Zeljko Kopic își atenționează jucătorii chiar dacă Dinamo a câștigat turul cu FK Miercurea Ciuc. Avertismentul antrenorului

Andrei PASCU 20 May. 2024, 23:37 Liga 2

Dinamo se află la un meci distanță de a îndeplini obiectivul din acest sezon, salvarea de la retrogradare și menținerea în SuperLiga României, după ce a câștigat turul barajului cu FK Miercurea Ciuc. Antrenorul Zeljko Kopic a tras concluziile partidei de luni seară, în care echipa sa s-a impus cu 2-0.

Totuși, la pauză rezultatul a fost unul de egalitate, astfel că ”principalul” ”câinilor” se așteaptă la un retur dificil.

Dinamo, la un pas să rămân în SuperLigă, după 2-0 cu FK Miercurea Ciuc

S-a adeverit faptul că Dinamo s-a pregătit bine în săptămâna premergătoare întâlnirii. Kopic a mizat pe o prestație bună a elevilor săi, dar și pe un public numeros pe Arena Națională. Ambele cerințe ale sale au fost ”bifate”, iar succesul a fost semnat de Dennis Politic, care a marcat ambele goluri ale confruntării, în minutul 46 și în minutul 73.

  • Dinamo, în partida cu FK Miercurea Ciuc: Golubovic – Gabriel Moura (cpt.), Ric. Grigore, Homawoo, Amzăr (Bordușanu 62′) – Milanov (Goncalo Gregorio 62′), Gnahore, Pavicic – Bani (Dani Iglesias 86′), Abdallah (P. Neagu 90+3′), Politic (Cr. Costin 86′)
    Rezerve neutilizate: Railean – Ilic, Al. Irimia, N. Roșu,

Zeljko Kopic simte că încă e presiune, pentru retur, dat fiind momentul în care se află clubul, poate mai puternică decât a fost vreodată de la venirea lui. Speră să salveze Dinamo de la retrogradare, să nu fie ”tehnicianul” care a retrogradat clubul din ”Ștefan cel Mare”, însă e sigur că nu va fi ușor nici după acest 2-0.

Zeljko Kopic, impresii după partida de pe Arena Națională

Șeful băncii tehnice de la Dinamo a lăudat și FK Miercurea Ciuc, fiind convins că Robert Ilyeș va pregăti foarte bine returul, iar întâlnirea de pe terenul formației din Liga 2 va fi complicată.

Este un rezultat bun 2-0. Am avut câteva faze bune în care puteam să-l marcăm și pe al treilea. În primele minute am jucat bine, apoi adversarul s-a stabilizat și s-a apărat bine. La pauză am schimbat ceva, le-am cerut jucătorilor să aibă mai multă energie în atac. A doua repriză a fost mai bună, am dat două goluri. Însă, trebuie să fim foarte serioși și pentru retur.

Nu suntem salvați momentan, mai avem un meci și trebuie să fim concentrați și dăm tot ce putem. Miercurea Ciuc este o echipă cu calitate și nu sunt relaxat pentru că soarta nu e decisă, mai avem un meci și trebuie să fim la cel mai înalt nivel. 

FK Miercurea Ciuc are calitate, va juca acasă și ne va pune în dificultate. Joacă acasă, va încerca să ne enerveze, dar trebuie să ne pregătim și să fim la cel mai înalt nivel. 

Politic are această calitate și vorbesc mult cu el despre momentele în care trebuie să-și asume responsabilitatea. Ce a făcut astăzi a fost fantastic!, a spus antrenorul lui Dinamo, la microfonul Digi Sport.

Zeljko Kopic e dispus să rămână la Dinamo, dacă oamenii din conducere îi vor propune

Momentan, Zeljko Kopic nu se gândește la ce se va întâmpla cu el apoi. După returul cu FK Miercurea Ciuc se va anunța dacă va continua la Dinamo sau va pleca. Pare că înclină să prelungească experiența din ”Ștefan cel Mare”, dar va discuta cu conducerea în urma jocului retur.

(N.r. – Ați vorbit cu conducerea despre viitorul dumneavoastră?) Nu, sunt concentrat pe următorul meci. Vreau să-mi termin treaba aici.

(N.r. Vreți să rămâneți la Dinamo?) Sigur! Câți ani am? Am 46, nu am 60. Încă am energia necesară și vreau să lucrez. Cred că am multe lucruri de arătat, cred că am arătat deja lucruri în carierea mea de antrenor. Am ambiții, am energie să fac lucruri mari”, a mai spus Zeljko Kopic.

Foto: Mihai Pop (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 20 May. 2024, 23:37 Liga 2
Pe aceeași temă