Szilard Gyenge a savurat din plin seara care l-a făcut să se simtă fotbalist, chiar dacă Miercurea Ciuc a pierdut cu Dinamo: ”Nu-mi găsesc cuvintele”

Andrei PASCU 20 May. 2024, 23:10 Liga 2
Szilard Gyenge a savurat din plin seara care l-a făcut să se simtă fotbalist, chiar dacă Miercurea Ciuc a pierdut cu Dinamo: ”Nu-mi găsesc cuvintele”

Mulți dintre jucătorii echipei FK Miercurea Ciuc au disputat meciul carierei în turul barajului cu Dinamo. Au evoluat pe cel mai mare stadion al României, iar în tribune au fost puțin peste 30.000 de spectatori. Unul dintre cei mai buni oameni din teren ai clubului ciucan, dacă nu cel mai bun, portarul Szilard Gyenge (23 de ani), a tras concluziile.

Chiar dacă FK Miercurea Ciuc a cedat pe Arena Națională (scor 0-2), la fel ca Robert Ilyeș portarul a declarat că a fost un meci foarte bun făcut de el și de colegii săi. Diferența de valoare și ritmul dintre SuperLiga României și Liga 2 s-a văzut însă.

Szilard Gyenge, impresionat de atmosfera făcută de dinamoviști și laude pentru Denis Poltic

Portarul ciucanilor a fost impresionat de atmosfera făcută de suporterii lui Dinamo, dar speră că la retur FK Miercurea Ciuc va avea o prestație și mai bună și își pune mare încredere într-o victorie.

L-a lăudat și el pe Politic pentru cele două goluri, mai ales pentru reușita a doua, dar a precizat că în manșa secundă îl va bloca și că FK Miercurea Ciuc poate întoarce soarta dublei, chiar dacă în acest moment Dinamo are clar prima șansă la succesul per total din baraj.

Nu știu ce șanse mai avem, am pierdut la două goluri, dar urmează meciul de acasă. Preferam să facem spectacol aici, să facem 0-0. Nu cedăm, tragem cât putem, va fi o partidă foarte grea la Miercurea Ciuc. Suntem pozitivi că am jucat, după părerea mea, foarte bine. S-a văzut nivelul, dar totul a fost pozitiv, noi așa gândim.

La al doilea gol a fost o fază personală excepțională. Îl felicit pe Politic, jos pălăria! Cred că Dinamo a fost o echipă bună, dar Politic a fost cel mai bun jucător al lui Dinamo!

Atmosfera a fost fantastică, nu găsesc cuvintele. Când am ieșit la încălzire, m-am simțit fotbalist! După încălzire, când a început meciul… a fost foarte bine!

Cred că Dinamo e salvată 50 la sută, suntem optimiști pentru retur. Vrem să câștigăm!”, a declarat portarul Miercurii Ciuc la finalul partidei, la microfonul Prima Sport.

Dinamo, prima șansă în returul cu FK Miercurea Ciuc

Așadar, Dennis Politic a fost jucătorul care a decis soarta turului barajului, el reușind dubla în partea a doua, în minutele 46 și 73. A asigurat victoria pentru ”câinii roșii”, astfel că FK Miercurea Ciuc trebuie să facă un meci perfect pentru a putea întoarce soarta dublei.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Mihai Pop (ProSport)

Andrei PASCU 20 May. 2024, 23:10 Liga 2
Pe aceeași temă