Alexandru Pelici, prezentat oficial la Ripensia: ‘Să nu se creeze o imagine falsă. Nu sunt salvatorul’. Antrenorul a subliniat problema-cheie din fotbalul timișorean: ‘Războaie fără sens’

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 14:39 Campionat
Alexandru Pelici, prezentat oficial la Ripensia: 'Să nu se creeze o imagine falsă. Nu sunt salvatorul'.** Antrenorul a subliniat problema-cheie din fotbalul timișorean: 'Războaie fără sens'

De luni, Alexandru Pelici a intrat, în sfârșit, în „pâine” la Ripensia, unde și-a conturat și un nou staff tehnic. Timișoreanul care ultima dată a pregătit-o pe FC Hermannstadt și care fusese prezentat oficial la formația de pe Bega încă de pe 17 octombrie spune că nu vrea să fie privit ca un mare salvator al echipei și că rezultatele trebuie să fie obținute tot de jucători. „Pelicanul” a pus punctul pe i când a fost întrebat cum i se pare situația fotbalului timișorean, cu trei echipe care toate sunt în a doua jumătate a clasamentului ligii secunde.

Pelici va avea un staff format din secunzii Iulian Munteanu, Călin Mada, venit de la Dumbrăvița, și antrenorul cu portarii Gheorghe Stoianov. Experimentatul tehnicianul spune că a fost convins să vină la formația timișoreană de noul președinte al Ripensiei, Dumitru Mihu. „Am acceptat să începem munca mai devreme, pentru că e o situație destul de delicată în clasament. Mi-aș dori ca suporterii să înțeleagă că suntem la început de drum. Jucătorii trebuie să înțeleagă că e nevoie de puncte. Situația din clasament nu e deloc bună. Pe lângă faptul că orice antrenor vrea să crească valoarea intrinsecă a jucătorilor, obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. Nu este un obiectiv foarte îndrăzneț, Ripensia trebuie să își propună mult mai mult. Omul Dumitru Mihu m-a convins să vin. Am avut câteva discuții cu el, care ne propuneam să țină 15 minute și durau două ore. Lotul este unul cu care se poate lucra, sunt câțiva jucători cu valoare individuală. Trebuie să încercăm să punem osul și să facem un grup unit. Sper din tot sufletul să nu se creeze o imagine falsă. Nu sunt salvatorul, salvatorii trebuie să fie tot jucătorii”, a spus Pelici la prezentarea sa.

Timișoreanul e conștient că fotbalul din orașul natal e într-o stare regretabilă

Pelici a recunoscut că atmosfera actuală din fotbalul timișorean este una foarte proastă. „Cred că s-ar fi putut face mai mult pentru partea aceasta de țară. Timișoara, un leagăn al fotbalului românesc. Probabil că trebuie să lăsăm orgoliile deoparte și să încercăm să facem cu toții mai mult pentru fotbalul timișorean, și să încercăm să facem o piramidă cum era pe vremuri. Sunt prea multe orgolii, prea multe războaie fără sens, până la urmă adevărul este trist și se vede în numărul de spectatori prezenți la stadion. Îmi doresc ca toți iubitorii de fotbal din Banat să vină în număr cât mai mare la meciuri, iar fotbalul timișorean să revină acolo unde îi este locul. Sunt bănățean get-beget, a fost o onoare să joc pentru acest oraș și sper să retrăiesc momentele când erau 20-25.000 despectatori la fiecare meci”, a punctat „Pelicanul”.

Alexandru Pelici este timișorean și antreneză din 2003, dar Ripensia va fi prima echipă din orașul natal pe care o pregătește. A stat în cariera sa pe banca celor de la Unirea Alba Iulia, CSM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor, CS Mioveni și FC Hermannstadt, pe care a promovat-o în prima ligă, la fel ca pe cealaltă echipă sibiană, Voința.

Debut de foc cu Petrolul Ploiești

Vineri, Ripensia joacă la Ploiești, primul meci cu Alexandru Pelici pe bancă. Andrei Dumiter este suspendat, iar Darius Țiereanu convocat la naționala U19. De asemenea, Marius Toma e accidentat.

„Un debut de foc, într-adevăr, pe o arenă foarte frumoasă, poate cea mai frumoasă din România, cu o echipă susținută de un număr important și impresionant de suporteri. Un club ce își dorește promvoarea într-un eșalon superior, mai ales că are infrastructura necesară. Însă fotbalul e un joc 11 contra 11, nu mai contează stadioanele. S-a văzut că o echipă mică sau cu un obiectiv mai puțin îndrăzneț poate să încurce o echipă mare”, a spsu Pelici despre meciul de vineri, de la ora 18:00.

Altfel, marți, Ripensia și-a făcut „încălzirea” cu Centrul Național de Pregătire Timișoara, într-un amical. Roș-galbenii s-au impus cu 3-0, cu golurile lui Zaluschi, Călin Toma, din penalty, și Iustin Ardelean.

Cu 14 puncte, Ripensia e pe locul 17, retrogradabil. Petrolul are 32 de puncte și ocupă locul 4. Meciul dintre cele două echipe, contând pentru etapa a 16-a, are loc  vineri, de la ora 1800, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Articol scris de Anda DELIU
Video: Ripensia

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă