Dorinel Munteanu lansează un pariu personal la CSM Reșița: „Echipa nu va retrograda 100 la sută.” „Lista rămâne deschisă” în privința schimbărilor din lot și achizițiilor

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 17:29 Pregătiri, amicale
Dorinel Munteanu lansează un pariu personal la CSM Reșița:

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului pe locul 17, retrogradabil, la patru puncte sub ultima clasată pe pozițiile care asigură menținerea în Liga 2. Dorinel Munteanu a stat pe banca tehnică în ultimele cinci etape din 2019, a făcut analiza și apoi a alcătuit o listă cu nouă jucători pe care nu-i mai dorește.

Printre cei nouă jucători aflați pe lista sa, momentan, președintele Cristian Bobar a ajuns la un acord de reziliere cu Dragoș Săulescu, Florin Cioablă, Cristian Poiană, Alin Lazăr și Marian Musteța. Nici Adrian Horvat și Flavius Vlădia nu mai sunt doriți, iar în funcție de transferurile pe care vor reuși să le facă, de la echipă ar putea pleca și Milorad Banac și Flavius Toader.

„Ținând cont că am condus echipa în ultimele cinci etape, este clar că atât eu, cât și conducătorii acestui club nu suntem mulțumiți de rezultate. Sunt convins că nici suporterii nu sunt mulțumiți și este obligatoriu să luăm măsuri. Din punct de vedere al antrenorului, trebuie să iau măsuri legate de ceea ce se întâmplă la echipă și în jurul acesteia. Sunt convins că nu va fi ușor. Va fi o bătălie foarte grea, dar, până la urmă, vom câștiga și vom reuși să rămânem în Liga 2.

În cele cinci etape cât am stat pe banca Reșiței am putut să-mi dau seama de care jucători am nevoie și cine trebuie să plece. Ne-am despărțit de zece jucători și este destul de dureros pentru mine, pentru că la nicio echipă unde am fost nu am schimbat atâția jucători dintr-o dată, dar este necesar. Lista am discutat-o cu președintele Cristi Bobar și s-au și luat câteva măsuri. Mă refer la Poiană, Săulescu, Cioablă, Lazăr, Mustețea, jucători care au jucat mai puțin sau pe mine m-au dezamăgit foarte tare. Acești jucători au fost considerat ca unii care trebuie să aducă echipa spre alte rezultate mai bune. Din punctul meu de vedere, cred că am făcut o alegere bună. Eu vreau alt tip de jucători, un alt fel de lot, echilibrat, valoros, ca să pot intra în returul campionatului și să aducem punctele necesare ca să ne salvăm de la retrogradare”, a spus Dorinel Munteanu într-o intervenție telefonică la Radio Reșița.

Dorinel Munteanu: „Îmi doresc să construiesc la Reșița o echipă în primul rând să ne salvăm și în al doilea rând să am un vestiar puternic”

Fostul internațional a fost iritat de reacțiile pe care le-au avut Săulescu și Poiană după ce s-au despărțit de Reșița și a spus ceea ce are de gând să facă la echipă.

„Această listă (n.r. – cea a despărțirilor, cât și a venirilor) nu este terminată încă. Îmi doresc să construiesc la Reșița o echipă în primul rând să ne salvăm și în al doilea rând să am un vestiar puternic, să am o atmosferă bună în echipă. Și asta se face numai cu jucători care își doresc să facă performanță la Reșița, nu numai să aibă un loc călduț, să primească salariul și să fie mulțumiți și să comenteze prin spate. Acești jucători nu-mi plac și nu vor lucra cu mine. Nu vreau să aduc jucători doar de dragul de a aduce, ci să ajute echipa să se salveze”, a mai comentat Munteanu.

„Echipa nu va retrograda 100 la sută”

Dorinel Munteanu e convins că CSM Reșița nu va pica în Liga 3. Acesta este pariul pe care îl lansează antrenorul în această pauză de iarnă.

„Echipa nu va retrograda 100 la sută, din punctul meu de vedere. Este un pariu personal al meu și voi face tot posibilul pentru a salva această echipă. Am revenit, deși acum două luni m-am despărțit de Reșița și am spus că nu mă voi mai întoarce, pentru a face un lucru bun pentru reșițeni și să pot să îi bucur într-un fel sau altul.

Vreau să se gândească foarte bine jucătorii care o să rămână la echipă că se va schimba totul, la 180 de grade, și îmi doresc să facă ceea ce le spun și să ducem echipa unde îmi doresc eu”, a declarat Munteanu.

CSM Reșița se va reuni pe 10 ianuarie, va face vizita medicală, apoi, după câteva zile de acomodare la propria bază, va merge într-un cantonament montan de 10-12 zile de pregătire fizică la Văliug sau Semenic. După revenirea la Reșița și patru zile de liber, jucătorii vor pleca apoi într-un turneu cu jocuri amicale în Turcia.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 17:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă