FK Miercurea Ciuc a rezistat 45 de minute, dar valoarea a făcut diferența. Robert Ilyeș, după eșecul cu Dinamo: ”Am pierdut încrederea după golul doi. Jocul lui Politic, excepțional”

Andrei PASCU 20 May. 2024, 22:41 Liga 2

FK Miercurea Ciuc s-a văzut învinsă în turul barajului de menținere/ promovare în SuperLiga României, de Dinamo. A fost clar inferioară formației din ”Ștefan cel Mare”, în duelul care a avut loc luni seară, pe Arena Națională. S-a terminat 2-0 pentru ”câini”, care au ratat multe ocazii în primele minute de joc.

Dinamo s-a impus grație a două reușite din partea secundă, însă putea avea avantajul pe tabelă încă din primele 45 de minute. Evoluția portarului Szilard Gyenge a fost un motiv în plus pentru care Dinamo nu a marcat repede în poarta formației din Liga 2.

FK Miercurea Ciuc, învinsă de Dinamo în turul barajului pentru SuperLiga

Dennis Politic a fost jucătorul care a decis soarta turului barajului, el reușind dubla în minutele 46 și 73. A asigurat victoria pentru Dinamo, astfel că FK Miercurea Ciuc trebuie să facă un meci perfect pentru a putea întoarce soarta dublei. La finalul întâlnirii, Robert Ilyeș a recunoscut că Dinamo a fost peste FK Miercurea Ciuc, iar că victoria bucureștenilor a fost meritată.

  • FK Miercurea Ciuc, contra lui Dinamo: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Csuros (Pinter 71′), Apro (Makrai 62′) – Vereș, Jebari (Gheralia 90′) – Babati, Szondi (Bakoș 46′), Gal-Andrezly – Jelena (Bloj 71′)
    Rezerve neutilizate: Karacsony – Balogh, Gergely, Vita

Robert Ilyeș, laude pentru Denis Politic, care a decis turul Dinamo – FK Miercurea Ciuc

Chiar dacă jucătorii săi au dat tot ce au putut, diferența de valoare s-a văzut, în opinia antrenorului de la Miercurea Ciuc. A avut un mesaj special de laudă la adresa lui Politic, precizând că este un fotbalist valoros, tehnic, iar faptul că și-a pus decisiv amprenta pe meci nu a fost o întâmplare.

Pot să spun că am început temător, s-a văzut presiunea publicului pe jucătorii mei. În primele 20 de minute ei au presat, am ieșit de acolo, iar după minutul 30 am echilibrat. Am fost cât de cât în joc, dar păcat că am luat primul gol și din această cauză ne-am panicat, am pierdut organizarea defensivă și până la urmă, totuși, a făcut diferența un jucător care are calitate.

Dacă dai spații unui jucător care are calitate tehnică, cum e Politic, atunci ai probleme. Tot jocul lui Politic a fost excepțional, e un jucător bun.

Pot să spun că s-a văzut diferența și între divizii, ca intensitate a fost puțin peste nivelul Ligii 2, dar ne-am adaptat. Am observat că și jucătorii mei au cedat mental în a doua parte. Doi jucători care până acum nu au mai avut probleme musculare, acum le-au resimțit. Au avut crampe pe tot corpul, ceea ce îmi dă de gândit.

Cred că am pierdut încrederea și după golul doi. Am încercat să jucăm, am avut câteva ocazii, dar la acest nivel, dacă nu marchezi, e greu. Dacă dădeam un gol poate aveam mai multă încredere pentru retur”, a spus Robert Ilyeș la finalul partidei, la microfonul Digi Sport.

Ciucanii vor risca în retur. Anunțul lui Robert Ilyeș

La final, Ilyeș a povestit, în fața camerelor, și ce le-a spus jucătorilor în vestiar. Le-a mulțumit pentru modul în care au evoluat, că au încercat să se autodepășească, iar acum vrea aceeași atitudine și în retur.

”Principalul” a recunoscut și că prezența celor 30.000 de spectatori în tribune a contat, însă va face anumite schimbări în echipă sau în strategie pentru retur, precizând că acum FK Miercurea Ciuc chiar nu mai are nimic de pierdut.

Am intrat în vestiar și le-am zis jucătorilor că îi felicit, fiecare a jucat și a dat cât a putut. A trebuit să recunoaștem și nivelul nostru, Dinamo are jucători mai valoroși. Toți fotbaliștii mei au dat tot ce au putut, nu am ce să le reproșez, dar vine meciul retur.

Încercăm să schimbăm structura, să punem mai multă presiune, nu mai avem nimic de pierdut. Până la urmă s-a văzut presiunea publicului în această seară, dacă nu jucam pe Arena Națională poate era altceva. Când cântă 30.000 de oameni, normal că simți energie și poate nu simți oboseala. Știu cum e să joci cu un număr mare de spectatori în tribune”, a mai declarat Robert Ilyeș.

Astfel, și FK Miercurea Ciuc a pierdut prima partidă din barajul de menținere/ promovare. Dacă a cedat turul cu Dinamo cu scorul de 0-2, CS Mioveni a fost învinsă cu 0-1 în turul cu FC Botoșani, tot din deplasare, de pe terenul moldovenilor.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Mihai Pop (ProSport)

Andrei PASCU 20 May. 2024, 22:41 Liga 2
Pe aceeași temă