Alexa se teme de starea terenului la derby-ul Dunărea – Hermannstadt. „I-ar avantaja pe adversari. Cu o victorie luăm o opțiune serioasă pentru a promova”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 14:42 Campionat
Alexa se teme de starea terenului la derby-ul Dunărea - Hermannstadt.**

În prima etapă a Ligii 2 din 2018, a 22-a a sezonului, primele două clasate, Dunărea Călărași și FC Hermannstadt, se vor întâlni în meci direct. E un bun prilej pentru ambele echipe să demonstreze care este mai bună și să se aleagă cu primul loc la finalul întâlnirii. În acest moment, diferența dintre principalele favorite la promovare este de doar un punct, în favoarea gazdelor jocului de duminică, care începe la ora 15:00.

Victoria in extremis de astăzi a Chindiei, 2-1 la Timișoara, cu ASU Poli, pune presiune și pe primele două clasate. Diferența dintre acestea s-a micșorat, târgoviștenii ajungând acum la patru puncte în spatele Dunării și la doar trei de Hermannstadt.

Dacă antrenorul sibienilor, Alexandru Pelici, a transmis că meciul de la Călărași nu este unul decisiv, ci doar important, la fel a spus și Dan Alexa, tehnicianul Dunării.

„Privim încrezători acest început de mini-retur. Așa cum am mai spus, meciul cu Hermannstadt nu e decisiv. Este important, desigur, pentru că întâlnim una din cele două contracandidate ale noastre. Hermannstadt s-a întărit în această iarnă cu jucători din Liga 1. E o echipă care arată bine din toate punctele de vedere. Din păcate, vor lipsă din echipa noastră câțiva jucători importanți, cum ar fi Silviu Pană, care acuză o accidentare mai veche, și Bodo Kanda, de asemenea accidentat încă din primul nostru meci de pregătire din această iarnă, cu Mostiștea Ulmu”, a declarat Dan Alexa.

Acesta crede că starea terenului stadionului „Ion Comșa” și-ar putea pune amprenta pe evoluția Dunării. „Pentru noi e o problemă și starea terenului, lucru care ar avantaja pe Hermannstadt. Încercăm să obținem maximul din acest meci. Fiind totuși primul joc este imposibil să arătăm și noi, dar și ei un ritm bun. În eventualitatea în care vom câștiga, vom lua o opțiune serioasă pentru a promova”, a conchis antrenorul Dunării.

Dan Alexa mizează pe o prezență masivă a suporterilor laderby, în ciuda condițiilor meteo care se anunță nefavorabile. „Chiar dacă la ora meciului va fi frig, îmi doresc să vină la stadion câți mai mulți suporteri, să fie alături de noi. Avem mare nevoie de sprijinul lor pentru că e un meci. Am mai spus-o, nu decisiv, însă în eventualitatea în care-l vom câștiga, cred că vom deveni principala favorită la promovare”, a declarat Dan Alexa.

Brișan: „Nu ne așteptăm la realizări tehnice deosebite din partea jucătorilor”

Președintele călărășenilor, Florentin Brișan, susține că jocul de duminică va fi unul de angajament, singurul obiectiv al Dunării fiind obținerea victoriei. „Încercăm cu toate mijloacele posibile să menținem în condiții bune suprafața de joc până la ora meciului. De două zile depunem eforturi consistente și pentru asta aș vrea să mulțumesc tuturor celor care ne dau o mână de ajutor. Meciul Dunărea – Hermannstadt va fi, fără îndoială, unul de angajament. Nu ne așteptăm la realizări tehnice deosebite din partea jucătorilor. Avem în lot jucători buni care pot evolua și în condiții speciale. Nădăjduim totuși ca vremea să nu fie atât de nefavorabilă fotbalului. Oricum, suntem pregătiți să ne atingem obiectivul, și anume obținerea celor trei puncte puse în joc. Sigur, nu va fi deloc ușor, însă consider că nu e nici imposibil să pornim cu dreptul”, a declarat Brișan.

Meciul Dunărea Călărași – FC Hermannstadt se dispută duminică, de la ora 15:00, pe stadionul „Ion Comșa”. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei. Un abonament la toate jocurile de pe teren propriu ale Dunării costă 60 de lei, iar pentru tribuna oficială suporterii trebuie să scoată 250 de lei din buzunar.

În meciul tur, desfășurat la Sibiu, FC Hermannstadt s-a impus cu 2-1 în fața Dunării. Au marcat Dâlbea (43), Tătar (90+2), respectiv Valentin Alexandru (50 – pen.).

Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă