VIDEO | Eurogol de la mijlocul terenului în Liga 3! Execuție exactă dar întâmplătoare în partida Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni. Autorul Alexandru Giurgiu, sincer: ”Nu am vrut să înscriu”

Andrei PASCU 10 Mar. 2024, 14:29 Liga 3
VIDEO | Eurogol de la mijlocul terenului în Liga 3! Execuție exactă dar întâmplătoare în partida Unirea Alba Iulia - Unirea Ungheni. Autorul Alexandru Giurgiu, sincer: ”Nu am vrut să înscriu”

Prima etapă a anului 2024 în Liga 3 a adus un eurogol! Unirea Alba Iulia, formație pregătită de Alexandru Pelici, a reușit să învingă Unirea Ungheni, echipă antrenată de Florentin Petre, scor 2-1, dar golul prin care s-a deschis scorul a fost unul de poveste.

Alexandru Giurgiu a înscris de la mijlocul terenului și a fost omul întâlnirii. Tot el a marcat și golul al doilea al gazdelor partidei disputate sâmbătă, 9 martie, la Zlatna.

Gol superb în Liga 3, în contul Unirii Alba Iulia!

Echipele au șanse mari să se întâlnească în play-off-ul întrecerii din Seria 9 a Ligii 3. Acum, Unirea Ungheni este pe locul 3, iar Unirea Alba Iulia este pe locul 5, la numai două puncte în spate.

Referitor la desfășurarea partidei de sâmbătă, din cadrul etapei cu numărul 16, Alexandru Giurgiu a deschis scorul în minutul 44, în finalul primei reprize, când a vrut să degajeze un balon, în fața lui venind un adversar. Portarul Unirii Ungheni era ieșit metri buni din poartă, a încercat să se redreseze, dar nu a mai avut ce face.

Giurgiu a marcat un gol spectaculos astfel, dar norocos. Jucătorii Unirii Alba Iulia din teren și cei aflați pe banca de rezerve au sprintat către fundașul trecut pe la echipa ca Astra, Metalul Reșița sau Farul să îl îmbrățișeze și să îl felicite, în timp ce Alexandru Pelici a intrat și el pe gazon și s-a bucurat alături de oamenii din stafful tehnic.

Golul marcat de Alexandru Giurgiu:

După pauză s-a restabilit egalitatea, în minutul 60, când Victoraș Astafei, fost jucător la FCM Târgu Mureș, Petrolul, Oțelul Galați, FC Botoșani sau Sepsi, a driblat doi adversari și a marcat din interiorul careului.

Alexandru Giurgiu a avut ultimul cuvânt de spus, în minutul 75, când a reușit să marcheze cu un alt șut de la distanță, dar de la 20 de metri, și a stabilit scorul final, 2-1 pentru Unirea Alba Iulia.

Alexandru Giurgiu, după golul de la mijlocul terenului: ”Nu am vrut să înscriu”

La finalul jocului, la interviuri, Alexandru Giurgiu (31 de ani), fost jucător în prima ligă la CS Turnu Severin și Astra, a recunoscut că nu a vrut să marcheze, dar că a ieșit un gol frumos. A vrut să respingă balonul din fața unui adversar care putea scăpa periculos pe contraatac și spre poarta echipei sale, dar a reușit cel mai frumos gol al etapei a 16-a din Liga 3.

Suntem foarte bucuroși că am învins un joc foarte greu. Am jucat cu sufletul, dacă vom câștiga cele două partide, vom fi în play-off. La primul gol, unul frumos, nu pot să zic că am vrut să înscriu, dar e bine că am marcat”, a precizat Alexandru Giurgiu, citat de Ziarul Unirea.

Alexandru Pelici vrea să ducă Unirea Alba Iulia în play-off, iar de acolo să încerce o calificare în barajul de promovare pentru Liga 2. Mai sunt două meciuri din sezonul regular, iar obiectivul este realizabil. Unirea Alba Iulia se situează pe locul 5, la egalitate cu locul 4, ocupat de CS Universitar din Alba Iulia.

Giurgiu a fost jucătorul inspirat de care aveam nevoie. Au mai fost intervențiile lui Bucur, intervențiile celorlalți jucători și până la urmă când joci cu sufletul, îți dorești din toată inima să câștigi și când dai totul, te ajută și soarta.

Așa s-a întâmplat în acest meci. Cred că din punct de vedere al dăruirii meritam victoria, chiar dacă adversarii ne-au pus mari probleme. Mai sunt două finale, am fost la șase puncte de play-off când am venit aici, acum suntem la egalitate cu CS Universitar”, a spus Alexandru Pelici, citat de sursa amintită.

Unirea Alba Iulia, șanse foarte mari la play-off-ul Seriei 9 din Liga 3

Referitor la situația din ierarhia Seriei 9 din Liga 3, locul 1 e ocupat de Gloria Bistriţa Năsăud, cu 37 de puncte, iar pe locul 2 se află ACS Mediaş, cu 31 de puncte. Pe 3 se clasează Unirea Ungheni, 27 de puncte, iar pe 4 și pe 5 se situează CS Universitar din Alba Iulia și Unirea Alba Iulia, cu câte 25 de puncte.

Unirea Alba Iulia va întâlni Avântul Reghin (locul 8) în etapa a 17-a, pe teren propriu, iar Unirea Ungheni va întâlni, tot pe teren propriu, Metalurgistul Cugir (locul 7).

Foto și video: Unirea Alba Iulia

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-16-din-liga-3-19301969

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-primar-fotbalist-a-ajuns-sa-fie-acuzat-de-trafic-de-influenta-19301999

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-medias-nu-a-ajuns-la-acord-cu-transgaz-pentru-inchirierea-stadionului-19301895

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ce-s-a-intamplat-la-foresta-suceava-explicatiile-lui-andrei-ciutac-19301818

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cum-au-reactionat-partile-implicate-in-cazul-sporting-rosiori-19301809

Andrei PASCU 10 Mar. 2024, 14:29 Liga 3
Pe aceeași temă