Plecările de la Ripensia nu s-au încheiat. Alexandru Pelici își dorește în schimb patru jucători noi

Plecările de la Ripensia nu s-au încheiat.** Alexandru Pelici își dorește în schimb patru jucători noi

În conferința de presă în care finanțatorul-președinte Dumitru Mihu l-a reconfirmat în funcția de antrenor principal pe Alexandru Pelici, cei doi au vorbit și despre perioada de transferuri în care se află clubul. Totodată, Pelici a conturat coordonatele calendaristice ale pregătirii de iarnă.

Clubul caută patru jucători noi

Pelici și Mihu au punctat că vor mai fi două sau trei plecări de la Ripensia și că doresc patru fotbaliști noi. Posturile vizate sunt cele de portar, fundaș central, atacant lateral și atacant central. Clubul are și oferte pentru un portar și Albert Voinea, dar golgheterul va rămâne sigur în Banat.

Antrenorul a punctat că e posibil să transfere inclusiv dintre jucătorii plecați de la CSM Reșița în această iarnă. Pelici a comentat și despărțirile de Adrian Zaluschi, la final de contract, și Marius Fotescu, jucător care și-a reziliat înțelegerea cu clubul. Ambii au avut și meciuri bune la Ripensia. Alt plecat de la echipa timișoreană este atacantul Marius Staicu.

Despre Zaluschi, Pelici spune că, înainte de ruptura musculară survenită după câteva etape din acest sezon, mijlocașul a jucat foarte bine. „Aș fi avut nevoie de Zaluschi de la începutul acestui campionat. A fost o schimbare în bine la Zaluschi în pregătirea de vară, dovadă fiind faptul că anul trecut a jucat aproape toate meciurile și nu a înscris deloc. Acum în primele etape a înscris trei goluri, dovadă că randamentul lui a crescut. A înțeles că fotbalul se face transpirând. A plecat la mai bine, îi doresc succes”, a spus Pelici despre jucătorul care a semnat cu Dunărea Călărași.

Despre Fotescu, „Pelicanul” a punctat că a fost și o lipsă de adaptare. „Fotescu a început bine campionatul. A marcat cu FC Argeș, a scos penalty cu UTA, a dat pasă de gol cu Daco-Getica, dar apoi, din păcate, randamentul său a scăzut. Probabil distanța față de casă, nemulțumirile sale… Nu a putut să se integreze, și aici avem și noi partea noastră de vină. A fost dorința lui să plece”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Cantonamentul va fi tot în Antalya

Ripensia se va reuni pe data de 14 ianuarie 2020 și se va pregăti pe plan local zece zile. Pe 24 ianuarie, de Mica Unirea, echipa va disputa un amical cu Fortuna Becicherecu Mic, din Liga 3. Apoi, din 27, fotbaliștii pleacă în Antalya, până pe 7 februarie. La revenire, în 12 și 15 februarie sunt programate două jocuri de verificare, cu Crișul Chișineu Criș și ACS Dumbrăvița.

Articol scris de Anda DELIU
 

Pe aceeași temă