Lupta la promovare, din perspectiva golgheterului de la Aerostar Bacău: ”Ar trebui să urce echipele aflate pe locul 1”. Cătălin Vraciu a vorbit despre suspendarea Ligii 3

Răzvan STÎNGĂ 29 Mar. 2020, 15:45 Liga 3
Lupta la promovare, din perspectiva golgheterului de la Aerostar Bacău: ”Ar trebui să urce echipele aflate pe locul 1”. Cătălin Vraciu a vorbit despre suspendarea Ligii 3

Cătălin Vraciu (31 de ani), atacantul și golgheterul echipei Aerostar Bacău și unul dintre cei mai imporanți jucători ai Seriei 1 din Liga 3, și-a spus părerea cu privire la pauza pricinuită de pandemia care a lovit România. Vârful consideră că, dacă nu se mai poate relua campionatul, atunci cel mai indicat este ca echipele aflate în acest moment pe primele locuri în eșalonul trei să meargă în Liga 2.

Vraciu crede că dacă reluarea se prelungește și după 1 mai, atunci va fi foarte greu ca etapele rămase de disputat să mai aibă loc.

”Dacă după 21 aprilie, se va dicta o nouă amânare de o lună, cum e mai mult decât plauzibil, îmi vine greu să cred că se va mai relua campionatul. Pentru a-ți intra cât de cât în formă ar fi nevoie de minimum trei săptămâni de pregătire până la primul meci.

Mai ales că tot calendarul ar trebui comprimat cu jocuri sâmbătă-miercuri- sâmbătă, iar dacă nu te pui pe picioare din punct de vedere fizic nu poți duce acest ritm fără a risca serios o accidentare musculară. Ei bine, toate aceste elemente ne duc cu gândul la un calendar competițional care s-ar sfârși prin iulie. E puțin probabil, dar rămâne să vedem deoarece acum totul e la nivel de ipoteze. Ar trebui să promoveze echipele aflate pe locul 1 în seria lor. Și nu o spun pentru că e și situația noastră, ci pentru că ar fi unica portiță pe care ți-o oferă regulamentul. Adevărul este că noi, ca echipă, arătam foarte bine înainte de întrerupere și, pentru tot ce am arătat în acest sezon, merităm cu prisosință să revenim în Liga a 2-a”, a spus Cătălin Vraciu pentru Deșteptarea.

  • În acest moment, pe primele locuri în Liga 3 se află echipele: Aerostar Bacău (Seria 1), Unirea Slobozia (Seria 2), Progresul Spartac (Seria 3), U Craiova 1948 (Seria 4) și Fotbal Comuna Recea (Seria 5)

Cătălin Vraciu: ”Tot universul nostru se învârte în jurul COVID-19”

Toți fotbaliștii se gândesc la momentul în care virusul va dispărea, a accentuat Vraciu, mai ales că perioada de criză poate avea urmări grave asupra echipelor din eșaloanele inferioare. Cu cât se prelungește mai mult, cu atât le va fi mai greu să supraviețuiască din punct de vedere financiar.

”Adevărul este că această incertitudine legată nu neapărat de data reluării competițiilor, ci de momentul când va lua sfârșit pandemia, este cea mai apăsătoare. Acum, tot universul nostru se învârte în jurul COVID-19. Așteptăm să se găsească un tratament, așteptăm să se perfecționeze un vaccine și, mai presus de toate, așteptăm să trecem cât mai curînd și cât mai bine de această situație fără precedent.

Pentru moment sunt și suntem OK. Nu pot anticipa însă cum vor sta lucrurile peste o lună sau chiar două în condițiile în care este foarte posibilp prelungirea carantinei. Important este să ne păstrăm calmul, luciditatea și să gestionăm cât mai bine această perioadă dificilă. Doar cu o atitudine responsabilă și cu un psihic în ordine, vom reuși să depășim cu bine situația”, a mai spus atacantul.

Atacantul joacă pentru Aerostar din 2017

Cătălin Vraciu evoluează la Aerostar Bacău din iulie 2017, după ce și-a încheiat înțelegerea cu Foresta Suceava. Atacantul are și 19 partide în Liga 1, bifate pe vremea în care era legitimat la FC Botoșani și ACS Poli Timișoara. A marcat un gol și a oferit două pase decisive.

Vraciu a mai jucat pentru FCM Bacău, Dunărea Călărași și SC Bacău.

Răzvan STÎNGĂ 29 Mar. 2020, 15:45 Liga 3
Pe aceeași temă