Rapid – Petrolul | Flavius Stoican știe cum se poate ieși învingător din „Primvs Derby”, spune ce apreciază la Daniel Pancu și cum își simte jucătorii înaintea jocului din Regie

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 13:54 Campionat
Rapid - Petrolul | Flavius Stoican** știe cum se poate ieși învingător din

Petrolul și Rapid nu au avut un start de sezon așa cum și-ar fi propus în acest campionat în care au în gând doar obținerea promovării în Liga 1. Ambele echipe au încasat până acum câte două înfrângeri, ploieștenii au trei remize, iar giuleștenii două, iar golaverajul (11-10, respectiv 13-9) nu este nici el unul care să sperie adversarii.

„Primvs Derby” Rapid – Petrolul are loc miercuri, de la ora 16:00, pe stadionul Regie din București, și le găsește pe cele două echipe în prima jumătate a clasamentului Ligii 2, însă totuși departe de primele două poziții promovabile. Petrolul e pe locul 6, cu 18 puncte acumulate în zece meciuri, în timp ce Rapid e pe poziția a 7-a, cu 17 puncte strânse în nouă partide. Turris Oltul și CS Mioveni, primele două clasate, au 25, respectiv 23 de puncte.

Flavius Stoican: „Suntem antrenori care încercăm să copiem meciurile din competițiile europene”

Antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, vede meciul cu Rapid important pentru întreg Ploieștiul. Acesta se așteaptă ca derby-ul să fie unul deschis, fiindcă ambele echipe au antrenori care preferă atacul, spectacolul.

„Este o partidă importantă pentru noi, importantă pentru oamenii care iubesc această echipă, pentru galeriile noastre, pentru întreg Ploieștiul. Pentru noi, ca oameni implicați la această echipă, sunt trei puncte foarte importante pune în joc, nu o să fie ușor, dar sper ca, după partidă, să fie o bucurie pentru noi și, atunci, este cu atât mai bine, pentru că știm că nu va fi obținută decât în urma unei prestații foarte bune.

Întâlnim o echipă cu un antrenor care le cere jucătorilor săi să joace fotbal. Pentru mine este un lucru îmbucurător, că noi, antrenorii din generația aceasta mai tânără, încercăm să copiem meciurile din competițiile europene și că încercăm să-i facem pe jucători să înțeleagă că, până la urmă, fotbalul este un spectacol. Spectacolul vine în urma unor ocazii, în urma unor situații de poartă, iar Pancu este unul dintre oamenii care le cere jucătorilor acest lucru.

Ca și componență, sunt jucători buni, jucători foarte buni. I-am văzut cel puțin în partida cu Poli Iași, din Cupa României, împotriva unui adversar din Liga 1, în care mi-au lăsat o impresie foarte bună și, per total, a fost un meci echilibrat. Vrem și noi să ne ridicăm la nivelul jocului, la nivelul spectacolului din tribune, care cu siguranță va fi. Și, după partidă, cine este cel mai bun să fie bucuros”, a spus Stoican în conferința de presă organizată înaintea partidei.

„Echipa care va fi mai așezată, echipa care în momentele dificile va ști să treacă peste ele, atunci va avea câștig de cauză”

Petrolul vine după două meciuri câștigate, 1-0 la Târgu Jiu cu Pandurii și 3-0 acasă cu Daco-Getica, iar Flavius Stoican îi vede într-o formă bună pe jucătorii săi.

„Este un meci în care eu cred că noi o să avem capacitatea de a ne exprima 100 la sută din potențialul nostru. Din punct de vedere fizic suntem în regulă, la fel și din punct de vedere mental. Entuziasm vor avea jucătorii și, atunci, cred că va fi un joc spectaculos, mai ales că întâlnim o echipă care joacă fotbal. Noi am avut, în general, dificultăți cu echipele care s-au apărat supraaglomerat și, mai mult decât atât, pentru că am ratat cu seninătate. Mâine mi-aș dori ca ocaziile pe care ni le creem să le fructificăm, să fim lucizi. Cu siguranță vor apărea ocazii, pentru că, până la urmă, chiar dacă este o echipă bună, are și ea defectele ei.

Echipa care va fi mai așezată, echipa care în momentele dificile va ști să treacă peste ele, atunci va avea câștig de cauză. Una peste alta, vrem din tot sufletul să câștigăm această partidă, pentru că nu sunt importante doar cele trei puncte, ci este importantă bucuria oamenilor care iubesc această echipă și sunt convins că știți că sunt foarte mulți. Nu se apară, dar îi simt, mă întâlnesc cu ei pe stradă și m-am bucura ca după această partisă să văd speranțe pentru ceea ce avem noi de făcut, și anume, intrarea în Liga 1″, a mai spus antrenorul Petrolului, care nu-i va putea folosi nici de această dată pe Marinescu, Walace și Sîrghi, accidentați.

În privința faptului că Rapid nu a jucat în ultimele două etape, fiindcă adversarii au obținut din partea FRF amânarea meciului, Flavius Stoican a considerat această pauză un avantaj pentru jucătorii lui Daniel Pancu, deoarece vor fi odihniți înaintea derby-ului.

Ionuț Cioinac: „Îmi plac meciurile cu atmosferă, cu presiune”

Ionuț Cioinac, unul dintre marcatorii Petrolului din meciul cu Daco-Getica, a spus despre jocul cu Rapid că va fi unul greu, însă din care e încrezător că se va ieși cu toate punctele.

„Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil, împotriva celor de la Rapid. Știm că ei se apără foarte bine acasă. Noi venim după o perioadă bună și sperăm să îi desfacem cât mai bine și, la final, să luăm cele trei puncte. Ne bucurăm că îi întâlnim acum. Suntem două echipe de tradiție. O să fie un spectacol în tribună și sper să fie spectacol și la nivelul gazonului, să ne ridicăm la nivelul jocului.

Îmi plac meciurile cu atmosferă, cu presiune. Cred că dacă intrăm din primul minut concentrați, determinați, cu o atitudine bună și un presing sus, cred că putem să câștigăm”, a transmis și Ionuț Cioinac.

Întreaga conferință de presă o poți urmări mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 13:54 Campionat
Pe aceeași temă