Szilard Vereș s-a declarat ”puțin supărat” după eșecul cu Dinamo, dar rămâne optimist în privința unei promovări cu Ciucul în prima ligă: ”Cu siguranță se pot schimba lucrurile”

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 23:43 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a plecat învinsă de pe Arena Națională, 0-2 cu Dinamo în manșa tur a barajului de promovare-menținere în SuperLigă, însă jucătorii lui Robert Ilyeș rămân optimiști înaintea întâlnirii retur, programată peste o săptămână, în fieful lor.

După portarul Szilard Gyenge, și mijlocașul Szilard Vereș spune că bucureștenii nu vor avea o viață ușoară la Miercurea Ciuc.

Szilard Vereș, după eșeciul Ciucului la București: ”Sunt puțin supărat pentru golurile pe care le-am primit”

Dennis Politic, cu golurile sale din minutele 46 și 73, a decis soarta partidei tur a barajului dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc. ”Câinii” ar fi putut obține o victorie la un scor și mai mare, însă și harghitenii au avut cel puțin două-trei situații bune de a marca, prin Jelena (44), Makrai (76) și Bakoș (83).

După joc, Szilard Vereș a considerat că cele două goluri primite de echipa sa au fost ușor încasate, cel puțin primul.

”Am știut că o să fie foarte agresivi din primul minut, că o să vină peste noi. Au avut posesia, au avut mai multe ocazii decât noi, dar sunt puțin supărat pentru golurile pe care le-am primit. Au venit mult prea ușor, mai ales primul, în minutul 45 (n.r. – e vorba de primul minut din a doua repriză, care este minutul 46). Așteptăm returul și sperăm că o să le punem probleme acolo, la Miercurea Ciuc”, a comentat Vereș la flash-interviu.

”Noi venim din Liga a 2-a până la urmă, am terminat pe locul 6, am avut un sfârșit de sezon un pic mai greu”

Vereș, în vârstă de 28 de ani, a fost unul dintre jucătorii experimentați trimiși pe teren de Robert Ilyeș, care a mai jucat sau cel puțin a mai trăit meciuri desfășurate într-o astfel de atmosferă cum a fost cea creată de puțin peste 30 de mii de dinamoviști pe Arena Națională. În cariera sa a prins câteva partide în prima ligă pentru CFR Cluj, iar în prima ligă a mai fost și cu CS Mioveni.

”Mai avem în lot jucători care au evoluat în Ungaria chiar și în prima divizie, au mai multe meciuri. Cu siguranță contează aceste lucruri. Noi venim din Liga a 2-a până la urmă, am terminat pe locul 6, am avut un sfârșit de sezon un pic mai greu. Am știut că ne așteaptă un meci greu și, din păcate, am pierdut astăzi. Și așteptăm meciul de acasă, să facem un joc mult mai bun acolo”, a spus Vereș, întrebat dacă mai are coechipieri care să fi jucat meciuri cu un astfel de public în tribune.

Vereș rămâne optimist pentru retur: ”Putem să le punem probleme la Miercurea Ciuc”

Returul cu Dinamo are loc luni, de la ora 20:00, pe stadionul Muncipal din Miercurea Ciuc.

Echipa harghiteană mai are o încercare de a întoarce scorul din tur și a promova pentru prima dată în istoria sa în SuperLigă.

”Cu siguranță se pot schimba lucrurile. Și noi am avut ocaziile noastre, foarte mari pe contraatac. Dacă marcam acum… Din păcate, ei au marcat, noi nu. Dar putem să le punem probleme la Miercurea Ciuc.

Nu știu dacă 2-0 e cel mai periculos scor. Preferam 1-0 sau 0-0, dar ce putem face acum? O să dăm totul acolo și sperăm că o să fie mai bine”, a mai comentat Vereș, la microfonul DigiSport și PrimaSport.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Mihai Pop (ProSport)

Marius ANGHEL 20 May. 2024, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă