Nume importante în vizorul echipei din Copou!

Nume importante în vizorul echipei din Copou!

Deși până acum au fost achiziționați doar fundașul dreapta brăilean Bosoi și portarul italian Caparco, divizionara secundă de fotbal din Copou și-a propus să se întărească cu adevărat iarna aceasta, pentru a avea mai mari șanse de a-și atinge obiectivul în sezonul de primăvară.

Amorțită de sărbătorile de iarnă, activitatea la CSMS ar fi trebuit să înceapă deja și oficial în 2014, dar de la veștile cunoscute încă dinaintea Crăciunului nimic nu s-a mai mișcat la echipa antrenată de Marius Lăcătuș. Nici măcar oficialii din Copou nu știu exact ce, cum și cu cine se vor relua vineri pregătirile, ci s-au declarat mai degrabă mulțumiți că în așteptarea unui număr important de transferuri prezența la un turneu de jocuri precum cel din Antalya este mai mult decât binevenită.

Întăriri din Liga I?

În rest, nici chiar în privința zvonurilor treburile nu stau grozav la gruparea ieșeană, fiind de dorit ca ele să se limpezească cât de cât spre sfârșitul săptămânii viitoare, vineri fiind programată reluarea activității. Acolo este de așteptat să ajungă și președintele executiv Florin Prunea, eventual și cu o parte dintre fotbaliștii doriți a întări un CSMS care a încheiat 2013 într-o derivă totală. Asta dincolo de mijlocașii centrali pășcăneni Călugăru și Nuțescu, primul fiind împrumutat în toamnă la divizionara C la care s-a format și unde în ultima perioadă a avut evoluții apreciate, în timp ce ultimul ar trebui să poată reintra în programul normal de pregătire din Copou după două luni de când și-a reluat alergările. Primul este de profil ofensiv, iar celălalt e folosit cu precădere închizător, ambii fiind recomandați echipei ieșene în vară, când a fost readus în staful tehnic Adrian Kerezsy, cel care i-a avut sub comandă timp de trei ani la Pașcani, având, deci, aportul său la formarea și lansarea lor.

În afara acestora și a mai multor fotbaliști de la formații din Liga a II-a, CSMS are în vedere și jucători de la cluburi de pe prima scenă, cele mai vehiculate nume de până acum fiind ale atacantului Tigoianu și stoperului S. Filip, ambii de la Săgeata Năvodari.

Mai mult plecați decât acasă

Analizând programul de antrenamente până la reluarea campionatului (16-26 ianuarie la Cheile Grădiștei și 1-20 februarie în Antalya), se poate constata cu ușurință că este greu de crezut că în această iarnă formația lui Lăcătuș va putea fi văzută în vreun meci amical în Complexul „Emil Alexandrescu”.

De altfel, la fel cum s-a întâmplat și în vară, când ieșenii și-au susținut toate testele în stagiul derulat în Republica Moldova. Este foarte bine că CSMS își va măsura nivelul acumulărilor pe suprafețe de joc foarte bune, dar la fel de bine e absolut necesar să susțină măcar unul-două meciuri în Copou, pentru a se obișnui cu terenurile pe care va forța în primăvară revenirea imediată în elită. Pentru că până la urmă pe iarbă, nu pe suprafețe sintetice, va ataca promovarea în Liga I, și pe gazon trebuie să se reobișnuiască să joace, fie acesta de o calitate mai bună ori mai proastă…

Sursa: Evenimentul

Pe aceeași temă