„Reală” relaxare. ASU Poli a câștigat mai greu cu ultima clasată

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 12:12 Ligi județene

Alb-violeții au reușit să profite de remiza de ieri a Ghirodei și s-au distanțat în fruntea Ligii a IV-a Timiș. Totuși, ASU Poli s-a impus mai greu decât era de așteptat azi în fața codașei Real Dragșina. Oaspeții chiar au deschis scorul și au ținut steagul sus până aproape de pauză, dar au cedat până la urmă cu 4-2 în fața trupei pregătite de Paul Codrea. Urmează sâmbăta viitoare întâlnirea directă dintre primele două clasate, care va simplifica ecuația pentru titlul județean.

Chiar și cu câteva nume noi în primul unsprezece al lui ASU Poli, timișorenii de pe „Știința” se așteptau la încă un scor fluviu, mai ales că adversarul era ultima clasată. O echipă care a avut în teren un jucător de 48 de ani și două rezerve foarte tinere. Dar nu degeaba fotbalul e cel mai frumos sport. După o ocazie a lui Vucea în start, oaspeții aveau să deschidă scorul prin Rareș Anghel. Acesta l-a driblat pe Burtic și a înscris liber în poarta alb-violetă. Părea un foc de paie, dar odată cu trecerea timpului, apărea și precipitarea în jocul timișorenilor. După o presiune fără rezultat, gazdele au reușit egalarea de abia în minutul 28, când Vișan a fost lansat în careu, a driblat la rândul său portarul, dar l-a servit pe colegul din atac, Făgețan, pentru un gol cu poarta goală. Vișan și Neagoie au trecut apoi pe lângă gol, pentru ca golul mult dorit de 2-1 să vină cu un minut înainte de pauză. De această dată Făgețan a reușit să-i întoarcă serviciul lui Vișan.

Fără „Cobră” cu Ghiroda

Emoțiile nu au dispărut însă complet, imediat oaspeții au mai avut un atac periculos, mingea fiind reținută greu de Burtic. La acest scor, în partea secundă Ilie avea să vadă și un al doilea cartonaș galben, tot pentru simulare, precum în prima parte a jocului. Eliminarea „Cobrei” a iritat tribuna. Mai mult, Manzur a tras din nou bine pe poartă iar goalkeeperul alb-violet a trebuit să scoată de sub bară și șutul lui Vucovan din lovitură liberă, în câteva momente, puține ce-i drept, de posesie pozitivă a Realului de Dragșina. Desprinderea a venit cu 18 minute înainte de final. Gălan îl lansează pe căpitanul Popoviciu, de care a fost nevoie până la urmă în teren, iar un alt titular obișnuit, Ionaș, a finalizat, tot simplu, pentru 3-1. Peste alte patru minute același atacant al timișorenilor a fost lovit în careu și s-a dictat penalty. A fost oportunitatea ideală pentru ca Sergiu Iorgovan să-și treacă, la debutul în alb-violet, numele pe lista marcatorilor. Fostul ceferist a înscris de la punctul cu var pentru 4-1, dar în meci a irosit două faze în care a scăpat singur. Oaspeții au suferit și ele o eliminare pentru cumul de „galbene”, la Tiron. Dar chiar și așa, au avut forța să mai înscrie o dată. Același Anghel a reușit din nou să dribleze tot și să încrie în ciuda opoziției de pe linia porții.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

ASU Poli câștigă cu 4-2 și mărește ecartul față de Ghiroda la cinci puncte chiar înaintea „șocului” direct, dar alb-violeții au primit un semnal clar că orice e posibil pe teren, chiar și în „D”.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Maranescu, Gălan, Brânzan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Neagoie, Vucea – Făgețan, Vișan. Au mai intrat: Popoviciu, Ionaș, Iorgovan și Călin. Antrenor: Paul Codrea.

Real Dragșina: Bortă -Tiron, Severin, Vilcinschi, Cr. Todea – Cadlecz, Vucovan, Ciontu, Iakab – R. Anghel, Micluț. Au mai intrat: Manzur și Căldăraș. Antrenor: Leo Mocanu.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 24 Mar. 2014, 12:12 Ligi județene
Pe aceeași temă