foarte dificil, pentru că echipa din Târgoviște nu a făcut pași greșiți, este o echipă echilibrată, se apără foarte bine și are în componență atacanți buni, care marchează meci de meci. Dar, jocul începe de la 0-0. Să vedem dacă-l putem recupera pe Vodă, el a ieșit cu o entorsă. Brânzan este suspendat, vedem care este situația cu Raiciu și Dodoi”, a declarat Bogoi.

În schimb, antrenorul Chindiei, Viorel Moldovan, vrea ca jucătorii săi s ătrateze la intensitate maximă și aceste ultime meciuri din Liga 2. „Avem un grup senzațional, sunt mândru că antrenez Chindia Târgoviște. Le-am spus mereu băieților că mentalul va face diferența în finalul campionatului. Programul pare să ne avantajeze. Trebuie să muncim. Punctele nu vor veni din cer. Suntem mai aproape ca niciodată de promovare. Lumea simte momentul și își îndreaptă atenția spre Chindia Târgoviște. Așteptăm suporterii să ne susțină la jocurile care au mai rămas și să ne bucurăm împreună. Nu aș vrea să vorbesc despre calcule. Vreau să rămânem precauți și echilibrați. Dacă va fi să promovăm matematic cu o etapă sau două înainte de final, cu atât mai bine. Poate fi și după ultimul meci. Important este să câștigăm fiecare meci”, a spus Viorel Moldovan.

În meciul tur, desfășurat la Târgoviște, Chindia s-a impus cu 2-1. Liviu Mihai (30) și Cristian Cherchez (45+2 – pen.), respectiv Alexandru Vodă (40) au marcat golurile. Sezonul trecut, pe terenul gorjenilor, cele două echipe au remizat 3-3, iar pe „Eugen Popescu” s-au impus cu 1-0 dâmbovițenii.

Partida care începe la ora 16:00, pe terenul sintetic din complexul Municipal, din Târgu Jiu, este arbitrată de centralul Marius Omuț (Satu Mare) și asistenții Adrian Vornicu (Iași) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă este Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu), iar observatori au fost delegați Ioan Cristea (București) și Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 35

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPandurii: Al. Costache – Oiță, D. Ciobanu (Măicăneanu 78′), Rob. Bratu, Al. Vasilescu – Trancă (Dănescu 71′), Raiciu – Tudoran (cpt.), Dodoi, Blejdea (Du-Ho Kim 86′) – Al. Popescu
Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Rob. Gheorghe, Șendroiu, Dinu-Ivănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

â–ºChindia: Aioani – Martac, Leca, Bg. Șandru, D. PanaitRață (D. Dumitrașcu 76′), A. Mihaiu (Neicuțescu 55′), Liv. Mihai, Novac – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Cr. Neguț 55′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Andr. Șerban, C. Dinu, Val. Alexandru
Antrenor: Viorel Moldovan

â–ºMin 90+3  Final de partidă. Chindia câștigă la Târgu Jiu, 2-0 cu Pandurii, și urcă pe primul loc al Ligii 2, depășind-o pe Academica Clinceni cu două puncte. Clinceniul joacă joi, de la ora 18:00, pe teren propriu cu „U” Cluj, a treia clasată

â–ºMin 90+3 Liviu Mihai trimite cu latul din fața careului, Costache reține

â–ºMin 90+2 Gabriel Dodoi vede și el cartonașul galben

â–ºMin 89 Denis Dumitrașcu primește cartonașul galben după ce îl oprește pe Tudoran să bată repede un fault

â–ºMin 89 Leca și, mai apoi, Liviu Mihai, reiau cu capul din fața porții lui Costache, însă acesta reține în cele din urmă

â–ºMin 88 Șandru bate o lovitură liberă, mingea e deviată de zid și se duce în corner, în dreapta

â–ºMin 86 Ultima schimbare și la Pandurii. Iese Andrei Blejdea și intră Hery Du-Ho Kim

â–ºMin 78 Bodoi schimbă și el din nou. Iese Daniel Ciobanu și intră Florin Măicăneanu

â–ºMin 76 Chindia face și ultima schimbare. Iese Vadim Rață și intră Denis Dumitrașcu

â–ºMin 75 Tudoran trage din fața careului, iar Aioani prinde în doi timpi după ce plonjează în stânga, lângă bară

â–ºMin 71 Marian Dănescu îi ia locul lui Alexandru Trancă, care nu mai poate continua meciul după lovitura primită la al doilea gol marcat de Chindia

â–ºMin 68 0-2 Centrare dintr-un corner de pe stânga, mingea ajunge în dreapta, de unde se trage la prima bară, Costache respinge în față, iar Liviu Mihai, dintr-un grup de jucători, reia în plasă pe lângă bara din dreapta. Gorjenii îi reproșează arbitrului că nu a dat fault în atac la o lovitură primită în față de Trancă

â–ºMin 67 Neicuțescu pătrunde pe stânga și trage puternic pe poartă, iar Costache respinge în corner

â–ºLa acest scor, Chindia e noul lider, cu două puncte în fața Clinceniului

â–ºMin 65 0-1 Centrare din dreapta, Daniel Florea, nemarcat, preia la 14 metri, se întoarce și trage puternic la colțul lung. Costache plonjează, însă nu mai ajunge la minge de această dată

â–ºMin 64 Alexandru Trancă îl faultează pe Florea la mijlocul terenului, iar arbitrul dictează imediat lovitură liberă și cartonaș galben

â–ºMin 63 Liviu Mihai bate peste zid lovitura liberă de la 30 de metri central, Costache plonjează bine în stânga și boxeaxă de lângă bară. O nouă intervenție bună a portarului de 19 ani

â–ºMin 62 Cristian Raiciu îl faultează din spate pe Neguț, la 20 de metri central de poarta Chindiei. Arbitrul dictează lovitură liberă și cartonaș galben

â–ºMin 58  Panait și Tudoran se ciocnesc în jumătatea Chindiei și ambii jucători au nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 57 Fanii Chindiei scandează numele Universității Cluj. „U” joacă joi la Clinceni, cu actualul lider, Academica

â–ºMin 55 Viorel Moldovan face o dublă schimbare. Ies Cristian Cherchez și Andreas Mihaiu și intră Cristian Neguț și Mihai Neicuțescu

â–ºMin 49 Tudoran trage din marginea careului, Mihaiu blochează și gorjenii beneficiază de corner în stânga

â–ºMin 46 S-a reluat meciul de la Târgu Jiu

â–ºMin 45+2 Pauză. Pandurii și Chindia intră la egalitate la vestiare, după o primă repriză dominată autoritar, mai ales în partea secundă a ei, de târgovișteni. Portarul Alexandru Costache și-a salvat echipa de trei ori, odată la penalty-ul bătut de Cherchez și în alte două dăți în fața lui Florea

â–ºMin 45  Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 45 Cherchez bate un corner din stânga, Liviu Mihai deviază cu capul, iar mingea trece pe lângă poartă, la colțul lung

â–ºMin 44 Blejdea trage din fața careului pe lângă poartă, în dreapta

â–ºMin 42 Florea primește în fața careului, îl fentează pe fundaș și rămâne singur cu portarul, însă întârzie să șuteze și preferă să-l dribleze și pe Costache, însă acesta plonjează bine la picioarele atacantului și deviază salvator. Ocazie mare a Chindiei salvată din nou de portar

â–ºMin 41 Fază frumoasă a Chindiei, care pasează de patru ori în câteva secunde, din dreapta spre stânga, Florea trage din 13 metri, însă Costache, ieșit în față, respinge

â–ºMin 40 După corner, mingea ajunge în afara careului, Mihaiu trage spre colțul lung, însă mingea trece pe lângă. Costache era bătut dacă balonul era pe poartă, însă nici aproape nu a fost

â–ºMin 39 Panait centrează din stânga, Mihaiu preia slab în careu, iar adversarul de lângă el respinge în corner

â–ºMin 37 Robert Bratu primește și el cartonașul galben după un fault făcut pe contraatacul dâmbovițenilor, în care arbitrul a lăsat faza să continue

â–ºMin 33 Costache reține mingea centrată din stânga, dintr-o lovitură liberă, de Cherchez

â–ºMin 25 După o centrare dintr-un corner din stânga, mingea e retrimisă din dreapta în fața porții, iar Liviu Mihai, din săritură, reia lejer cu latul din 6 metri peste transversală

â–ºMin 22  Alexandru Trancă acuză o accidentare și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºChindia este încurajată la acest meci de o galerie de circa 20 de fani, care își fac simțită prezența din când în când

â–ºMin 20 Gorjenii pornesc pe contraatac, mingea ajunge în careu la Dodoi, care trage însă în blocaj, iar târgoviștenii scapă de emoții

â–ºMin 20 Cristian Cherchez bate penalty-ul în stânga, la semi-înălțime, Costache sare pe direcție și scoate cu brațul în față, Florea urmărește și reia cu capul, însă Costache reușește apoi să degajeze

â–ºMin 19 Cristian Cherchez îi ia fața lui Gabriel Oiță în careu și este faultat. Arbitrul dictează penalty și cartonaș galben

â–ºMin 17 Liviu Mihai preia la mijlocul terenului, trimite lung în față, Florea vrea să preia cu spatele la poartă, dar nu ajunge la minge, iar Costache prinde fără probleme

â–ºMin 10 Liviu Mihai centrează în careul mic dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri central, Leca, recentrează cu capul din stânga, iar Șandru nu poate împinge mingea cu capul, deși e la 4 metri. Balonul se duce în dreapta și de acolo se respinge

â–ºMin 7 Gorjenii recuperează, Blejdea primește în marginea careului, ușor lateral stânga, reia din prima, mingea e deviată și se duce puțin pe lângă vinclul colțului lung. Aioani boxează mingea centrată din corner

â–ºMin 7 Vasilescu trage din afara careului pe lângă poartă, în dreapta

â–ºMin 4 Tudoran bate o lovitură liberă din dreapta, târgoviștenii resping, mingea ajunge din nou la Tudoran, care avansează în dreapta careului, de unde centrează în centru, Oiță reia cu capul, însă Aioani prinde fără probleme

â–ºMin 1 A început partida de la Târgu Jiu

Marius ANGHEL 14 May. 2019, 17:56 Campionat
Pe aceeași temă